H πιο yummy χειμερινή συνταγή- Bελουτε κολοκυθόσουπα με λεμονόχορτο

POP UP TEAM
/
19 Ιανουαρίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Δοκίμασε αυτή τη διαφορετική σούπα με κολοκύθα που θα σου ανοίξει νέους γευστικούς ορίζοντες!

Για την κολοκυθόσουπα: Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 60 λεπτά

Υλικά

μία κονσέρβα γάλα καρύδας (400 ml), παγωμένο
1/2 φλ. Άγλυκες νιφάδες καρύδας
1 κ.σ. λάδι κράμβης ή σησαμέλαιο
4 ξερά κρεμμύδια (μικρά), ψιλοκομμένα
θαλασσινό αλάτι
4 κλωνάρια λεμονόχορτο, μόνο το κίτρινο και το ανοιχτό πράσινο κομμάτι, καθαρισμένα και κομμένα
1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
μία κολοκύθα (περίπου 1.300 γρ.), καθαρισμένη και κομμένη
2 φλ. νερό καρύδας
1½ φλ. Νερό

Εκτέλεση

1. Άνοιξε προσεκτικά το γάλα της καρύδας και βγάλε με ένα κουτάλι την πηχτή κρέμα από το επάνω μέρος. Βάλ’ τη σε ένα μικρό μπολ, σκέπασέ το και άφησέ το στο ψυγείο. Κράτησε στην άκρη το υπόλοιπο γάλα καρύδας.

2. Σε μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια προς σιγανή φωτιά, καβούρδισε τις νιφάδες της καρύδας, ανακατεύοντας συχνά για 2-3 λεπτά. Βάλ’ τες σε ένα πιάτο.

3. Ρίξε το λάδι στο ίδιο σκεύος σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε τα κρεμμύδια και σοτάρισέ τα, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα, περίπου για 5 λεπτά. Πρόσθεσε το λεμονόχορτο και το τζίντζερ και συνέχισε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας, μέχρι να γίνουν διάφανα και χρυσαφιά, περίπου για 2 λεπτά. Πρόσθεσε την κολοκύθα και αλάτι. Συνέχισε το ανακάτεμα για 1 λεπτό. Ρίξε το νερό και το γάλα καρύδας.

Δυνάμωσε τη φωτιά και μόλις πάρει βράση χαμήλωσέ την. Άφησε τη σούπα να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα, περίπου για 30 λεπτά.

4. Πολτοποίησε τη σούπα στο μπλέντερ. Σούρωσέ τη μέσα από ψιλή σήτα και, αν θέλεις, πρόσθεσε αλάτι.

5. Μοίρασε τη σούπα σε τέσσερα μπολ. Χτύπησε την κρέμα καρύδας να αφρατέψει και μοίρασέ τη στα μπολ. Ολοκλήρωσε με τις ψημένες νιφάδες καρύδας.

Διατροφική αξία ανά μερίδα: 397 θερμίδες, 22 γρ. λιπαρά (16,9 γρ. κορεσμένα), 49 γρ. Υδατάνθρακες, 5 γρ. πρωτεΐνη, 8 γρ. φυτικές ίνες.

 

Με πληροφορίες από shape.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

Τα δημοφιλή της εβδομάδας