Μαύροι κύκλοι: Εύκολα tips για να τους εξαφανίσεις

POP UP TEAM
/
17 Νοεμβρίου, 2019
/

Μοιράσου το ...

Οι μαύροι κύκλοι είναι αποτέλεσμα γενετικών, περιβαλλοντικών και δερματολογικών αιτιών.

Σε αυτές περιλαμβάνονται η κληρονομικότητα, παθολογικές καταστάσεις, αλλεργικές παθήσεις και εποχικές αλλεργίες, ανάπτυξη δερματίτιδων από κακή χρήση καλλυντικών, χρόνια τριβή κλπ.

Εμφανίζονται κυρίως εξαιτίας υπερβολικής συγκέντρωσης μελανίνης στην περιοχή λόγω των παραπάνω αιτιών ή της κακής κυκλοφορίας του αίματος.

Οι μαύροι κύκλοι ταλαιπωρούν ως επί το πλείστον τις γυναίκες, ανεξαρτήτου ηλικίας, σε μικρότερο βαθμό τους άνδρες, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που μαύροι κύκλοι εμφανίζονται και σε παιδιά.

Είναι άκρως ενοχλητικοί καθώς προσδίδουν στο πρόσωπο μια κουρασμένη, γερασμένη και ταλαιπωρημένη όψη, η οποία μπορεί να μην αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα.

Γίνονται εντονότεροι και περισσότερο ορατοί, σε άτομα με ανοιχτόχρωμο δέρμα ή βαθύτερη θέση ματιών.

Κρύα κουτάλια

Βάλτε τέσσερα κουτάλια στην κατάψυξη για 20 λεπτά. Βγάλτε δύο κουτάλια και τοποθετήστε τα κάτω από τα μάτια. Αφήστε τα μέχρι να νιώσετε ότι έχουν ζεσταθεί. Επαναλάβετε τη διαδικασία με τα άλλα δύο κουτάλια. Η κρύα θερμοκρασία σφίγγει τα αιμοφόρα αγγεία και έτσι μειώνεται η κοκκινίλα και το πρήξιμο.

Κομπρέσες με φακελάκια τσαγιού

Η τοποθέτηση κρύου τσαγιού στα μάτια είναι αποτελεσματική στην καταπολέμηση των μαύρων κύκλων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το τσάι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που ωφελούν την επιδερμίδα.

Γιαούρτι

Το γιαούρτι αποτελεί εξαιρετική φυσική μάσκα προσώπου, η οποία είναι αποτελεσματική τόσο στην αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων όσο και του πρηξίματος των ματιών. Απλά βάλτε λίγο γιαούρτι γύρω από τα μάτια σας και αφήστε το να δράσει για λίγα λεπτά.

 

Πηγή: medicalnews.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved