Πώς θα καταφέρεις να κάψεις 500 θερμίδες τη μέρα;

POP UP TEAM
/
18 Μαρτίου, 2024
/

Μοιράσου το ...

Θα ήθελε να σου πω ότι είναι εύκολο να χάσεις θερμίδες, ότι υπάρχει κάποιος εύκολος τρόπος όμως «φιλαράκια μου δυστυχώς!». Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για σένα είναι να σου προτείνουμε 5 είδη άσκησης να επιλέξεις εσύ ποια από αυτές σου ταιριάζει καλύτερα και να αρχίσεις να αποχαιρετάς θερμίδες!

Τρέξιμο ή περπάτημα

Το τρέξιμο είναι μια δραστηριότητα για όλους, είναι δωρεάν και αν εξασκείται με συνέπεια βοηθά στο να χάσεις βάρος και μάλιστα σχετικά γρήγορα. Για να κάψεις περισσότερες θερμίδες, υιοθέτησε σωστή τεχνική, δηλαδή σωστή στάση του σώματος και διατήρηση ενός συγκεκριμένου ρυθμού.

Τρέχοντας με ταχύτητα περίπου 10 χλμ/ώρα, καις 500 θερμίδες σε 44 λεπτά περίπου. Για να μειώσεις το χρόνο στα 30 λεπτά, πρέπει να τρέχεις με ταχύτητα περίπου 13 χλμ. την ώρα.

Αν ωστόσο προτιμάς το περπάτημα, όπως εγώ τις περισσότερες φορές, θα πρέπει να περπατήσεις για τουλάχιστον 60 λεπτά με ταχύτητα 8 χλμ./ώρα για να δεις αποτελέσματα. Ακόμη και το περπάτημα βοηθάει στην απώλεια βάρους, ειδικά αν το κάνεις ακατάπαυστα, με γρήγορο ρυθμό και με συνέπεια.

Ποδηλατάκι

Με μια βόλτα 60 λεπτών με μέτριο ρυθμό καις περίπου 500 θερμίδες. Εάν δεν μπορείς να είσαι σε εξωτερικό χώρο, την ίδια δουλειά κάνει και το στατικό ποδήλατο. Σε αυτή την περίπτωση βάλε μουσική για επιπλέον ενέργεια ή άνοιξε την τηλεόραση και δεν θα καταλάβεις πότε θα περάσει η ώρα. Από την εξάσκηση με ποδήλατο μπορείς να περάσεις και στο spinning. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση πετυχαίνεις το ίδιο αποτέλεσμα σε περίπου 40 λεπτά.

Κολύμβηση

Η κολύμβηση είναι ένα ολοκληρωμένο άθλημα. Αδυνατίζει, τονώνει και χαλαρώνει γιατί το νερό τα κάνει όλα πιο ελαφριά.50 λεπτά περίπου κολύμπι με μέτριο ρυθμό είναι αρκετά για να κάψεις 500 θερμίδες. Και δεν χρειάζεται να μπεις από τώρα στη θάλασσα. Την ίδια δουλειά ακριβώς κάνουν και οι εσωτερικές πισίνες. Αν επιλέξεις το κολύμπι, για σούπερ αποτελέσματα πήγαινε τουλάχιστον τρεις φορές την  εβδομάδα.

Γιόγκα ή Πιλάτες

Αν προτιμάς πιο ήπιες μορφές άσκησης πρέπει να ξέρεις ότι χρειάζονται δύο ολόκληρες ώρες για να κάψεις 500 θερμίδες κάνοντας γιόγκα. Με πιλάτες, αν προσθέσεις δυνατή αντίσταση είναι καλύτερα τα πράγματα. Είναι δύο είδη άσκησης όμως, που αν εξασκούνται με συνέπεια έχουν πολλά ευεργετικά αποτελέσματα για το σώμα και το μυαλό, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είναι τόσο άμεσα όσο πιθανόν να ήθελες.

Χούλα Χουπ (μη γελάς!)

Σίγουρα μικρή θα είχες αγοράσει κάποια στιγμή κάποιο χούλα χουπ. Καιρός να το ξαναθυμηθείς. Αν είσαι σε θέση να διατηρήσεις σταθερό ρυθμό με το χούλα χουπ μπορείς να κάψεις 10 θερμίδες το λεπτό. Αυτό σημαίνει ότι 50 λεπτά δραστηριότητας θα κάψουν 500 θερμίδες.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved