Φορώντας ολόσωμες προστατευτικές φόρμες οι αεροσυνοδοί στις πτήσεις της Qatar Airways

POP UP TEAM
/
21 Μαΐου, 2020

Οι αεροσυνοδοί στις πτήσεις της Qatar Airways θα φορούν στο εξής αντί για την συνήθη ενδυμασία τους, ειδική προστατευτική στολή λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αν και οι στολές των αεροσυνοδών έχουν εξελιχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, αποκτώντας στυλ και ακολουθώντας τη μόδα, τελικά πρόκειται να αντικατασταθούν από τις ολόσωμες φόρμες προστασίας.

Η Qatar Airways είναι μία από τις πολλές αεροπορικές εταιρείες που αποφάσισαν ότι το προσωπικό της καμπίνας θα πρέπει να φορά ειδικό εξοπλισμό προστασίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Από τώρα και στο εξής, όλες οι αεροσυνοδοί της εταιρείας θα φορούν τις ειδικές στολές πάνω από τις συνηθισμένες στολές τους, μαζί με γυαλιά ασφαλείας, γάντια και μάσκα κατά τη διάρκεια των πτήσεων. 

 

Την ίδια ώρα και οι επιβάτες καλούνται να φορούν μάσκες σε όλες τις πτήσεις της Qatar από τις 25 Μαΐου. Η αεροπορική εταιρεία μάλιστα συνιστά στους ταξιδιώτες να φέρνουν το δικό τους εξοπλισμό και μάσκες «για λόγους άνεσης».

«Στην Qatar Airways, έχουμε εισαγάγει αυτά τα πρόσθετα μέτρα ασφάλειας στις πτήσεις μας για να διασφαλίσουμε τη συνεχή ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος και για να περιορίσουμε την εξάπλωση του κορωνοϊού» δήλωσε ο επικεφαλής της Qatar Airways, Akbar Al Baker. 

«Επιπλέον, η αεροπορική εταιρεία θα διαθέτει μεγάλα μπουκάλια απολυμαντικών χεριών, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο από το πλήρωμα καμπίνας όσο και από τους επιβάτες» εξήγησε. 

Η απόφαση αυτή έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της Philippines Airlines και της AirAsia ότι θα υιοθετήσουν την χρήση των προστατευτικών στολών στα πληρώματά τους.

  

Η ολόσωμη φόρμα της Philippines Airlines λέγεται ότι σχεδιάστηκε από τον σχεδιαστή Edwin Tan, ο οποίος εμπνεύστηκε από τα νοσοκομειακά φορέματα, ενώ η στολή της AirAsia σχεδιάστηκε από τον Puey Quinones, ο οποίος χαρακτήρισε τον προστατευτικό εξοπλισμό ως «το νέο φυσιολογικό».

Στον αντίποδα, στις ΗΠΑ, φαίνεται να υπάρχει κάποια σύγχυση στις αεροπορικές εταιρείες όσον αφορά στους επιβάτες και στις μάσκες.

Ενώ, για παράδειγμα, η Southwest Airlines έχει συμβουλεύσει τα πληρώματα της να μην σταματήσουν την επιβίβαση επιβατών εάν αυτοί αρνούνται να φορέσουν μάσκα, η πολιτική της American Airlines παραμένει να μην επιβιβάζονται επιβάτες που δεν φορούν μάσκα.

 

Με πληροφορίες από CNN,lifo.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved