Γιατί πεινάω συνέχεια; Οι 5 συχνότεροι λόγοι που ευθύνονται για την πείνα σου

POP UP TEAM
/
23 Ιουνίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Γιατί πεινάω συνέχεια; 

Το αίσθημα πείνας μπορεί να γίνει πολύ έντονο και να αποτελέσει σημαντικό εμπόδιο σε μια ? προσπάθεια μείωσης βάρους.

Παρακάτω σου γράφουμε 5 από τους συχνότερους λόγους που μπορεί να ευθύνονται για την πείνα σου:
1. Είσαι αφυδατωμένος/η. Το αίσθημα δίψας συχνά συγχέεται με το αίσθημα της πείνας. Αν παραμένεις για πολλή ώρα χωρίς επαρκή ενυδάτωση, μπορεί να αναζητήσεις ένα σνακ ενώ αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι είναι νερό!

2. Είσαι κουρασμένος/η. Όταν δεν κοιμάσαι αρκετά, ο οργανισμός θα αναζητήσει από την τροφή την ενέργεια που χρειάζεται για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Φρόντισε να ακούς το σώμα σου και να κοιμάσαι τουλάχιστον 7 ώρες/ ημέρα!

3. Είσαι πολύ αγχωμένος/η. Όταν βιώνεις στρες, εκκρίνονται ορμόνες οι οποίες αυξάνουν τις δαπάνες ενέργειας, διεγείρουν τη λιπογένεση ενώ παράλληλα μπορούν να επιβαρύνουν το αίσθημα της πείνας!

4. Πίνεις πολύ αλκοόλ. Συχνά το αλκοόλ το χρησιμοποιούμε πριν τα γεύματα για να μας «ανοίξει» την όρεξη. Έτσι, είναι πολύ πιθανόν μετά την υπερκατανάλωση αλκοόλ να νιώσεις την ανάγκη να στραφείς σ’ ένα λιπαρό και πλούσιο σε θερμίδες γεύμα.

5. Καταναλώνεις πολλές «υγρές» θερμίδες. Ιδιαίτερα το καλοκαίρι, επιλέγουμε χυμούς και ροφήματα που μας δροσίζουν από τη μία, ωστόσο γρήγορα διασπώνται από το στομάχι μας – το οποίο σε λίγη ώρα θα το νιώθεις πάλι «άδειο». Δοκίμασε το σνακ σου να αποτελείται από τουλάχιστον 2 από τα παρακάτω: υδατάνθρακες, πρωτεΐνη, λιπαρά π.χ. smoothie με γάλα 1,5% και φρούτο εποχής.

 

 

Ευχαριστούμε πολύ την Βάλια Γρηγορίου, Κλινική διαιτολόγο – διατροφολόγο

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved