6 βήματα για να μην πάρεις βάρος κόβοντας το τσιγάρο

POP UP TEAM
/
16 Ιουλίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Η διακοπή του καπνίσματος συνοδεύεται για τους περισσότερους με αύξηση του βάρους. Πέντε με έξι κιλά είναι ένας τυπικός μέσος όρος.

Το γεγονός αυτό δικαιολογείται από το ότι το τσιγάρο αφενός μειώνει την όρεξη αφετέρου κατά ένα μικρό ποσοστό ενισχύει το μεταβολισμό μας. Φυσικά, σημαντικό ρόλο, παίζει και το γεγονός ότι άτομα που ήταν χρόνια καπνιστές, κόβοντας το τσιγάρο, καλύπτουν τις ώρες τους… τρώγοντας.

Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται αρκετή προσπάθεια για να μην πάρει κανείς βάρος διακόπτοντας το κάπνισμα. Ας δούμε κάποιους σημαντικούς τρόπους για να τα καταφέρετε.

1. Καλύψτε την πτώση του μεταβολισμού σας με γυμναστική

Αν γυμναζόσασταν, ενισχύστε ελαφρά την αερόβια άσκησή σας ή αν δεν γυμναζόσασταν ξεκινήστε τουλάχιστον να περπατάτε ή να κάνετε κάποια μορφή αερόβιας άσκησης σε καθημερινή βάση.

2. Προγραμματίστε καλύτερα τα γεύματά σας.

Βασικό πρόβλημα ενός τέως καπνιστή είναι το τσιμπολόγημα ως υποκατάστατο του τσιγάρου. Για το λόγο αυτό προσπαθήστε να έχετε όσο το δυνατόν πιο τακτικά γεύματα και αν είναι εφικτό και σε συγκεκριμένες ώρες.

3. Βάλτε τουλάχιστον 5 – 6 γεύματα και σνακ την ημέρα.

Το να τρώτε ανά 3–4 ώρες σας βοηθάει να είστε συνέχεια χορτασμένοι και να μην σκέφτεστε συνέχεια το φαγητό, ως εναλλακτικό του τσιγάρου. Φυσικά μιλάμε για υγιεινά γεύματα, με αρκετά φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά, ελαφριά σάντουιτς.

4. Όταν θέλετε να τσιμπάτε να είστε προετοιμασμένοι

Έχετε στο ψυγείο ή και εκτός αυτού ψιλοκομμένα καρότα και αγγουράκια, χωρίς λάδι και αλάτι, κομμένα φρούτα, ούτως ώστε να τα έχετε stand by σε στιγμές αδυναμίας. Έτσι και σκοτώνετε το χρόνο τσιμπολογώντας και δεν παίρνετε πολλές θερμίδες.

5. Διώξτε τους πειρασμού εκτός σπιτιού

Θερμιδογόνα σνακ όπως σοκολάτες, πατατάκια, γλυκά αποφύγετε να τα έχετε τουλάχιστον στην αρχή στο σπίτι. Έχετε σε ορατά σημεία υγιεινά σνακ όπως φρούτα, ημιάπαχα γαλακτοκομικά, μπάρες και σνακ δημητριακών, ανάλατους ξηρούς καρπούς.

6. Αυξήστε τις φυτικές ίνες στο ημερήσιο διαιτολόγιό σας

Βάλτε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο τρόφιμα ολικής αλέσεως πλούσια σε φυτικές ίνες. Οι τροφές αυτές σας χορταίνουν εύκολα, πιο γρήγορα και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Έτσι βάλτε ζυμαρικά, ρύζι, ψωμί, παξιμάδι, φρυγανιές όλα ολικής αλέσεως.

 

Πηγή: neadiatrofis.gr

Tags :

Μοιράσου το ...