5 ελληνικές παραλίες με άγρια φυσική ομορφιά που αξίζει να επισκεφτείς

POP UP TEAM
/
1 Αυγούστου, 2022
/

Μοιράσου το ...

Και ποια τα χαρακτηριστικά που τις κάνουν μοναδικές, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο.

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, οι άδειες του Αυγούστου έχουν αρχίσει,αλλά ακόμη κι αυτό, το ιδιαίτερο καλοκαίρι, το πιο ενδιαφέρον θέμα παραμένει η επιλογή της παραλίας.

Σήμερα επιλέγουμε πέντε ελληνικές παραλίες με ιδιαίτερη, άγρια φυσική ομορφιά και χαρακτηριστικά που τις κάνουν μοναδικές. Ποιες είναι αυτές;

Ελαφονήσι, Κρήτη

Το δημοφιλές και μαγευτικό Ελαφονήσι βρίσκεται νότια του νομού Χανίων, στην Κρήτη. Η πολυφωτογραφημένη παραλία που έχει ψηφιστεί πολλές φορές ως έχει καταγάλανα, ρηχά νερά και ροζ/λευκή άμμο. Το φυσικό τοπίο τριγύρω και τα βράχια που βρίσκονται εντός κι εκτός νερού, κάνει το μπάνιο μας περισσότερο κινηματογραφικό και πολλές φορές οι λουόμενοι έχουν την εντύπωση ότι βρίσκονται σε κάποια εξωτική παραλία οπουδήποτε στον κόσμο. Απέναντι από την εντυπωσιακή παραλία βρίσκεται το μικρό νησί ”Ελαφονήσι”, το οποίο απέχει περίπου 100 μέτρα από την πλαζ και η απόσταση μπορεί να περπατηθεί.

elafonkriiii

Κόκκινη Παραλία, Σαντορίνη

Η Κόκκινη Παραλία, μια από τις πιο δημοφιλείς της Σαντορίνης, βρίσκεται κοντά στον αρχαιολογικό χώρο Ακρωτηρίου και σχετικά κοντά στα Φηρά. Το χαρακτηριστικό της στοιχείο είναι τα βουνά σε αποχρώσεις μαύρο και κόκκινο που βρίσκονται πάνω από την ακτή και αυτές προέκυψαν από το ηφαίστειο. Η θάλασσα έχει ένα σκούρο μπλε χρώμα και μέσα υπάρχουν κατά τόπους θερμές πηγές. Η άμμος έχει πορφυρό χρώμα.

kokkparasanto

Σαρακίνικο, Μήλος

Πήρε το όνομά του από τους Σαρακηνούς πειρατές. Το Σαρακίνικο στη Μήλο αποτελεί μια από τις πιο ιδιαίτερες παραλίες όχι μόνο του νησιού αλλά ολόκληρης της Ελλάδας. Τα τιρκουάζ νερά «αγκαλιάζουν» τα λευκά ηφαιστειογενή βράχια. Η παραλία της περιοχής είναι μικρή και όχι οργανωμένη. Οι επισκέπτες μπορούν να παραθερίσουν, τοποθετώντας τα αντικείμενά τους πάνω στα βράχια και στη συνέχεια να βουτήξουν στο νερό. Τέλος, το Σαρακίνικο είναι κατάλληλο για βόλτα με μικρό σκάφος και καταδύσεις.

sarakinmil

Γκιόλα, Θάσος

Η Γκιόλα βρίσκεται στα νότια της Θάσου και στην ουσία πρόκειται για μια πισίνα, με σχεδόν στρογγυλό σχήμα και περικυκλωμένη από πέτρινα τείχη ύψους 8 μέτρων. Από εκεί οι λουόμενοι κάνουν βουτιές στα γαλαζοπράσινα νερά. Ωστόσο, η πρόσβαση δεν είναι τόσο απλή και χρειάζεται περπάτημα και καλή φυσική κατάσταση ώστε να την πλησιάσουμε.

thasos

Μαύρα Βόλια (Μαύρος Γιαλός), Χίος

Τα Μαύρα Βόλια, γνωστά με το όνομα Μαύρος Γιαλός είναι μια μοναδική παραλία με κύριο χαρακτηριστικό τα κατάμαυρα βότσαλά της. Το χρώμα των βοτσάλων προέκυψε από την αρχαιότητα και την έκρηξη ενός ηφαιστείου. Η παραλία που χωρίζεται σε δυο μέρη, βρίσκεται κοντά στο χωριό Εμπορειός και σχεδόν στα 30 χιλιόμετρα από την πόλη. Η θάλασσα είναι βαθιά και το νερό παγωμένο.

mavrvvvol

 

Με πληροφορίες από Huffpost

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved