9 απολαυστικές συνταγές με αβοκάντο

POP UP TEAM
/
3 Αυγούστου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Το αβοκάντο είναι μια τροφή που τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει μεγάλη φήμη και θεωρείται μία από τις καταλληλότερες επιλογές για όποιον επιχειρεί να εδραιώσει στην καθημερινότητά του μια συνετή διατροφή. Ειδικά για όσους αθλούνται συστηματικά, το αβοκάντο είναι ό,τι πρέπει καθώς περιέχει πλήθος θρεπτικών συστατικών.

Συγκεκριμένα, στο αβοκάντο συναντάμε θρεπτικά συστατικά, όπως ο χαλκός και βιταμίνες Ε, ενώ αποτελεί ένα υγιές υποκατάστατο για το βούτυρο.

Πως όμως μπορούμε να το μαγειρέψουμε; Ακολουθούν εννιά ενδεδειγμένοι τρόποι:

1) Στη σχάρα με μπιζόλα

Το αβοκάντο μπορεί να είναι ένα τέλειο συνοδευτικό για μια ψητή μπριζόλα. Μαζί με φρέσκα κρεμμύδια, παρθένο ελαιόλαδο, σουσάμι και αλάτι της θάλασσας, το αβοκάντο μπορεί να κοπεί σε φέτες και να ψηθεί στη σχάρα μαζί με την μπριζόλα.

2) Πικάντικο αβοκάντο

Είναι από τις τροφές που όταν γίνεται πικάντικο εκτοξεύεται η γεύση του. Τρίψτε το, προσθέστε ελαιόλαδο και αλάτι και ψήστε το σε πολύ υψηλούς βαθμούς. Όταν ψηθεί για τα καλά προσθέστε φέτα και καυτερή σος. Δεν… «παίζεται»!

3) Γουακαμόλε

Το γουακαμόλε είναι μεξικάνικη σάλτσα με βάση το αβοκάντο. Λιώστε το αβοκάντο μαζί με ψιλοκομμένο κρεμμύδι και κόλιανδρο, στην συνέχεια ανακατέψτε με χυμό λάιμ και κύμινο και το γουακαμόλε είναι έτοιμο.

avoka2

4) Τηγανιτό με αυγά

Τηγανίζουμε τα αυγά και αφού τα αφαιρέσουμε από το τηγάνι προσθέτουμε σε αυτό τριμμένη παρμεζάνα μέχρι να πάρει τραγανή μορφή. Στη συνέχεια προσθέτουμε φέτες αβοκάντο και σερβίρουμε το εν λόγω μείγμα μαζί με τα αυγά.

5) Στη σχάρα με τυρί, ζαμπόν και ψωμί

Βάζουμε μια φέτα ψωμί ολικής αλέσεως στη σχάρα, προσθέτουμε τσένταρ και ζαμπόν και από πάνω βάζουμε άλλη μία φέτα. Όταν ψηθεί, ανοίγουμε το σάντουιτς και προσθέτουμε το αβοκάντο σε φέτες.

6) Καραμελωμένο αβοκάντο

Χτυπήστε δυο αβοκάντο μαζί με ένα κουτάκι γάλα καρύδας και χυμό γκρέιπφρουτ. Προσθέστε το μέλι και στη συνέχεια αφήστε το να παγώσει.

7) Smoothie με Αβοκάντο

Βάλτε στο μπλέντερ μια παγωμένη μπανάνα, μισό αβοκάντο, μια μεγάλη χούφτα ψιλοκομμένο λάχανο, μια κουταλιά της σούπας βούτυρο αμυγδάλου και μια χούφτα κομμάτια ανανά. Θα βγει πεντανόστιμο.

8) Σαλάτα με αβοκάντο

Κόβουμε ντομάτες, κόκκινα κρεμμύδια και χοντρά κομμάτια αβοκάντο, προσθέτουμε αλάτι και ελαιόλαδο και στη συνέχεια βάζουμε από πάνω μαγιονέζα, αντζούγιες και τόνο. Θα προκύψει μια απολαυστική σαλάτα.

9) Σαλάτα σολομού με αβοκάντο

Ανακατέψτε ψιλοκομμένο μαρούλι με λαχανικά και προσθέστε ένα φιλέτο ψητού σολομού, λεμόνι, σάλτσα σόγιας και κουκουνάρι. Και φυσικά, μερικές φέτες αβοκάντο.

avok4

 

Με πληροφορίεα από itrofi

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved