Μαρόκο: Μία «Αυτοκρατορική» χώρα με άρωμα Ανατολής που αξίζει να επισκεφτείς

MARY POPPINS
/
10 Ιανουαρίου, 2020

 

Νέος χρόνος, νέοι στόχοι, νέα ταξίδια!

Μήπως είναι η ώρα να προγραμματίσεις το επόμενο ταξίδι σου; Εγώ είμαι εδώ να σε βοηθήσω.

 

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από την προσωπική μου συλλογή.

IMG 8209

 

Πολλές οι επιλογές και πολλοί οι μαγευτικοί προορισμοί.
Θα σε πάω, όμως, κάπου σχετικά κοντά, μόνο 4 ώρες από την Αθήνα.

 

IMG 8210

 

Σήμερα ταξιδεύουμε Μαρόκο και συγκεκριμένα Μαρακές, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη μετά την Καζαμπλάνκα. Το Μαρόκο, με πρωτεύουσα το Ραμπάτ, αποτελεί έναν κοντινό, αλλά παράλληλα εξωτικό προορισμό με ακαταμάχητες γεύσεις και μυρωδιές, ανάκτορα, μαγευτικούς κήπους, τζαμιά, κάστρα, απέραντη έρημο και πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Είναι η χώρα των χρωμάτων και των αντιθέσεων, με πόλεις μεσαιωνικές, αλλά παζάρια μοντέρνα, ανθρώπους να πεινάνε και να κοιμούνται στο δρόμο, ενώ δίπλα τους υψώνονται τα πιο ακριβά ξενοδοχεία του κόσμου, όπως το La Mamounia.

 

UXYHE4009

 

Το Μαρακές, γνωστό και ως «Κόκκινη Πόλη» ή «Αλ Χάμρα», είναι πόλη στο νοτιοδυτικό Μαρόκο και εξυπηρετείται από το Διεθνές Αεροδρόμιο Μενάρα (κωδικός RAK).

 

PCWYE5051

 

Η Μεντίνα (παλαιά πόλη) του Μαρακές και ιστορικό κέντρο, αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και χαρακτηρίζεται από χαοτικά σουκς (παζάρια), που σχηματίζουν λαβύρινθο και πραγματικά χαίρεσαι να χάνεσαι! Εκεί, μπορείς να βρεις φρούτα, μπαχαρικά, φαγητά, δερμάτινα, τοπικές φορεσιές, πασουμάκια, μεταξωτά μαντήλια, υπέροχα βερβερίνικα χαλιά, πήλινα, argan oil και χιλιάδες άλλες ξύλινες και χάλκινες κατασκευές. Μην ξεχάσεις να κάνεις παντού παζάρια και να δοκιμάσεις το αρωματικό παραδοσιακό τσάι τους με μέντα!

 

SWPOE7974

 

Η κεντρική πλατεία, Tζαμάα Eλ Φνά (Jemaa el–Fnaa), στην οποία τον 12ο αιώνα λάμβαναν χώρα δημόσιες εκτελέσεις, σήμερα μοιάζει με σκηνικό θεάτρου και αποτελεί σημείο συνάντησης για παραμυθάδες, γητευτές φιδιών, μουσικούς, ακροβάτες, μαϊμούδες, χορεύτριες της κοιλιάς και… πορτοφολάδες. Η αλήθεια είναι, ότι οποιαδήποτε δραστηριότητα έχει σκοπό το κέρδος. Σου ζητούν χρήματα ακόμα και για την πιο απλή πληροφορία. Πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός για να μην βρεθείς με άδειες τσέπες.

 

IMG 8213

 

Το σούρουπο είναι η πιο μαγευτική ώρα να περιπλανηθείς στην πλατεία και να δεις τα αξιοθέατα, όπως το Τέμενος Κουτούμπια με τον 77μετρο μιναρέ και το Παλάτι Μπαϊα. Αξίζει να επισκεφτείς τον Κήπο Μαζορέλ (Majorelle Garden) και το μουσείο του διάσημου σχεδιαστή Yves Saint Laurent.

 

IMG 0838

 

Αν δεν σε έχω πείσει ακόμα, δες το βίντεο λίγων λεπτών που σου ετοίμασα για να πάρεις μία γεύση από το πολύπλευρο Μαρόκο και το πολύχρωμο Μαρακές. Μια πόλη γεμάτη ζωή και κίνηση, με  κατακόκκινα σπίτια και πύλες ισπανομαυριτανικής τεχνοτροπίας.

Enjoy!

 

http://youtu.be/M9itx2SGH7c

 

Περιμένω τα σχόλια σου, 

Mary Poppins

in

Ακολούθησέ μας στο Instagram! 

Mary Poppinsin

 facebookΑκολούθησε μας στο  Facebook  

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved