Πώς θα κάνω το μικρό μου σπίτι να δείχνει μεγαλύτερο

©unsplash
POP UP TEAM
/
15 Νοεμβρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Πώς θα κάνω το μικρό μου σπίτι να δείχνει μεγαλύτερο

Εάν έχεις μικρό σπίτι ή σου αρέσει να παίζεις με τους χώρους σίγουρα έχεις σκεφτεί τρόπους να κάνεις το σπίτι σου να δείχνει μεγαλύτερο. Φυσικά δεν χρειάζεται να δώσεις μια περιουσία καθώς η interior designer Alexandra Robertson σου δίνει πέντε έξυπνους τρόπους για να κάνεις τον χώρο σου καλύτερο… «Σε ένα μικρό χώρο τα πάντα μετράνε».

Αυτή είναι η βασική ιδέα που πρέπει να λάβουμε υπόψην μας ώστε να κάνουμε ένα μικρό χώρο να μοιάζει μεγαλύτερος χρησιμοποιώντας κάποιες έξυπνες ιδέες και λύσεις. Καθρέφτες Οι καθρέφτες αναμφισβήτητα είναι μία από τις καλύτερες ιδέες για να κάνουμε ένα χώρο να μοιάζει διπλάσιος. Μπορούμε να τους τοποθετήσουμε ακουμπισμένους στο δάπεδο, να τους κρεμάσουμε ή ακόμα και να τους επενδύσουμε σε τοίχους, ντουλάπες, πόρτες και έπιπλα…

Τοποθετήστε τους στη σωστή θέση έτσι ώστε το σπίτι να αποκτά βάθος και το φυσικό και τεχνητό φως να αντανακλάται και να διαχέεται σε όλο το χώρο!! Ανοιχτά χρώματα σε δάπεδα και έπιπλα Κινηθείτε σε φωτεινές αποχρώσεις όσον αφορά στα δάπεδα και έπιπλα ή χρησιμοποιήστε έπιπλα που μας επιτρέπουν να βλέπουμε από μέσα το δάπεδο ή τους τοίχους (έπιπλα από κρύσταλλο και plexiglass). Μπορείτε να προσθέσετε χρώμα με τα αξεσουάρ που θα τοποθετήσετε. Έπιπλα λίγα αλλά με πολλές χρήσεις Κρατώντας λίγα αλλά απαραίτητα έπιπλα βοηθάμε το χώρο να ανασάνει και να νιώσει μεγαλύτερος.

Τοποθετούμε έπιπλα πολυχρηστικά όπως καναπέ-κρεβάτι, κρεβάτια με αποθηκευτικούς χώρους, τραπεζάκια με ράφια και συρτάρια κτλ…. Άλλη μία λύση είναι τα κρεμαστά έπιπλα τα οποία αφήνουν το δάπεδο εκτεθειμένο και έτσι δεν μικραίνουν το χώρο. Ράφια, βιβλιοθήκες ακόμα και ντουλάπες στις ίδιες αποχρώσεις με τους τοίχους, τους δίνει τη δυνατότητα να αναμειχθούν ακόμα και να χαθούν στο χώρο…..

Ταπετσαρίες Ανοίξτε τους ορίζοντές σας και χαρίστε βάθος στο χώρο σας. Μία ταπετσαρία, ένας πίνακας ακόμα και μία αφίσα που θα έχουν προοπτικό θέμα και θα δημιουργούν την ψευδαίσθηση της συνέχειας μπορεί να μεταμορφώσει τον βαρετό λευκό τοίχο και να δώσετε έντονο χαρακτήρα στο χώρο σας. Επιλέξτε φυσικά τοπία σε ανοιχτές αποχρώσεις που θα σας ηρεμήσουν και θα σας ταξιδέψουν.

Κουρτίνες Απαλλαχτείτε από τις κλασσικές κουρτίνες με πολλές στρώσεις και σκούρα χρώματα και χρησιμοποιείστε πάνελ, ρόμαν, roll on κτλ. σε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις και λεπτά υφάσματα έτσι ώστε να επιτρέπετε στο φυσικό φώς να διείσδυση μέσα στο χώρο.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved