Ποιο ελληνικό νησί αποθεώνει η Daily Mail – Το αποκαλεί Μικρή Ιταλία

POP UP TEAM
/
19 Μαΐου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Ενώ οι εικόνες της Ακρόπολης κάνουν το γύρο του κόσμου.

Το καλοκαίρι πλησιάζει και τα δημοσιεύματα στον διεθνή τύπο για τα ελληνικά νησιά όλο και πληθαίνουν. Μεταξύ αυτών και η βρετανική Daily Mail που αποθεώνει ένα νησί των Κυκλάδων σε πρόσφατο ταξιδιωτικό άρθρο της με τίτλο “Μια μικρή Ιταλία… στην Ελλάδα”.

Πρόκειται για τη μαγευτική Σύρο. Το δημοσίευμα κάνει λόγο για ένα “ανεξερεύνητο νησί” που θυμίζει “μικρή Ιταλία”, ενώ χαρακτηρίζει την Ερμούπολη την πιο ξεχωριστή πόλη της Ελλάδας.

siros1

Ανεξερεύνητο νησί

Περιγράφοντας την Ερμούπολη, ο δημοσιογράφος John Malathronas αναφέρει ότι δεν υπάρχουν λαβύρινθοι από σοκάκια, ασβεστωμένα σπίτια και στοίβες από μπερδεμένα δίχτυα στο λιμάνι. Η πρωτεύουσα της Σύρου είναι μια “πολυσύχναστη πόλη, της οποίας οι μεγάλες πλατείες, οι υπέροχες εκκλησίες και τα αρχοντικά σε παστέλ χρώματα μοιάζουν περισσότερο ιταλικά παρά ελληνικά”.

Αφού κάνει μια σύντομη αναφορά στην ιστορία της Ερμούπολης, ο δημοσιογράφος ξεναγεί τους αναγνώστες στα διασημότερα αξιοθέατα της πόλης, από την πλατεία Μιαούλη και το ιστορικό Θέατρο Απόλλων μέχρι την εκκλησιά του Αγίου Νικολάου. Φυσικά, δεν παραλείπει να αναφερθεί και στην Άνω Σύρο, την παλιά πρωτεύουσα του νησιού με τα ασβεστωμένα σπίτια και την πανοραμική θέα στο πέλαγος.

Ένας ιερέας στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου εξηγεί: “Η Ερμούπολη είναι Ορθόδοξη, αλλά η υπόλοιπη Σύρος είναι καθολική. Το νησί ήταν υπό την προστασία του Πάπα. Τώρα, γιορτάζουμε το Πάσχα μαζί στις Ορθόδοξες ημερομηνίες με ειδική εξαίρεση από το Βατικανό”.

siros2

Ειδική μνεία γίνεται και στις παραλίες του νησιού. Ο συντάκτης ξεχωρίζει τον Γαλησσά με τη χρυσαφένια αμμουδιά, το Κίνι με το ήσυχο λιμανάκι, αλλά και τα Γράμματα, έναν προστατευμένο κόλπο με εντυπωσιακά ιριδίζοντα νερά.

“Έτσι θυμάμαι τη Σύρο. Μπορεί να είναι ένα ιδιοσυγκρασιακό και εκκεντρικό νησί, αλλά η ψυχή του ανήκει σε μια παλιομοδίτικη Ελλάδα όπου οι πράξεις γενναιοδωρίας προς τους ξένους εξακολουθούν να αποτελούν μέρος της καθημερινής ζωής”, καταλήγει ο συντάκτης.

 

Με πληροφορίες από The Toc

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved