11 ψυχοσωματικά συμπτώματα που φανερώνουν ότι έχετε πολύ άγχος

POP UP TEAM
/
22 Απριλίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Συμπτώματα άγχους: Το στρες και το άγχος είναι υπερβολικά αυξημένα ειδικά στην σημερινή εποχή όπου οι ρυθμοί είναι υπερβολικά ταχείς.

Συμπτώματα άγχους: Μην τα αγνοείτε! >> 

Τα σώματα μας είναι ένα αριστούργημα της φύσης. Μέσα από πολλά χρόνια φυσικής εξελίξεις έχουν διαμορφωθεί με τρόπο μοναδικό. Πολλές φορές τα σώματα μας στέλνουν σημάδια πως κάτι δεν πάει καλά και πρέπει να προσέξουμε ή να αλλάξουμε κάτι στην καθημερινότητα μας. Παρόλα αυτά εμείς είτε από δικιά μας αφέλεια ή επειδή δεν ξέρουμε πως να τα ερμηνεύσουμε τα αγνοούμε. Αυτό δεν είναι κάτι το οποίο καλό. Παρακάτω σας έχουμε τα 6 ψυχοσωματικά συμπτώματα τα οποια συνήθως εμφανίζονται όταν έχουμε υπερβολικό άγχος στην καθημερινότητα μας.

1. Τριχόπτωση

Η απώλεια μαλλιών είναι από τα πρώτα συμπτώματασωματοποίησης του άγχους.

2. Αιμορραγία από τη μύτη

Η ρινορραγία, σύμφωνα με κάποιες μελέτες, σχετίζεται με το στρες. Βέβαια υπάρχουν και άλλες έρευνες που δεν έχουν αποδείξει τη σχέση ρινορραγίας και άγχους.

3. Απώλεια μνήμης

Η απώλεια μνήμης είναι κλασικό σύμπτωμα τους στρες και μάλιστα οι νευρολόγοι κάνουν σαφή διάκριση της απώλειας μνήμης από στρες και της απώλειας μνήμης από τη νόσο Αλτζχάιμερ.
Συμπτώματα άγχους

4. Κόπωση και εξασθένιση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Το άγχος επηρεάζει το θύμο αδένα. Ο θύμο αδένας είναι υπευθυνος για την παραγωγή των λευκών αιμοσφαιρίων. Τα λευκά αιμοσφαίρια είναι μέρος του ανοσοποιητικού μας συστήματος και η έλλειψη τους μας κάνει ευάλωτους σε διάφορες λοιμώξεις.

5. Εφίδρωση

Ο υπερβολικός ιδρώτας, ειδικά μέσα στο χειμώνα, είναι και αυτό ένα από τα καμπανάκια του σώματος, ότι έχει «συσσωρευτεί» πολύ άγχος στο οργανισμό.

6. Εμετός

Η κατάσταση αυτή ονομάζεται «σύνδρομο κυκλικού υποτροπιάζων εμετού» και αφορά σε ανθρώπους, που έχουν έντονη ναυτία και εμετό αρκετά συχνά και για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.

7. Συχνοί πονοκέφαλοι ή ημικρανίες

Η ένταση και το άγχος συχνά εκδηλώνεται με ανεξήγητους πόνους στο κεφάλι. Εάν λοιπόν αισθάνεστε έναν αμβλύ πόνο, αισθητό και στις δύο πλευρές του κεφαλιού ή στο λαιμό, προσπαθήστε να χαλαρώσετε. Η να αλλάξετε την κατάσταση που σας αγχώνει.

8. Ταχυκαρδίες

Το άγχος από μόνο του δεν προκαλεί συνήθως ταχυκαρδίες. Παρόλα αυτά έχει συνδεθεί με την υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης, νικοτίνης ή αλκοόλ. Και οι τρεις αυτές ουσίες είναι οι κύριοι υπεύθυνοι της ταχυκαρδίας.

9. Δυσκολία συγκέντρωσης

Η έκκριση ορμονών ενεργοποιεί την αμυγδαλή του εγκεφάλου. Η ενεργοποίηση αυτή παρεμποδίζει την ομαλή λειτουργία του μετωπιαίου λοβού που είναι υπεύθυνη για την προσοχή και τη συγκέντρωσή μας.

10. Παρατηρείτε αυξομειώσεις (ή αύξηση) στο βάρος σας

Η φράση «παχαίνω από το άγχος μου» είναι κάτι που πολλοί χλευάζουν. Αυτή η φράση όμως έχει την ρίζα της σε επιστημονικά ευρήματα. Το άγχος προκαλεί διατροφικά προβλήματα. Ωστόσο, εάν το στρες είναι χρόνιο, έχει σαν αποτέλεσμα τα παραπανίσια κιλά.

11. Δεν έχετε ποιοτικό ύπνο

Η ελλειψη ύπνου είναι κάτι το οποίο πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό. Έχει συνδυαστεί μέσα από μελέτες με πολλες παθήσεις. Ένας τρόπος για να μπορέσετε να έχετε ποιοτικό ύπνο το βράδυ είναι να βρείτε ορισμένους τρόπους να απελευθερώσετε το άγχος σας μέσα στην ήμερα.

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved