13 πράγματα που θα ήθελα να γνώριζα στα 25 μου

POP UP TEAM
/
18 Δεκεμβρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

1. Όλοι κάτι θέλουν.

Σχεδόν όλοι ενεργούν ιδιοτελώς (ακόμη και όταν ισχυρίζονται ότι δεν ισχύει αυτό). Η επιδίωξη ανταλλάγματος είναι ο κανόνας. Στην πραγματικότητα, άνθρωποι πρόθυμοι να προσφέρουν βοήθεια ή συμβουλές, τείνουν να επιθυμούν περισσότερα ως αντάλλαγμα. Θεώρησε ότι η βοήθεια που σου προσφέρουν στην επαγγελματική σου σταδιοδρομία είναι μέρος της αναμενόμενης συνδιαλλαγής είτε τώρα είτε στο μέλλον.   Να το έχεις στο μυαλό σου, έτσι να μην απογοητευτείς.

2. Υπάρχουν και κάποιοι που θέλουν να βοηθούν τους άλλους, απλώς για να αισθάνονται καλά.

Σπανίως, αλλά συμβαίνει, αρέσει σε κάποιους να βοηθάνε απλά και μόνο γιατί τους κάνει να νιώθουν ωραία. Αυτούς τους ανθρώπους θα τους βρείτε δύσκολα, επειδή δεν επιδιώκουν να φαίνονται και δεν είναι δημοφιλείς . Όταν βρείτε κάποιον από αυτούς,  βάλτε τον μόνιμα στη ζωή σας.

3. Αγνοήστε οτιδήποτε πριν την λέξη  “αλλά”.

“Δε σκόπευα να γίνω επικριτικός, αλλά…”, “Δεν προσπαθώ να σου πω τι να κάνεις, αλλά…”, ” Σε παρακαλώ μην το πάρεις αρνητικά αυτό, αλλά…” Και ναι γίνεσαι επικριτικός και ναι προσπαθείς να μου πεις τι να κάνω, και το παίρνω και αρνητικά! Οι “επικριτές”  δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να κρύβουν το πραγματικό νόημα πίσω από τα λεγόμενα.

4. Οι βαρετοί άνθρωποι κερδίζουν

Οι άνθρωποι που πετυχαίνουν τα περισσότερα κάνουν όλη τη βαρετή δουλειά. Ρουτίνα, αυστηρότητα, έμφαση στη λεπτομέρεια, προσήλωση στον στόχο. Αυτός είναι ο τρόπος να επιτύχεις. Κάθε κορυφαίος αθλητής, καλλιτέχνης και επιτυχημένος επαγγελματίας που γνωρίζεις (ή θα γνωρίσεις κάποια μέρα) έχει περάσει χιλιάδες ώρες εξάσκησης και προσπάθειας. Και πετυχαίνει γιατί είναι πρόθυμος να κάνει αυτό που δε θέλουν να κάνουν οι υπόλοιποι άνθρωποι. Μάθε να απολαμβάνεις την πλήξη και θα ξεπεράσεις τις δυσκολίες.

5. Οι γυναίκες που στην πραγματικότητα θα έπρεπε να θέλεις να γνωρίσεις, δεν ενδιαφέρονται για το τι είδους αμάξι οδηγείς.

Είναι μεγάλη αλήθεια…

6. Η γνώση είναι υπέροχη, η συμβουλή όχι.

Πάντα να ρωτάς  “Πως μπορώ να …;” γιατί μόνο το “πως”  οδηγεί στην γνώση. Αν ρωτήσεις “Θα μπορούσα…” ή “Θα έπρεπε…” , θα λάβεις ως απάντηση την υποκειμενική γνώμη του καθενός. Πάντα να ζητάς να σου δείχνουν και να σου μαθαίνουν. Γιατί άμα ξέρεις το “πως” μπορείς να αποφασίσεις ο ίδιος αν θα μπορούσες και αν θα έπρεπε.

