5 λάθη που περιορίζουν το αδυνάτισμα σας ενώ κάνετε δίαιτα

POP UP TEAM
/
9 Νοεμβρίου, 2023

Δοκιμάσατε μια δίαιτα, χάσατε λίγα κιλά και μετά τα ξαναπήρατε; Δεν είστε οι μόνοι. Αυτό συμβαίνει συχνότερα από όσο νομίζατε. Γιατί όμως;

Αν δοκιμάζετε μια δίαιτα, παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές για το πώς να διατηρήσετε την απώλεια κιλών και να αποκτήσετε το σώμα που ονειρεύεστε.

Ενημερωθείτε λοιπόν για τα λάθη που κάνετε άθελά σας, καθώς και το πώς μπορείτε να τα διορθώσετε.

1. Η δίαιτά σας είναι υπερβολικά περιοριστική

Δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες, χωρίς ζάχαρη, χωρίς λιπαρά… Βάζοντας πολλούς περιορισμούς και αποκλείοντας πολλές κατηγορίες τροφίμων, οδηγείτε τη δίαιτά σας σε σίγουρη αποτυχία. Το να χαρακτηρίζετε ένα φαγητό «κακό» ή «βρώμικο», θα σας κάνει να νιώσετε ενοχές εκείνη τη φορά που θα λυγίσετε και θα το φάτε.

Άλλωστε, οι περισσότεροι άνθρωποι αποκλείεται να μείνουμε σε μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες για όλη μας τη ζωή.

Επομένως, προσπαθήστε μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση εφαρμόζοντας έλεγχο στις μερίδες σας, έτσι ώστε να μπορείτε να απολαύσετε τα αγαπημένα σας τρόφιμα.

Όταν είστε πολύ περιοριστική παραμονεύει ο κίνδυνος να χάσετε τον έλεγχο και να καταλήξετε να τρώτε υπερβολικά μόλις σας δοθεί η ευκαιρία.

2. Δε μετράτε τις θερμίδες

Όταν ξεκινάτε τη δίαιτά σας, μπορείτε να κάνετε μικρές αλλαγές, όπως το να περιορίσετε τα ζυμαρικά και τα αναψυκτικά. Αρχικά θα δείτε διαφορά λόγω του αποκλεισμού τροφών με πολλή ζάχαρη και πολλές θερμίδες. Μετά από λίγο όμως, το σώμα σας θα προσαρμοστεί και θα σταματήσετε να βλέπετε όσες αλλαγές θα επιθυμούσατε.

Η χρήση μιας εφαρμογής μέτρησης θερμίδων σάς επιτρέπει να έχετε υπό έλεγχο την πρόσληψη θερμίδων από το κάθε γεύμα σας. Διαφορετικά είναι δύσκολο να εκτιμήσετε τις ακριβείς θερμίδες σε κάθε φαγητό.

Συνήθως δεν μπορούμε να αντιληφθούμε πόσο φαγητό τρώμε στην πραγματικότητα και τον αντίκτυπο των θερμίδων που έχει αυτό στο σώμα μας. Μια ειδική εφαρμογή βοηθάει σημαντικά σε αυτό.

3. Κάνετε καθιστική ζωή

Ενώ πολλοί άνθρωποι συνδυάζουν τη φυσική άσκηση με τη δίαιτα προκειμένου να χάσουν βάρος, κάποιοι προτιμούν να περιορίσουν απλώς τη διατροφή τους.

Ενώ αυτό μπορεί να λειτουργήσει αρχικά, στη συνέχεια το σώμα σας θα προσαρμοστεί και το αδυνάτισμα θα γίνει δυσκολότερο.

Σε αυτό το σημείο, πολλοί τείνουν να παρατάνε την προσπάθεια απώλειας βάρους, μιας και κουράζονται από το να τρώνε λίγο και να μη βλέπουν πρόοδο.

Κι όμως, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εντάξετε 15-30 λεπτά φυσικής άσκησης την εβδομάδα, ώστε να κάψετε μερικές θερμίδες χωρίς να πεινάσετε!

4. Δεν είστε ειλικρινής με τον εαυτό σας

Κάνετε πράγματι ό,τι περνάει από το χέρι σας για να αδυνατίσετε; Μετράτε τις θερμίδες και γυμνάζεστε; Καμιά φορά κάνουμε ατασθαλίες που πιστεύουμε ότι δε θα χαλάσουν τη δίαιτά μας. Ένα παγωτό μετά το μεσημεριανό γεύμα, κάτι πατατάκια πριν τον ύπνο…

Επομένως, προτού παραπονεθείτε ότι η δίαιτά σας δε λειτουργεί, καλό είναι είτε να είστε ειλικρινής με τον εαυτό σας, είτε να κόψετε τις ατασθαλίες.

Μόλις πάρετε στα σοβαρά την προσπάθειά σας και επιμείνετε σε ένα σωστό διατροφικό πρόγραμμα, θα δείτε διαφορά!

5. Τσιμπολογάτε

Μία μπουκιά τώρα και μία μπουκιά μετά, μπορούν πραγματικά να δυσκολέψουν το αδυνάτισμά σας. Μάλιστα, πολλές φορές τείνουμε να ξεχνάμε το τσιμπολόγημά μας και να μη μετράμε καν τις θερμίδες που πήραμε από αυτές τις μικρές μπουκιές.

Το τσιμπολόγημα είναι μια καλή λύση στην πείνα σας, αρκεί να προσμετράτε αυτές τις θερμίδες, καθώς και να κάνετε υγιεινές επιλογές.

Σε κάθε περίπτωση, προγραμματίστε τα γεύματα και τα σνακ σας έτσι ώστε να μην πεινάτε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα προγράμματα διατροφής λειτουργούν και είναι ικανά να σας δώσουν τα αποτελέσματα που επιθυμείτε, υπό την προϋπόθεση ότι είστε συνεπής.

Την επόμενη φορά που θα σκεφτείτε ότι η δίαιτά σας δε λειτουργεί ρωτήστε τον εαυτό σας αν κάνετε κάποιο από τα παραπάνω λάθη.

Προτού ξεκινήσετε κάποια δίαιτα ή άσκηση, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, ώστε να σας κατευθύνει προς τις σωστές για εσάς επιλογές.

Να θυμάστε ότι η αλλαγή δεν έρχεται από τη μία μέρα στην άλλη και ότι απαιτεί συνέπεια και υπομονή από εσάς!

 

Πηγή: Ηealth news

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved