Ήρθε η ώρα να περιποιηθείς τους αγαπημένους σου ανθρώπους με λαχταριστές συνταγές!

Σήμερα το μενού λέει σπιτικό πεϊνιρλί!

Ξεκινάμε!

Υλικά
500 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 γραμμ. φέτα
4 αυγά
150 ml γάλα χλιαρό
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. αλάτι

peini3

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακατεύεις το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά και τα αφήνεις στην άκρη για 10′. Ρίχνεις λίγο λίγο το αλεύρι, το λάδι και το αλάτι. Ζυμώνεις μέχρι να έχεις μια ζύμη ελαστική που δεν κολλάει στα δάχτυλα. Αν χρειάζεται προσθέτεις λίγο νερό.

2. Σκεπάζεις το μπολ με καθαρή πετσέτα και αφήνεις τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό χώρο για 1 ώρα.

3. Ζυμώνεις και πάλι και πλάθεις 4 ρολά. Αλευρώνεις τον πάγκο εργασίας και με τον πλάστη ανοίγεις κάθε ρολό σε πάχος περίπου 5 χιλ. Ενώνεις τις άκρες σχηματίζοντας βαρκούλες.

4. Τρίβεις το τυρί σε κομμάτια πάνω στα πεϊνιρλί και τα ψήνεις για περίπου 10′.

5. Τα βγάζεις από το φούρνο και σπας πάνω στο καθένα από ένα αυγό. Μπορείς να προσθέσεις μπέικον, ντομάτα, μανιτάρια ή και πιπεριές. Τα ψήνεις για 5′ ακόμη προσέχοντας να μη σφίξει ο κρόκος.

Σερβίρεις και καλή απόλαυση!

in

Ακολούθησέ μας στο Instagram! 

Mary Poppinsin

 facebookΑκολούθησε μας στο  Facebook