6 ψυχοσωματικά συμπτώματα που δείχνουν ότι χρειάζεστε επειγόντως γυμναστική

POP UP TEAM
/
2 Ιουνίου, 2022
/

Μοιράσου το ...

Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι η άσκηση δεν επιδρά μόνο στη σωματική, αλλά και στην ψυχική υγεία. Παράλληλα, δρα προληπτικά ή / και θεραπευτικά έναντι χρόνιων παθήσεων του ανθρώπινου οργανισμού.

Για να αποκομίσετε τα οφέλη της άσκησης, δεν χρειάζεται να αφιερώνετε πολλές ώρες την ημέρα.

Παρακάτω θα δείτε ποια σημάδια στέλνει το σώμα σας όταν έχει ανάγκη από περισσότερη δραστηριότητα:

1. Μόνιμη κούραση:

Εάν το αίσθημα εξάντλησης παραμένει ακόμη κι όταν έχετε κοιμηθεί αρκετά, ίσως αυτό που χρειάζεστε είναι ένας περίπατος. Μελέτη του Πανεπιστημίου της Τζόρτζια έδειξε ότι μόλις 20 λεπτά ήπιας αεροβικής άσκησης τρεις φορές την εβδομάδα αυξάνουν τα επίπεδα ενέργειας κατά 20%, χάρη στη θετική επίδραση που έχει η άσκηση στο κεντρικό νευρικό σύστημα.

2. Πόνος χωρίς προφανή αιτία:

Σίγουρα σας έχει τύχει κάποια στιγμή να ξυπνήσετε και να πονάτε στη μέση, στο γόνατο ή στον ώμο χωρίς να έχετε χτυπήσει. Θα πρέπει να αποφύγετε την έντονη γυμναστική ή τις ασκήσεις που θα επιβαρύνουν το σημείο που πονάτε, όμως ένας περίπατος ή κάποια άλλη μορφή ήπιας άσκησης θα ενεργοποιήσει τους μυς, θα χαλαρώσει τις αρθρώσεις και θα ενισχύσει την κυκλοφορία του αίματος ώστε να υποχωρήσει ο πόνος.

3. Έντονο στρες:

Το περπάτημα, το τρέξιμο ή οι ασκήσεις με βάρη για 20-30 λεπτά, 3-4 φορές την εβδομάδα, μειώνουν σημαντικά τα επίπεδα του στρες. Συνοδεύστε τη γυμναστική σας με μουσική για καλύτερα αποτελέσματα.

4. Έχουν απορρυθμιστεί οι ορμόνες σας:

Η γυμναστική συμβάλλει στη ρύθμιση της ορμονικής λειτουργίας με φυσικό τρόπο. Για παράδειγμα, ενισχύει την παραγωγή τεστοστερόνης κι έτσι ανεβάζει τον μεταβολικό ρυθμό και διατηρεί το δέρμα νεανικό, ενώ παράλληλα ωφελεί την εγκεφαλική λειτουργία.

orm2

5. Δυσπεψία:

Η αεροβική γυμναστική επιταχύνει τον ρυθμό της αναπνοής και τον καρδιακό παλμό, παράγοντες που προωθούν τη συστολή των μυών του γαστρεντερικού. Έτσι, η πέψη διενεργείται πιο ομαλά και η τροφή απομακρύνεται ευκολότερα από το σώμα.

6. Αϋπνίες:

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Sleep Medicine δείχνει ότι η συστηματική άσκηση βοηθά και στην αντιμετώπιση της αϋπνίας.

aipniess

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved