7 ενδιάμεσα γεύματα πλούσια σε γεύση και ενέργεια

POP UP TEAM
/
22 Ιουλίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Το κολατσιό είναι ένα πολύ χρήσιμο μικρό γεύμα για να μετριάσουμε το αίσθημα της πείνας, να μας βοηθήσει να κρατήσουμε ένα μέτρο στην κατανάλωση φαγητού και φυσικά να εφοδιάσουμε το σώμα με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

Τα θρεπτικά συστατικά του καλό είναι να στοχεύουν στη διατήρηση της ενέργειας του οργανισμού και θα βοηθήσουν στην καλή ισορροπία των επίπεδων ζαχάρου και σεροτονίνης στο αίμα. Επιδιώξτε να είναι πλούσιο θρεπτικά συστατικά φτωχό σε αλάτι, ζάχαρη και φυσικά να συνδυάζει διαφορετικές τροφές. Αν το κολατσιό συνοδεύετε με νερό ή ένα αφέψημα από βότανα, τότε έχουμε εξασφαλίσει και την καλή ενυδάτωση του οργανισμού, που είναι απαραίτητη για όλες τις μεταβολικές διαδικασίες του ανθρώπινου οργανισμού .

Σου έχω κάποιες προτάσεις για ενδιάμεσα γεύματα πλούσια σε ενέργεια και γεύση:

1. Σάντουιτς με δύο φέτες ψωμί ολικής ( ακόμη καλύτερη απόδοση αν το ψωμί σας περιέχει σπόρους π.χ. λιναρόσπορο-ηλιόσπορο -σουσάμι- παπαρουνόσπορο ) με 1 φέτα κασέρι, μία κουταλιά σούπας αβοκάντο ή ταχίνι, ένα κουταλάκι σπιτική πάστα κόκκινης πιπεριάς και μαρούλι – καρότο- πιπεριά κόκκινη – αγγουράκι. Χρωματιστά λαχανικά που περιέχουν βιταμίνη C βοηθούν για καλή απορρόφηση σιδήρου και ενίσχυση ανοσοποιητικού), πλούσια σε ασβέστιο, μαγνήσιο και βιταμίνες Β για εύκολη συγκέντρωση και καλή λειτουργία του εγκεφάλου.

2. Σάντουιτς με ένα ψωμάκι για σάντουιτς ολικής άλεσης με μια φέτα σολομό, ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού με λίγη σκόνη μουστάρδας, μία κουταλιά αβοκάντο ή ταχίνι ή μία κουταλιά σούπας τριμμένα αμύγδαλα – φουντούκια, και μαρούλι – καρότο- πιπεριά κόκκινη – αγγουράκι. Ο σολομός ανήκει στα ψάρια με υψηλή συγκέντρωση ω3 λιπαρών οξέων, που είναι πολύτιμα για την καλή υγεία της καρδιάς,την πρόληψη καρκίνου και εκφυλιστικών παθήσεων. Τα αμύγδαλα περιέχουν ασβέστιο, φυτικά αμινοξέα, φυτικές ίνες, μαγνήσιο που τονώνει το κεντρικό νευρικό σύστημα και βοηθά στη διατήρηση του μυϊκού τόνου. Τα φουντούκια περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β οι οποίες συμμετέχουν σε πολλές μεταβολικές διεργασίες και τονώνουν τη λειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος και του εγκεφάλου, δηλαδή μας κάνουν πιο αποδοτικούς στην πνευματική εργασία .

solomms

3. Αβγόφετα: δύο φέτες αβγόφετα ψημένη και γεμισμένη με ένα κουταλάκι μέλι – ταχίνι και κανέλλα .

4. Σπιτική βάφλα (1 αβγό, 1-2 ασπράδια αυγού, 3 κουταλιές σούπας γιαούρτι, 3 κουταλιές βρώμη, 1 κουταλάκι σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι και λίγο αλάτι). Από πάνω γαρνιρισμένη  και γαρνιρισμένη με μία κουταλιά σούπας μαρμελάδα μύρτιλο – ρόδι και ένα κουταλάκι ξηρούς καρπούς από καρύδια, αμύγδαλα, φουντούκια . Φυτικές ίνες – αμινοξέα – φυσικά σάκχαρα στην ζύμη συνδέονται με βιταμίνες του συμπλέγματος Β, αμινοξέα, βιταμίνη C και ιχνοστοιχεία ( Κάλιο – ασβέστιο ) απογειώνοντας τον ουρανίσκο σας και γεμίζοντας τις διατροφικές σας μπαταρίες .

5.  Ένα σακουλάκι με αποξηραμένα φρούτα (2 βερίκοκα και ένα σύκο, ένα δαμάσκηνο, μία κουταλιά σούπας σταφίδες μαύρες Κοριανθιακές, 5 αμύγδαλα ανάλατα, 5 φουντούκια ανάλατα, 5 καρύδια, μία κουταλιά σούπας κολοκυθόσπορο, ένα κουταλάκι γλυκού ηλιόσπορο. Τροφές που περιλαμβάνουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για καλύτερη απόδοση, πνευματική εγρήγορση, καλή μνήμη, και χαμόγελο.

6. Παστέλι με σουσάμι και μέλι ή και με ξηρούς καρπούς (πλούσιο σε βιταμίνη Ε, ασβέστιο, σίδηρο, απαραίτητα για την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος).

pasteeel

7. Κουλούρι ολικής με σταφίδα ή σπιτικό σταφιδόψωμο. Το σταφιδοκούλουρο ολικής έχει πολλές βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως ο σίδηρος, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φυτικές ίνες, για ενέργεια, καλή λειτουργία του εγκεφάλου και του εντέρου . Αν το συνδυάσετε με ένα φρέσκο χυμό ή 3-4 ξηρά φρούτα χωρίς ζάχαρη είναι εξαιρετικός συνδυασμός που χαρίζει πνευματική διαύγεια και σωματική ευεξία.

 

Με πληροφορίες από diatrofi.gr -Γιώτα Καρακασίδου / Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved