Ενίσχυση της ευεξίας των εργαζομένων τους καλοκαιρινούς μήνες

©valiagrigoriou.com
POP UP TEAM
/
3 Ιουλίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Οι πολλές ώρες εργασίας, τα κυλιόμενα ωράρια και οι εξωτερικές εργασίες καθιστούν για πολλούς δύσκολη έως αδύνατη την τήρηση ενός ισορροπημένου διαιτολογίου, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου η θερμοκρασία και η κούραση είναι αυξημένες. Ωστόσο, με λίγη οργάνωση και προνοητικότητα, η ισορροπημένη διατροφή μπορεί να γίνει πραγματικότητα, ακόμη και αν ο χρόνος και ο καιρός δεν είναι με το μέρος σας.

Μερικές συμβουλές για να τα καταφέρετε:

Μικρά και συχνά γεύματα. Βασικός σύμμαχος είναι η κατανάλωση 5-6 γευμάτων/ημέρα με χρονική απόσταση 2-3 ωρών το καθένα, έτσι ώστε να ελέγχουμε καλύτερα το αίσθημα της πείνας.
Κατανάλωση πρωινού. Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα χορταστικό και θρεπτικό πρωινό (π.χ. γάλα light με δημητριακά ολικής άλεσης και 1 φρούτο). Με αυτό τον τρόπο προλαμβάνετε την κατανάλωση πυκνών σε θερμίδες σνακ του εμπορίου την ώρα του δεκατιανού (τυρόπιτα, πεϊνιρλί, σοκολάτα).

Αύξηση κατανάλωσης εποχικών φρούτων, για ενίσχυση του οργανισμού με βιταμίνες. Ακόμη και σε μορφή smoothie την περίοδο του καλοκαιριού βοηθάνε στην κατανάλωση των φρούτων και στην καλή ενυδάτωση. Επίσης, ο ζελές με τα φρούτα αποτελούν εναλλακτική επιλογή για τα γλυκά.

Περιορισμός κατανάλωσης γλυκών, π.χ. 2 φορές την εβδομάδα. Το καλοκαίρι αγαπάμε τα παγωτά, αλλά χρειάζεται μέτρο!

Ελαφριά γεύματα το μεσημέρι και το βράδυ. Επιλέξτε σαλάτα με λαχανικά εποχής και πηγή πρωτεϊνών, όπως ψάρι ψητό ή κοτόπουλο ή αυγό κ.ά.

Αύξηση κατανάλωσης νερού για σωστή ενυδάτωση. Έχετε πάντα δίπλα σας ένα μπουκαλάκι με δροσερό νερό.

Περιορισμός κατανάλωσης αλκοόλ, έως 2 ποτήρια/ ημέρα για τους άνδρες και έως 1 ποτήρι/ ημέρα για τις γυναίκες.

Αφιέρωση χρόνου στα γεύματά σας (15-20 λεπτά) και να βρίσκεστε κατά προτίμηση μακριά από το χώρο εργασίας (π.χ. γραφείο) κατά την κατανάλωσή τους.

Περπάτημα 30 λεπτών όσο πιο συχνά μπορείς, ακόμη και ενδιάμεσα της εργασίας.

Αρκετές ώρες ύπνου, 7-8 ώρες καθημερινά.

15 λεπτά διαλογισμό πριν την ανάπαυση

 

Πηγή: valiagrigoriou.com

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved