Γιατί δεν πρέπει ποτέ να βάζετε το κινητό στην τσέπη του παντελονιού

POP UP TEAM
/
27 Δεκεμβρίου, 2019
/

Μοιράσου το ...

Αν είστε άντρας, την επόμενη φορά που θα βάλετε το κινητό σας τηλέφωνο στην τσέπη του παντελονιού σας ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε…

Κι αυτό γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος υπογονιμότητας, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Fertility and Sterility».

Επίσης, οι άνδρες που χρησιμοποιούν hands-free συσκευές τείνουν να φέρουν τα κινητά τους τηλέφωνα στην τσέπη του παντελονιού τους ή κρεμασμένο στην ζώνη στη μέση.

Ως αποτέλεσμα, μπορούν να εκθέτουν τους όρχεις τους σε επιβλαβή ηλεκτρομαγνητικά κύματα.

Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες εξέτασαν τις περιπτώσεις 32 αντρών από τους οποίους πήραν δείγμα σπέρματος.

Στη συνέχεια τοποθέτησαν το σπέρμα του καθενός σε απόσταση 2,5 εκατοστών από ένα κινητό τηλέφωνο σε κατάσταση ομιλίας για διάρκεια μίας ώρας.

Αυτή η πηγή ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων είχε συχνότητα 850-900MHz. Επέλεξαν αυτή την απόσταση επειδή είναι ο μέσος όρος που απέχει συνήθως ένα κινητό τηλέφωνο από τον σάκο των όρχεων του άνδρα, όταν το τηλέφωνο είναι στην τσέπη του παντελονιού του. 

Και τα λάπτοπ επικίνδυνα

Διαπιστώθηκε ότι το σπέρμα που εκτέθηκε σε αυτές τις ραδιοσυχνότητες είχε υψηλότερα επίπεδα επιβλαβών ελευθέρων ριζών, μειωμένη κινητικότητα σπέρματος (η ικανότητα του σπέρματος να κυκλοφορεί και να κολυμπάει) και μειωμένη η βιωσιμότητα σπέρματος (ποσοστό ζωντανών σπερματοζωαρίων), και, ενδεχομένως, μεγαλύτερο οξειδωτικό στρες.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το επόμενο βήμα είναι να ερευνηθεί η επίδραση των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων και σε μεγαλύτερη απόσταση από τα τυπικά 2,5 εκατοστά.

Και επισημαίνουν ότι το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τα κινητά τηλέφωνα. Υπενθυμίζουν ότι προβλήματα ανικανότητας ή υπογονιμότητας στους άνδρες προκαλούνται και από τα λάπτοπ που ακουμπάνε στα πόδια τους, εξαιτίας της αυξημένης θερμοκρασίας από την μπαταρία και τον εξαερισμό της συσκευής.

 

Πηγή: medicalnews.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved