Τα σημάδια στο σεξ που δείχνουν ότι πρέπει να επισκεφθείς Ψυχολόγο

POP UP TEAM
/
8 Ιουνίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Το σ3ξ είναι μια υπέροχη πράξη για κάθε άνθρωπο, αλλά υπάρχουν και στιγμές στην ζωή του καθένα μας, που το σεξ μπορεί να αποτελεί πρόβλημα.

«Πότε ξέρω αν πρέπει όντως να επισκεφθώ ψυχολόγο για θέμα μου στο σ3ξ;» Είναι η συχνότερη ερώτηση των περισσότερων ανθρώπων.

Η απάντηση σε αυτό είναι πολύ συγκεκριμένη. Εάν έχεις ήδη ανησυχίες αν πρέπει να επισκεφθείς ψυχολόγο ή όχι, είναι ο ισχυρότερος δείκτης ότι ναι, το χρειάζεσαι και πρέπει να το κάνεις. Πέρα από αυτό φυσικά όμως και υπάρχουν και πιο συγκεκριμένα σημάδια που θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν από τον καθένα. Τα κυριότερα σημάδια χωρίζονται σε δυο κατηγορίες. Η πρώτη αφορά τα ζευγάρια, και η δεύτερη αφορά τα άτομα…

Τα ζευγάρια συνήθως έρχονται για ζητήματα σεξουαλικής απόκρισης ( μειωμένη επιθυμία, διέγερση και στuση, ανεσταλμένο oργασμό). Τα μεμονωμένα άτομα, συνήθως γυναίκες, έρχονται με ζητούμενο την επίλυση σε θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού, καταναγκαστική ή παρορμητική σ3ξουαλική συμπεριφορά, σεξουαλικό τραύμα , ενοχή ή σύγχυση , και εικόνα σώματος.

Στην ψυχοθεραπεία αρχικά εστιάζουμε στο αίσθημα άνεσης κι ενσυναίσθησης χωρίς κριτική ,ώστε να μπορέσει το άτομο να μιλήσει ανοιχτά για τους προβληματισμούς του στο σ3ξ. Εφόσον αυτό επιτευχθεί, αρχίζουμε να αλλάζουμε μαζί σταδιακά όλα τα δυσλειτουργικά του σχήματα πάνω στην σ3ξουαλική του ταυτότητα που εμποδίζουν τον ίδιο ή και τον/την σύντροφό του από το να απολαμβάνει την ερωτική του ζωή.

Μερσινιάς Θωμάς, Κλινικός Ψυχολόγος MSc – http://©www.mersinias.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved