Το απόλυτο superfood που δεν πρέπει να τρώτε μόνο την Καθαρά Δευτέρα!

POP UP TEAM
/
4 Μαρτίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Η καθαρά Δευτέρα πέρασε και εκτός από την παραδοσιακή λαγάνα, τον ταραμά, τα όσπρια και τον χαλβά, την τιμητική τους είχαν και τα θαλασσινά.

Εμείς επιλέξαμε το κορυφαίο των θαλασσινών που δεν είναι άλλο από το χταπόδι το οποίο σας παρακινούμε να τρώτε σε κάθε περίπτωση και όχι μόνο τη συγκεκριμένη ημέρα. Δεν έχετε πειστεί ακόμη;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Το χταπόδι είναι άπαχο και με ελάχιστες θερμίδες. Χαρακτηριστικό είναι πως μία μερίδα χταποδιού έχει λιγότερες από 150 θερμίδες και πάνω από 25 γραμμάρια πρωτεΐνης. Το χταπόδι είναι πλούσιο σε πολλά και βασικά θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων ιχνοστοιχείων και βιταμίνης Β-12. Όλα αυτά βεβαίως επιλέγοντας υγιεινές μεθόδους μαγειρέματος χαμηλών λιπαρών, ώστε να αποφύγετε την προσθήκη υπερβολικού λίπους και θερμίδων. Το χταπόδι χωρίς καμία αμφιβολία είναι ένα θαλασσινό Super food που αξίζει να το έχει στο διατροφικό σας πλάνο συχνότερα.

Σίδηρος

Το χταπόδι είναι πλούσιο σε σίδηρο, παρέχοντας την απαραίτητη ποσότητα για τους άνδρες και σχεδόν το ήμισυ του συνιστώμενου ποσού για τις γυναίκες. Ο σίδηρος είναι ιχνοστοιχείο, που σημαίνει ότι χρειάζεστε μόνο μικρές ποσότητες κάθε μέρα. Είναι φορέας οξυγόνου σε κύτταρα, ιστούς και ζωτικά όργανα. Ο σίδηρος παίζει επίσης ρόλο στην κυτταρική ανάπτυξη. Οι άνδρες χρειάζονται 8 χιλιοστόγραμμα σιδήρου καθημερινά, ενώ οι γυναίκες χρειάζονται 18! Ένα τμήμα χταποδιού προσφέρει περισσότερα από 8 χιλιοστόγραμμα.

Σελήνιο

Το χταπόδι παρέχει την καθημερινή σας συνιστώμενη ποσότητα σεληνίου, το οποίο παίζει ρόλο στον μεταβολισμό των πρωτεϊνών κατά τη διάρκεια της πέψης. Το σελήνιο λειτουργεί επίσης ως αντιοξειδωτικό, απαλλάσσοντας το σώμα σας από βλαβερές ελεύθερες ρίζες. Τα αντιοξειδωτικά, όπως το σελήνιο, προστατεύουν τα κύτταρα εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες. Χρειάζεστε 55 μικρογραμμάρια ημερήσιου σεληνίου, αναφέρει ο Linus Pauling Institute. Μια μερίδα χταποδιού περιέχει περίπου 75 μικρογραμμάρια.

Βιταμίνη Β-12

Το χταπόδι σας παρέχει βιταμίνη Β-12. Αυτή η βιταμίνη είναι απαραίτητη για τον μεταβολισμό, δημιουργώντας νέα ερυθρά αιμοσφαίρια και υποστηρίζοντας καθημερινές λειτουργίες του εγκεφάλου. Χρειάζεστε 2,4 μικρογραμμάρια βιταμίνης Β-12 κάθε μέρα, λέει η Υπηρεσία Διαιτητικών Συμπληρώματων. Η κατανάλωση χταποδιού προσφέρει περισσότερα από 30 μικρογραμμάρια.

Γιώργος Μουλάς

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved