Γυμναστική: 5 λόγοι που σας κάνει πιο ευτυχισμένους

POP UP TEAM
/
1 Αυγούστου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Τα οφέλη της άσκησης για τη σωματική υγεία είναι γνωστά. Μεταξύ άλλων, ενδυναμώνει τους μυς, βελτιώνει την καρδιακή και την αναπνευστική λειτουργία του οργανισμού, συμβάλλει στη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους και ενεργοποιεί τον μεταβολισμό.

Η γυμναστική μπορεί όμως να είναι εξίσου ευεργετική και για την ψυχική υγεία, καθώς μπορεί να σας κάνει πιο ευτυχισμένους, να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το άγχος και να γίνετε πιο δραστήριοι.

Οι ενδορφίνες, που είναι γνωστές και ως οι «ορμόνες της ευτυχίας» μπορούν να βελτιώνουν τη διάθεσή σας και να έχουν θετική επίδραση στην ψυχολογία σας.

somaskpar

1. Απελευθερώνει χημικές ουσίες στον εγκέφαλό σας: Η ντοπαμίνη, είναι μία χημική ουσία που παίζει σημαντικό ρόλο καθώς δρα ως νευροδιαβιβαστής στον εγκέφαλο, που είναι απαραίτητος για τα συναισθήματα της ευχαρίστησης και της ευτυχίας. Ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσετε την παραγωγή ντοπαμίνης; Μα φυσικά η άσκηση.

2. Σας γεμίζει ενέργεια: Αναμφισβήτητα υπάρχουν μέρες που αισθάνεστε πολύ κουρασμένοι για να ασκηθείτε και η γυμναστική μπορεί να είναι το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε. Παρόλα αυτά, δεν έχει σημασία πόσο εξαντλημένοι είστε μετά από μία κουραστική μέρα, καθώς η προπόνηση θα σας κάνει πιο ενεργητικούς και δραστήριους.

3. Η γυμναστική μειώνει το στρες μακροπρόθεσμα. Όταν ασκείστε ο καρδιακός σας ρυθμός αυξάνεται και προκαλείται μία «έκρηξη» ορμονικών αλλαγών. Έτσι, το σώμα σας με τον καιρό αντιμετωπίζει καλύτερα τις στρεσογόνες καταστάσεις της ζωής.

4. Αυξάνει την αυτοπεποίθησή: Η χαμηλή αυτοεκτίμηση μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις σε κάθε τομέα της ζωής σας, συμπεριλαμβανομένων των σχέσεων, της καριέρας, των στόχων και των φιλοδοξιών σας. Η άσκηση δεν θα βελτιώσει μόνο την εικόνα σας, αλλά θα σας κάνει επίσης να αισθάνεστε πιο δυνατοί, πιο ανεξάρτητοι και πιο σίγουροι για τον εαυτό σας.

5. Καταπολεμά τις αϋπνίες: Η τακτική άσκηση βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα του ύπνου και μπορεί επίσης να σας χαρίσει ενέργεια για να είστε πιο δραστήριοι το επόμενο πρωί.

 

Με πληροφορίες από onmed.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved