6 πράγματα που μπορείτε να ξεφορτωθείτε για να ξεκινήσει η νέα χρονιά με καλοτυχία

MARY POPPINS
/
18 Δεκεμβρίου, 2019
/

Μοιράσου το ...

Η χρονιά πλησιάζει στο τέλος της και είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνουμε προγραμματισμό για το νέο έτος, αφού πρώτα γίνουν τα απαραίτητα ξεκαθαρίσματα, κλείσουν παλιές υποθέσεις και απαλλαγούμε από περιττά αντικείμενα, που γεμίζουν το χώρο μας, τη ζωή μας και μας εμποδίζουν να έχουμε νέο ξεκίνημα.

Πάμε να δούμε ποια πράγματα αξίζει να ξεφορτωθούμε!

1) Χαρτιά

Αιτία εμφάνισης: τεμπελιά.

Συνήθως, δεν ασχολούμαστε με χαρτιά από παλιούς λογαριασμούς, εγχειρίδια και εγγυήσεις από gadget, διαφημιστικά φυλλάδια, σημειώσεις, παλιά περιοδικά, άχρηστα έγγραφα και πιστοποιητικά. Είναι πιο έυκολο να τα αφήσουμε σε ένα ράφι από το να αποφασίσουμε να τα ξεφορτωθούμε. Ήρθε, λοιπόν, η ώρα!

Πώς να το αποφύγετε αυτό:

Μην αφήνετε άχρηστα έγγραφα στο σπίτι. Λάβετε υπόψη ότι τα εγχειρίδια και τα πιστοποιητικά είναι πλέον διαθέσιμα και σε ηλεκτρονική μορφή. Όσο για τα χαρτιά που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, να τα ελέγχετε τακτικά για να διαπιστώσετε αν εξακολουθούν να ισχύουν. Επιπλέον, μπορείτε να βλέπετε τις τσάντες και το πορτοφόλι σας κάθε βράδυ, αφαιρώντας τις ανεπιθύμητες αποδείξεις, τις λίστες αγορών και τα φυλλάδια!

cartoon2

 2) Ληγμένα προϊόντα

Αιτία εμφάνισης: Αδιαφορία

Είναι αδύνατο να απομνημονεύσετε τις ημερομηνίες λήξεως όλων των τροφίμων, φαρμάκων, μπαχαρικών, σιτηρών και προϊόντων ομορφιάς, που έχετε στο σπίτι.
Πώς να το αποφύγετε αυτό:

Ελέγχετε τακτικά το ψυγείο και τα ντουλάπια, καθώς και τις ημερομηνίες λήξης των προϊόντων. Πρέπει να το κάνετε αυτό τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Παρεμπιπτόντως, αυτός ο «έλεγχος» των προϊόντων, ίσως σας προτρέψει να ετοιμάσετε ένα νέο, ευφάνταστο πιάτο ή να πειραματιστείτε με το μακιγιάζ. Καθαρίζετε το χώρο σας και διασκεδάζετε ταυτόχρονα!

cartoonn

3) Σπασμένα ή κατεστραμένα αντικείμενα

Αιτία εμφάνισης: αδυναμία επίλυσης των προβλημάτων των νοικοκυριών εγκαίρως!

Ελαττωματικές συσκευές, κατεστραμμένα ρούχα και παπούτσια, σπασμένες ομπρέλες, κοσμήματα και άλλα αξεσουάρ, θα πρέπει άμεσα να τα πάτε για επισκευή.

Πώς να το αποφύγετε αυτό:

Ορίστε στον εαυτό σας μια προθεσμία για να ασχοληθείτε με την επισκευή των αντικειμένων αυτών. Αν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου δεν κάνετε καμία απολύτως κίνηση σημαίνει ότι, πλέον, σας είναι άχρηστα!

cartoon4

4) Δώρα που δεν θέλετε

Αιτία εμφάνισης: Περίοδος γιορτών, γενεθλίων και γενικότερα ανταλλαγή δώρων. Πολύ συχνά, οι άνθρωποι δεν έχουν την ικανότητα ή τη διάθεση να επιλέξουν ωραία ή χρήσιμα δώρα. Μπορεί επίσης, να μην γνωρίζουν το γούστο σας, οπότε καταλήγουν σε δώρα μη χρηστικά σε εσάς.