7. Η “προβολή” είναι τα πάντα

Αυτοί που παίρνουν προαγωγή και έχουν ευκαιρίες στην καριέρα τους είναι αυτοί που φαίνονται και κεντρίζουν την προσοχή. Ξόδεψε την πλειονότητα του χρόνου σου στο να κάνεις σπουδαία πράγματα, αλλά και ένα μικρό 10% αυτού για να τραβήξεις την προσοχή των ανθρώπων που μετράνε. Πελάτες, συνάδελφοι, τα media…κανείς απ’ αυτούς δε θα σε ανακαλύψει μόνος του. Πρέπει οπωσδήποτε να τους βοηθήσεις να σε βρούνε.

8. Πάντα άσε κάτι “στην απ’ έξω”

Νέες πρωτοβουλίες, έργα, αποφάσεις… συνεχώς θα μπαίνεις στον πειρασμό να προσθέσεις  κάτι ακόμα σ’ αυτά που έκανες, για να γίνεις ακόμη καλύτερος. Η πρόσθεση σχεδόν πάντα οδηγεί στην αφαίρεση. Όσο περισσότερα αφαιρείς, τόσο περισσότερο μπορείς να συγκεντρωθείς σε αυτά που μένουν.

9. Αυτοί που μιλάνε λίγο, λένε τα πιο σημαντικά πράγματα.

Η έπαρση, η αλαζονεία είναι μάσκες ανασφάλειας. Οι πραγματικά έξυπνοι και σοφοί άνθρωποι είναι μετριόφρονες. Περιτριγύρισέ τους. Και όταν μιλήσουν δε θα μετανιώσεις που τους άκουσες.

10. Οι γονείς σου είναι εξυπνότεροι απ’ ότι νομίζεις

Και θέλουν μόνο το καλύτερο για σένα. Και θα είναι συνεχώς δίπλα σου, αλλά όχι για πάντα. Οπότε τι πειράζει να τους τηλεφωνείς καμιά φορά;

11. Μάθαινε ‘πετώντας’.

Το να περιμένεις μέχρι να νιώσεις έτοιμος…, σημαίνει ότι θα περιμένεις για πάντα. Όταν είναι να κάνεις κάτι, υπάρχουν ένα εκατομμύριο λόγοι για να το καθυστερήσεις λίγο ακόμα. Εμπιστέψου τον εαυτό σου. Μάθε τα βασικά και ξεκίνα. Κάνε λάθη, προσαρμόσου, υιοθέτησε και ανάπτυξε καλύτερες ικανότητες στην πράξη. Έτσι θα εξοικονομήσεις χρόνο και επιπλέον θα πετύχεις πιο πολλά.

12. Μην περιμένεις να πάρεις πίσω αυτά που δίνεις

Οι χάρες δε θα επιστρέφονται. Οι θυσίες που θα κάνεις για άλλους δε θα ανταμείβονται. Όλοι οι άνθρωποι που βοήθησες, ανέπτυξες, προώθησες ή και δούλεψες μαζί τους δε θα τηλεφωνούν να δουν τι κάνεις όταν ξαφνικά θα χαθείτε κάπου στο μέλλον. Όταν δίνεις, κάν’ το απλώς γιατί το θέλεις, και δε θα απογοητευτείς ποτέ.

13. Θα μετανιώσεις μόνο για τα πράγματα που αποφάσισες να μην κάνεις

Κοιτώντας πίσω θα πρέπει να μετανιώσεις μόνο για λίγα πράγματα απ’ όσα έκανες. (Τα υπόλοιπα, ακόμα κι αν ήτανε λάθη βοήθησαν στο να γίνεις ο άνθρωπος που είσαι σήμερα). Αυτό που πραγματικά θα μετανιώσεις είναι όλα αυτά τα πράγματα που αποφάσισες να μην κάνεις εξαιτίας της έλλειψης αυτοπεποίθησης και του φόβου για το άγνωστο – όπως οι δουλειές που θα έπρεπε ν’ αρχίσεις. Η ασφάλεια, στη ζωή σου, θα ισοδυναμεί πάντα με  μία “συγγνώμη”.  Πάρε έξυπνα επιχειρηματικά ρίσκα και να έχεις πίστη. Έτσι  θα μπορέσεις να ανταποκριθείς σε οποιαδήποτε πρόκληση.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved