– Αλάτι
– Τυριά (το blue cheese, η παρμεζάνα, το #ροκφόρ, το χαλούμι και η #φέτα έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι. Αντίθετα, το ανθότυρο, το emmental, το κατίκι Δομοκού και το τυρί τύπου #cottage είναι καλές επιλογές χαμηλές σε αλάτι)
– Αλατισμένοι #ξηροίκαρποί, αλατισμένο βούτυρο και μαργαρίνη
– Καπνιστά, παστά ή κονσερβοποιημένα κρέατα και ψάρια (π.χ. καπνιστός σολομός, τόνος, σαρδέλες κ.λπ.)
– Αλλαντικά (καπνιστά ή μη)
– Τουρσιά, κονσερβοποιημένα #λαχανικά και #όσπρια
– Συμπυκνωμένο χυμό τομάτας, #ελιές, #μαγιονέζα, έτοιμες σάλτσες, σος σόγιας Κύβους λαχανικών και ζωμούς κρέατος
– Έτοιμο φαγητό (πίτσες, σουβλάκια) και αλατισμένα σνακ (πατατάκια, γαριδάκια, ποπκόρν)
– Μαγειρική σόδα, μπέικιν πάουντερ