Πώς να το αποφύγετε αυτό:

Για να αποφύγετε τη συσσώρευση άχρηστων αντικειμένων στο σπίτι, ζητήστε από τους συγγενείς και τους φίλους σας να μην σας αγοράζουν μπιχλιμπίδια. Είναι καλύτερο να δημιουργήσετε μια λίστα με πράγματα που θα θέλατε να έχετε και να τα μοιραστείτε με όσους πραγματικά θέλουν να σας αγοράσουν ένα ωραίο δώρο.

cartoon5

5) Αντικείμενα που προορίζονται για μελλοντική χρήση

Αιτία της εμφάνισης: η συνήθεια μας να κρατάμε πράγματα που δεν είναι χρήσιμα αυτήν τη στιγμή, αλλά μπορεί να χρειαστουν μελλοντικά. Για παράδειγμα, ρούχα που το νούμερο είναι μικρότερο ή μεγαλύτερο από το σωστό, ρούχα και παπούτσια εκτός εποχής και εξαρτήματα που προορίζονται για μελλοντική εκδήλωση. Έχουμε πάντα την τάση να πιστεύουμε ότι το καλύτερο δεν έχει έρθει ακόμα ή αποτελούν κίνητρο για αλλαγή, π.χ. ρούχο μικρότερο νούμερο με στόχο την απώλεια κιλών. Δεν υπάρχει τίποτα κακό με αυτό, αλλά μια τέτοια προσέγγιση οδηγεί στην αγορά ή τη διατήρηση αντικειμένων που, πιθανότατα, ποτέ δεν θα έχουν την ευκαιρία να λάμψουν.

Πώς να το αποφύγετε αυτό:

Αγοράστε μόνο τα προιόντα που χρειάζεστε τώρα. Αποφύγετε να αγοράζετε πράγματα “για κάθε περίπτωση” και προσπαθήστε να μην συσσωρεύετε πράγματα.

dora1

6) Αντικείμενα που σχετίζονται με αναμνήσεις

Αιτία της εμφάνισης: η επιθυμία μας να διατηρήσουμε τις μνήμες συνδέοντάς τις με αντικείμενα. Με την πάροδο του χρόνου συγκεντρώνουμε πάρα πολλά από αυτά, όπως παλιά γράμματα, δώρα, παιδικά παιχνίδια, παλιά εισιτήρια ταινιών, συναυλιών ή εκθέσεων, αναμνηστικά. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν καλύτεροι τρόποι να παραμείνει το παρελθόν. Για παράδειγμα, δεν θα ξεχάσετε τις διακοπές στο εξωτερικό, αν φροντίσετε να δοκιμάσετε τα εθνικά πιάτα και να λάβετε μέρος σε τοπικά φεστιβάλ. Τα μαγνήτάκια του ψυγείου και τα αναμνηστικά δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με τα ζωντανά συναισθήματα και τις εμπειρίες! 

Πώς να το αποφύγετε αυτό:

Ξεφορτωθείτε τα άχρηστα αντικείμενα και προσπαθήστε να μην αγοράζετε καινούργια. Όσο για τα πράγματα που έχουν ιδιαίτερη αξία για εσάς, μπορείτε να τα αποθηκεύσετε σε ένα ειδικό κουτί ή φάκελο. Ο βασικός κανόνας πρέπει να είναι: να φυλάσσονται όλα τα αναμνηστικά σε ένα μέρος. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα έχετε καμία δυσκολία να διαλέξετε και να αφαιρέσετε όσα δεν έχουν σημασία, ενώ κατα διαστήματα προσθέτετε καινούργια.

cartoon7

Τι μπορείτε να κάνετε με όλα αυτά τα άχρηστα πράγματα;
Όλα αυτά τα ανεπιθύμητα πράγματα πρέπει να πάνε στον κάδο απορριμάτων; Όχι!

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε.
Δώστε τα πράγματα, που δεν χρειάζεστε σε καταφύγια και άλλες εθελοντικές οργανώσεις. Για παράδειγμα, μπουφάν με σπασμένα φερμουάρ και παλιά κλινοσκεπάσματα μπορούν να δώσουν ζεστασιά σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη, κάνοντας τη ζωή τους λίγο πιο άνετη.

Δωρίστε τα παλιά σας βιβλία και περιοδικά στις δημόσιες βιβλιοθήκες. Επίσης, μπορείτε να αφήσετε μερικά από τα βιβλία στο πλησιέστερο βιβλιοπωλείο.
Δώστε σε άχρηστα αντικείμενα σε μια δεύτερη ζωή! Το Διαδίκτυο είναι γεμάτο από συμβουλές για το πώς να δημιουργήσετε νέα και χρήσιμα πράγματα από υλικά που ήδη έχετε και αντικείμενα που μέχρι τώρα δεν χρησιμοποιούσατε. Εκτός αυτού, τα ωραία χειροποίητα αντικείμενα είναι πάντα στη μόδα.

Τέλος, μπορείτε να τοποθετήσετε κάποια από τα ανεπιθύμητα αντικείμενα σας προς πώληση, να δημοσιεύσετε διαφημίσεις online ή σε τοπικές εφημερίδες. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα βοηθήσετε τους άλλους να βρουν πράγματα που τους ενδιαφέρουν, αλλά θα έχετε, επίσης, χρηματικές απολαβές!

Mary Poppins

Με πληροφορίες από Bright side

 

 

inΑκολούθησέ μας στο Instagram! 

Mary Poppinsin

 facebookΑκολούθησε μας στο  Facebook 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved