Το τρέξιμο σε βοηθά να καταπολεμήσεις κατάθλιψη – άγχος και αρνητικά συναισθήματα

POP UP TEAM
/
21 Μαρτίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Το τρέξιμο σας βοηθά να παράγετε ενδορφίνες, να καταπολεμάτε το στρες και να χαλαρώνετε το σώμα σας. Επιπλέον, βοηθά στην αποβολή των τοξινών μέσω του ιδρώτα.
Συνέχεια ακούμε ότι το τρέξιμο προσφέρει εξαιρετικά οφέλη στη σωματική μας υγεία. Γνωρίζατε όμως ότι μπορεί να σας προσφέρει και πολλά ψυχολογικά οφέλη;

Το τρέξιμο σας βοηθά να καταπολεμήσετε κάθε υπολειπόμενη αρνητικότητα που μπορεί να έχετε.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να μας προκαλέσουν θλίψη και να μας γεμίσουν με αρνητικότητα. Αυτά μπορεί να είναι η ρουτίνα, οι κακές στιγμές και οι άσχημες καταστάσεις.

Θέλουμε να είμαστε θετικοί. Ωστόσο, πολλά από όσα σκοπεύουμε να κάνουμε δεν τα ολοκληρώνουμε. Τον περισσότερο καιρό δεν κάνουμε αυτά που θα έπρεπε.

 

Τι θα συνέβαινε αν βγαίναμε έξω να τρέξουμε;

Το τρέξιμο απομακρύνει τα πνευματικά εμπόδια

Αν η δουλειά σας στηρίζεται στη δημιουργικότητα τότε τα πνευματικά εμπόδια είναι ό,τι χειρότερο για σας. Αυτό ισχύει επίσης και για πολλά έργα με τα οποία ασχολούμαστε. Απαιτούν φρέσκες ιδέες και φαντασία. Ωστόσο, μπορεί να έχετε κάποιο πνευματικό εμπόδιο για πάμπολλους λόγους.

Αυτό το εμπόδιο μπορεί να σας προκαλέσει συναισθήματα θυμού, άγχους, στρες ή ακόμη και κατάθλιψη. Εξάλλου η κατάθλιψη βασίζεται στα αρνητικά συναισθήματα.

Πρέπει να βρούμε ένα τρόπο για να λύσουμε αυτό το πρόβλημα. Δεν θέλουμε να κρύβουμε ό,τι αισθανόμαστε και να φοράμε ένα ψεύτικο χαμόγελο για τους άλλους.

Για να το καταφέρετε αυτό, τρέξτε. Πόσες φόρες έχετε νιώσει άσχημα και οι άλλοι σας συμβούλευσαν να πάτε για τρέξιμο;

Η αλήθεια είναι ότι όταν αφήνουμε αυτό το άσχημο μέρος στο οποίο βρισκόμαστε πνευματικά, αρχίζουμε να νιώθουμε πολύ καλύτερα.

Με το τρέξιμο, ενδυναμώνουμε την ικανότητά μας να βγαίνουμε από αυτή την κακή νοοτροπία. Οι ασκήσεις βοηθούν την κυκλοφορία του αίματός μας. Το αίμα μας με τη σειρά του μεταφέρει οξυγόνο σε κάθε μέρος του σώματός μας. Αυτό μας απελευθερώνει από το στρες και το άγχος που μας καταβάλλει.

Το τρέξιμο μας κουράζει και μας εξαντλεί σωματικά και πνευματικά. Με αυτό τον τρόπο τα αρνητικά συναισθήματα εξαφανίζονται. Τη θέση τους παίρνουν ήρεμα και θετικά συναισθήματα. Χάρη σε αυτό, θα πρέπει να βγαίνουμε έξω και να τρέχουμε όσο πιο συχνά μπορούμε.

 

Ρυθμίστε τα συναισθήματά σας

Πάντα είμαστε βυθισμένοι σε παθητικές δουλειές που μας κουράζουν. Αυτές μας κουράζουν και πνευματικά. Επίσης πρέπει να καταπολεμούμε τους τοξικούς ανθρώπους. Πάντα υπάρχει ένας τριγύρω και τα συναισθήματά τους μπορούν να γίνουν μεταδοτικά.

Είναι απαραίτητο να κάνουμε κάτι γι’ αυτό. Το τρέξιμο μας δίνει τη δύναμη να ρυθμίζουμε τα συναισθήματά μας.

Σε πολλούς ανθρώπους αρέσει να πηγαίνουν για τρέξιμο πριν τη δουλειά. Αυτό είναι καλό καθώς το τρέξιμο πριν το πρωινό ανοίγει την όρεξη. Επιπλέον, σας διασφαλίζει ότι θα ξεκινήσετε την ημέρα σας γεμάτοι ενέργεια και με καλή διάθεση. Με αυτό τον τρόπο θα είστε έτοιμοι για την ημέρα πριν ακόμη ξεκινήσει.

Επίσης, υπάρχουν άνθρωποι που προτιμούν να τρέχουν μετά τη δουλειά, το απόγευμα. Με αυτό τον τρόπο μπορούν να απομακρύνουν το στρες που έχουν συσσωρεύσει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μπορούν επίσης να κοιμούνται πολύ καλύτερα.

Δεν έχει σημασία πότε πηγαίνετε για τρέξιμο, το σημαντικό είναι ότι τρέχετε. Τόσο το σώμα όσο και το πνεύμα σας θα ωφεληθούν από αυτό.

 

Γυμναστική και ευτυχία

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι άνθρωποι που γυμνάζονται είναι πιο ευτυχισμένοι; Είναι σύνηθες να σας χαμογελούν και να αισθάνονται ευχαριστημένοι.

Αυτό συμβαίνει επειδή δεν δίνουν χρόνο στο μυαλό ή στο σώμα τους να μολυνθεί από την αρνητικότητα. Την απομακρύνουν με τη σωματική άσκηση.

Όπως και εσείς, έχουν κι εκείνοι προβλήματα στην καθημερινότητά τους. Και εκείνοι πέφτουν θύματα συνθηκών που μπορούν εύκολα να κάνουν τη ζωή τους άνω-κάτω. Αλλά μέσω της γυμναστικής, μαθαίνουν να βλέπουν τα πάντα διαφορετικά.

Το μυαλό σας θα είναι πολύ πιο καθαρό και δεν θα βγάζετε τόσο εύκολα συμπεράσματα.

Όταν κάτι κακό μας συμβαίνει, σκεφτόμαστε ότι, επειδή ξεκίνησε άσχημα, οι συνέπειες θα είναι επίσης άσχημες. Είστε όμως σίγουροι ότι αυτό όντως ισχύει;

Το τρέξιμο σας βοηθά να είστε πιο ευτυχισμένοι και να έχετε καλύτερη διάθεση. Αλλά όχι μόνο αυτό, σας επιτρέπει να ρυθμίζετε τα συναισθήματά σας πιο εύκολα. Το τρέξιμο σας βοηθά επίσης να ξεμπλοκάρετε το μυαλό σας και να αυξάνετε τη δημιουργικότητά σας.

Τα συναισθήματά σας θα σας ευχαριστούν όπως επίσης και η δουλειά σας, η οικογένεια και οι φίλοι σας. Θα είστε πολύ πιο θετικοί. Από την άλλη πλευρά, θα είστε και πιο ανεκτικοί στα συναισθήματα που προκαλούν θλίψη, άγχος, στρες ή κατάθλιψη.

Τώρα ξέρετε πώς να αντισταθείτε αποτελεσματικά σε αυτά τα συναισθήματα. Πηγαίνετε για τρέξιμο!

via meygeia.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved