Ντουμπάι: Το «Μανχάταν της Μέσης Ανατολής»

MARY POPPINS
/
3 Οκτωβρίου, 2022
/

Μοιράσου το ...

Το Ντουμπάι είναι ένα από τα επτά εμιράτα και αποτελεί το μεγαλύτερο εμπορικό, οικονομικό και τουριστικό κέντρο της χώρας. Θεωρείται η μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με πολυτελή ξενοδοχεία, τζαμιά, εντυπωσιακούς ουρανοξύστες και παλάτια και ως νόμισμα έχει το Ντίρχαμ (ΑED).

abuda

Η πόλη του Ντουμπάι χωρίζεται στην Deira που συνδυάζει στοιχεία παραδοσιακού και μοντέρνου και στο Bur Dubai, στο οποίο βρίσκονται μερικά από τα πιο ιστορικά κτίρια του Ντουμπάι.
Η σύγχρονη και κοσμοπολίτικη περιοχή του Ντουμπάι είναι η Τζουμέιρα, με θέα τον Περσικό Κόλπο και μία από τις ωραιότερες παραλιακές τοποθεσίες του Εμιράτου. Στην περιοχή θα δεις πάρκα, καφέ και εντυπωσιακά ξενοδοχεία, όπως το Burj Al Arab, το μοναδικό 7* ξενοδοχείο στον κόσμο και το Madinat Jumeirah, γνωστό και ως «Μικρή Βενετία». Η αλήθεια είναι, ότι στο Burj Al Arab θα πρέπει να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη ακόμα και για έναν καφέ, παρόλα αυτά, όμως, αν θες να το επισκεφτείς καλό θα ήταν να κάνεις κράτηση πριν πας σε κάποιο από τα café ή εστιατόρια του.

cok7

Η μετακίνηση στο Ντουμπάι, αν δεν έχεις νοικιάσει αυτοκίνητο, είναι εύκολη και με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Το μετρό του είναι σύγχρονο, προσεγμένο και καθαρό, ενώ αγοράζοντας την κάρτα Dubai Travel Pass απ΄ όλους τους σταθμούς, έχεις πρόσβαση σε μετρό και λεωφορεία με απεριόριστη χρήση. Ανάλογα με τη φορά του τρένου, τα πρώτα ή τα τελευταία βαγόνια είναι για την Gold Class, με εισιτήριο στη διπλάσια τιμή, ενώ τα διπλανά είναι μόνο για γυναίκες και παιδιά. Το τρένο είναι αυτόματο (δηλαδή χωρίς οδηγό) και η μεγαλύτερη αναμονή αγγίζει τα 5’.

bur5

Οι αποστάσεις είναι πολύ μεγάλες και δεν σου συνιστώ βόλτα με τα πόδια, ειδικά το καλοκαίρι που η θερμοκρασία φτάνει τους 40°C. Η καλύτερη περίοδος για να επισκεφτείς το κοσμοπολίτικο Ντουμπάι είναι μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, όπου λαμβάνει χώρα το Dubai Shopping Festival, με εκπτώσεις στα μαγαζιά που αγγίζουν το 70%.

mall

Τεράστια και υπερσύγχρονα εμπορικά κέντρα όπως το The Dubai Mall και το Mercato Shopping Mall, προσφέρουν απίστευτες ευκαιρίες για ψώνια, με αμέτρητες επιλογές και πολυτελή αντικείμενα, όπως χαλιά, υφάσματα, ηλεκτρονικά είδη. Οι αχανείς εκτάσεις των εμπορικών κέντρων, πιθανόν, να σε κουράσουν, ενώ είναι πολύ εύκολο να χαθείς.

enidr

Στο εµπορικό κέντρο Mall of the Emirates θα βρεις το μεγαλύτερο «Χιονοδρομικό» σε κλειστό χώρο στον κόσμο , ενώ στο The Dubai Mall μπορείς να επισκεφτείς το Dubai Aquarium & Zoo, ένα από τα μεγαλύτερα ενυδρεία στον κόσμο με ύψος 3 ορόφων του mall και περίπου 35.000 θαλάσσια είδη.

mallphot

Το Desert Safari είναι ο ιδανικός τρόπος να αποχαιρετήσεις το Ντουμπάι. Μπορείς να το οργανώσεις μόνος , επικοινωνώντας με κάποια εταιρεία που διοργανώνει τέτοιες δραστηριότητες ή να το ζητήσεις απ΄ το ξενοδοχείο σου. Μπορείς να επιλέξεις ολοήμερο σαφάρι ή σαφάρι με διανυκτέρευση στην έρημο. Εγώ προτίμησα το πρώτο και συγκεκριμένα desert safari που ξεκινά απογευματινή ώρα μετά τις 14:00. Το tour χωρίς διανυκτέρευση διαρκεί 5 με 7 ώρες και η διαδρομή ξεκινά από την έρημο με jeep safari μέχρι τον καταυλισμό με τις καμήλες. Τα οχήματα jeep safari κινούνται με γρήγορες ταχύτητες και ανεβοκατεβαίνουν αμμόλοφους μέχρι να φτάσεις στο Desert Camp, έναν χώρο ειδικά διαμορφωμένο, ώστε να νιώσεις για λίγο σαν Βεδουίνος.Εκεί, θα δοκιμάσεις αραβικά εδέσματα, θα απολαύσεις χορό της κοιλιάς στη μέση της ερήμου, ενώ έχεις την ευκαιρία να ντυθείς με τις παραδοσιακές φορεσιές των Βεδουίνων και να κάνεις henna tattoo.

hennat

Το Ντουμπάι θα το αγαπήσεις! Θα νιώσεις πως ο προορισμός αυτός έχει να σου προσφέρει περισσότερα πράγματα από χλιδάτα ψώνια και πολυτελή ξενοδοχεία. Χρειάζονται, μόνο, λίγες ημέρες, για να έρθεις σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον. Ιδιαίτερα το σαφάρι στην έρημο αποτελεί μια υπέροχη εμπειρία που θα θυμάσαι για πάντα!

desertsaf3

Το παρακάτω βίντεο θα σε πείσει! 

http://youtu.be/N6TUj_Ya8jw

Τι λες, ταξιδεύουμε;

 

Mary Poppins

in

Ακολούθησέ μας στο Instagram! 

Mary Poppinsin

 facebookΑκολούθησε μας στο  Facebook 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved