Έτσι θα μπορούσαν να είναι οι καμπίνες των αεροπλάνων στο μέλλον

POP UP TEAM
/
20 Μαρτίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Καμπίνες αεροπλάνων που διαθέτουν εστιατόρια, μπαρ και σαλόνι αλλά και κατάστημα με διάφορα είδη θα μπορούσαν να αποτελούν χαρακτηριστικά των αεροπλάνων ή τουλάχιστον αυτή είναι η ιδέα που έχει αποκαλύψει ένα Βρετανός σχεδιαστής εσωτερικών χώρων αεροσκαφών.

Ο Ross Burns είναι ο επικεφαλής σχεδιαστής εσωτερικών χώρων καμπίνας και εργάζεται για μια γνωστή εταιρεία που έχει αναλάβει την εσωτερική διακόσμηση των αεροπλάνων της Emirates και της Virgin Atlantic.

kabinesaero1

Βασικά χαρακτηριστικά της νέας ιδέας που μπορεί σε κάποια χρόνια να γίνει πραγματικότητα στις πτήσεις, είναι η δημιουργία ενός χώρου που ονομάζεται ‘Ultraflex’. Σκοπός της δημιουργίας του είναι να υπάρξει ένας κοινόχρηστος χώρος, όπου οι επιβάτες θα μπορούν να τεντώσουν τα πόδια τους, να μετακινηθούν και να κοινωνικοποιηθούν. Ιδιαίτερα στις πτήσεις που διαρκούν πολλές ώρες αυτά τα χαρακτηριστικά εκτός από αισθητική θα έχουν και λειτουργική σημασία επισημαίνουν τόσο οι εταιρείες αεροσκαφών όσο και οι επιβάτες.

Η ιδέα του Ultraflex έχει προκύψει μετά από 10 μήνες δουλειάς και ερευνών σχετικά με τις επιπτώσεις που έχει ένα ταξίδι 12 και πλέον ωρών στο σώμα ενός επιβάτη. Η απάντηση λοιπόν, έρχεται με αυτή την ιδιαίτερη ιδέα που στοχεύει στη δημιουργία χώρων, όπου οι άνθρωποι μπορούν να σταθούν όρθιοι, να τεντώσουν τα πόδια τους και να έρθουν σε επαφή με το υπόλοιπο επιβατικό κοινό.

Ο κύριος χώρος θα είναι ένα σημείο όπου οι επιβάτες θα μπορούν να συγκεντρωθούν και να συνομιλήσουν και θα αποτελείται κυρίως από στρογγυλεμένα έπιπλα και καναπέδες. Στη συνέχεια, υπάρχει θα υπάρχει το τμήμα deli, με ψυγεία και ράφια από όπου οι επιβάτες θα μπορούν να διαλέξουν ένα υγιεινό σνακ. Στη συνέχεια θα υπάρχει ένας «ευέλικτος θάλαμος» , ο οποίος θα είναι πολλαπλών χρήσεων.

Οι θέσεις τέλος, θα χωρίζονται σε δυο κατηγορίες, σε αυτές που είναι τοποθετημένες αντικριστά και επιτρέπουν την εύκολη επικοινωνία μεταξύ των επιβατών και από την άλλη θα υπάρχουν ατομικές θέσεις με χώρο για υπολογιστή, όπου θα μπορεί κανείς να κάνει δουλείες.

kabaero2

 

Mε πληροφορίες από perierga.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved