- Αλάτι

- Τυριά (το blue cheese, η παρμεζάνα, το #ροκφόρ, το χαλούμι και η #φέτα έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι. Αντίθετα, το ανθότυρο, το emmental, το κατίκι Δομοκού και το τυρί τύπου #cottage είναι καλές επιλογές χαμηλές σε αλάτι)

- Αλατισμένοι #ξηροίκαρποί, αλατισμένο βούτυρο και μαργαρίνη

- Καπνιστά, παστά ή κονσερβοποιημένα κρέατα και ψάρια (π.χ. καπνιστός σολομός, τόνος, σαρδέλες κ.λπ.)

- Αλλαντικά (καπνιστά ή μη)

- Τουρσιά, κονσερβοποιημένα #λαχανικά και #όσπρια

- Συμπυκνωμένο χυμό τομάτας, #ελιές, #μαγιονέζα, έτοιμες σάλτσες, σος σόγιας Κύβους λαχανικών και ζωμούς κρέατος





- Έτοιμο φαγητό (πίτσες, σουβλάκια) και αλατισμένα σνακ (πατατάκια, γαριδάκια, ποπκόρν)

- Μαγειρική σόδα, μπέικιν πάουντερ

 

valiagrigoriou.com