Η διάσημη ηθοποιός μεταπήδησε στον επιχειρηματικό κλάδο με την ίδια επιτυχία με την οποία μεταπηδά από ρόλο σε ρόλο.

Από το «Legally Blonde» μέχρι να γίνεις μία από τις 100 κορυφαίες επιχειρηματίες της χρονιάς, και μάλιστα σύμφωνα με λίστα του περιοδικού «ΤIME» ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος. Η διάσημη και βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Ρις Γουίδερσπουν ωστόσο, απέδειξε ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, όταν έχεις όραμα, ταλέντο και όρεξη για δημιουργία και δουλειά.

Η 45χρονη σταρ, η οποία είναι ιδιαιτέρως ενεργή στα social media, στηρίζοντας αρκετά συχνά κοινωνικές δράσεις αλλά και τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, από νωρίς αντιλήφθηκε ότι ο χώρος του Hollywood έχει ημερομηνία λήξης. Και όπως όλοι οι ευφυείς άνθρωποι, που τυγχάνει να έχουν και τα μέσα, αποφάσισε να μεταπηδήσει στον επιχειρηματικό κλάδο και όπως όλα δείχνουν, το εγχείρημα αυτό της… βγήκε!

 Η εταιρεία της «Hello Sunshine» βρίσκεται ανάμεσα στις 100 πιο επιδραστικές εταιρείες της χρονιάς, και η διάσημη ηθοποιός, δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά της. Η «Hello Sunshine» λοιπόν, όπως εξηγεί και η ίδια, είναι μία εταιρεία που θέτει στο επίκεντρο τη γυναίκα και τη δημιουργικότητά της. «Θέλω να βοηθήσω τις γυναίκες να βγάλουν χρήματα», λέει η Γουίδερσπουν και μάλλον δείχνει να το έχει καταφέρει.

Ξεκίνησε το όραμά της με την επιθυμία να δημιουργήσει μία διαδικτυακή «Λέσχη βιβλίου» η οποία θα προσέφερε στο ευρύ κοινό τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή με τη λογοτεχνία και την ποίηση. Οι αξιόλογοι συνεργάτες της ηθοποιού επιλέγουν τους τίτλους των βιβλίων, πολλά από τα οποία γίνονται best sellers ακόμα και ταινίες. Δεν λείπουν φυσικά και οι διαδικτυακές συζητήσεις, με καλεσμένες διάσημες φίλες της ηθοποιού, όπως η Όπρα Γουίνφρι.

«Πρόσφατα έμαθα ότι μία από τις συγγραφείς ενός βιβλίου που είχαμε επιλέξει και προτείνει, αγόρασε το πρώτο της σπίτι με τα χρήματα από τις πωλήσεις. Αυτό για μένα είναι η επιβράβευση», λέει η Ρις η οποία δεν αγνοεί την οικονομική της ευμάρεια χωρίς ωστόσο να την αφήνει να ορίζει τη ζωή και τις απόψεις της.