Γιορτές σημαίνει χωριό! Ταξιδεύουμε στην Ελλάδα

MARY POPPINS
/
25 Δεκεμβρίου, 2022
/

Μοιράσου το ...

Πού θα περάσεις τις ημέρες των γιορτών; Μα φυσικά στο χωριό μου!

Ας μη γελιόμαστε… δεν ταξιδεύουμε όλοι τις ημέρες αυτές σε χώρες του εξωτερικού.
Είμαστε και εμείς που παραμένουμε στη βάση μας ή ταξιδεύουμε στο χωριό μας. Ευκαιρίες να ταξιδέψει κάποιος εκτός Ελλάδος υπάρχουν πάρα πολλές, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Άραγε, τις ημέρες των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς σημασία έχει ο προορισμός ή η παρέα; Ας μην ξεχνάμε, ότι μπορεί να είμαστε στο πιο όμορφο μέρος του πλανήτη, όποιο κι αν είναι αυτό για τον καθένα, μα μέσα μας να νιώθουμε θλίψη ή μη ικανοποίηση, σαν κάτι να μας λείπει.

80665809 569140546982457 5841577357067943936 n

Άνω Καλεντίνη, Άρτας 

Μήπως ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε για λίγο στη φύση; Η Ελλάδα είναι γεμάτη με πανέμορφα χωριά, γραφικές τοποθεσίες και αμέτρητες επιλογές γι όλα τα γούστα.

Πάμε, λοιπόν, στο χωριό μας, δίπλα στους ανθρώπους μας, τους γονείς, τους συγγενείς, τους φίλους. Μπορεί να μην είναι ο νούμερο ένα χειμερινός προορισμός, να μην έχει χιονοδρομικό κέντρο, ούτε ολόφωτες λεωφόρους με μαγαζιά και πολυκαταστήματα, νυχτερινά κέντρα, που θα ακούς τη φωνή της Mariah Carey για να διασκεδάσεις το βράδυ, είναι όμως ένα μέρος οικείο, ζεστό, που γαληνεύει η ψυχούλα σου και χαίρεσαι να βρίσκεσαι γι άλλη μια χρονιά. Το χωριό τις ημέρες αυτές ενώνει τους ανθρώπους!

Θείοι, παππούδες, ξαδέρφια, αγιοβασίληδες, ξωτικά, άμαχος πληθυσμός, όλοι γύρω από ένα τραπέζι. Όμορφες στιγμές με ωραίους ανθρώπους. Εγκάρδιες ευχές, φαγητό, ποτό και καλή διάθεση. Μελομακάρονα, κουραμπιέδες και ανοιχτή τηλεόραση με χριστουγεννιάτικες εκπομπές.

81558848 1224836291237676 650707310783496192 n

Βγαίνεις στους δρόμους του χωριού μυρίζεις το καμένο ξύλο από το τζάκι και τις μυρωδιές από τα γλυκά που ψήνονται σε κάθε σπίτι, απολαμβάνεις την ηρεμία και τις παραδοσιακές εκδηλώσεις των συλλόγων, το κρύο είναι τσουχτερό, μα δεν σε πειράζει. Πας στο καφενείο του χωριού που σε περιμένει η παρέα σου κι ένα φλιτζάνι ελληνικού καφέ. Τα πειράγματα και τα γέλια σου φτιάχνουν τη διάθεση. Ακόμα και η ερώτηση «τίνος είσαι συ;» ή «πότε θα παντρευτείς;», από μια θεία που εμφανίστηκε τυχαία στο δρόμο, ακούγεται σαν κελάηδημα στ αυτιά σου. Δεν δίνεις σημασία, γιατί είσαι στα παλιά σου λημέρια και απολαμβάνεις την κάθε στιγμή.

Εκεί πέρασες ξέγνοιαστες στιγμές της παιδικής σου ηλικίας και μάζεψες αναμνήσεις που σε συνοδεύουν μέχρι σήμερα. Προχωράς στους δρόμους, στα πλακόστρωτα, εκεί που δεν χρειάζεσαι Google maps για να κυκλοφορήσεις, περνώντας από τα ίδια μέρη και σου έρχονται όλα στη μνήμη. Συναντάς παλιούς φίλους και νοσταλγείς στιγμές του παρελθόντος και χριστουγεννιάτικές διακοπές.

Έρχεται το ρεβεγιόν, μακριά από τα ασφυχτικά μαγαζιά της Αθήνας, τα κομψά φορέματα και τα μπουκάλια των 180€. Ρεβεγιόν στο χωριό σημαίνει παρεϊστικο, χαλαρό γλέντι μεταξύ φίλων, «μεταξύ μας».

gefjpg

Έτσι, είναι οι γιορτές στο χωρίο! Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά ή και τα δύο. Το θέμα είναι να ζεις… να ζεις την κάθε στιγμή και να απολαμβάνεις όσα έχεις, γιατί ο χρόνος δεν γυρνά πίσω!

Να περάσεις υπέροχα, όπου και να είσαι!
Περιμένω τα σχόλια σου,

 Mary Poppins

in

Ακολούθησέ μας στο Instagram! 

Mary Poppinsin

 facebookΑκολούθησε μας στο  Facebook  

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved