Βρήκαμε video για να κάνεις yoga με τα μάτια σου

unsplash
POP UP TEAM
/
10 Απριλίου, 2024
/

Μοιράσου το ...

Τα κουράζουμε τα μάτια μας, αυτό είναι γεγονός. Οι περισσότεροι περνάμε τουλάχιστον 8-10 ώρες μπροστά σε μια οθόνη την ημέρα δουλεύοντας, ή διαβάζοντας, στη συνέχεια έχεις online meeting, μετά μιλάς στο κινητό με φίλους και η μέρα σου τελειώνει πάλι μπροστά σε μια οθόνη, βλέποντας Netflix.

Ουσιαστικά, αν αφαιρέσεις τις ώρες που κοιμάσαι, σχεδόν όλες τις υπόλοιπες τις περνάς μπροστά σε μία οθόνη. Από αυτό επιβαρύνεται όλο σου το σώμα, αλλά κυρίως τα μάτια σου που δεν έχουν την ευκαιρία να “κινηθούν” όσο θα έπρεπε μέσα στη μέρα. Σε αυτό έρχεται να βοηθήσει η yoga ματιών.

Τι στο καλό είναι η yoga ματιών;

Πρόκειται για μια πρακτική που περιλαμβάνει κινήσεις και ασκήσεις των ματιών και ενδυναμώνει τους μυς των ματιών, μειώνει την καταπόνησή τους, το στρες και λέγεται ότι βελτιώνει την όραση. Οι ασκήσεις Yoga για τα μάτια είναι αρκετά απλές, αλλάζετε το βλέμμα, την εστίαση, γυρίζετε τα μάτια και μετατοπίζετε το σημείο εστίασής σας και διαρκούν μονάχα μερικά λεπτά.

Το μυστικό σε όλες τις ασκήσεις που θα δοκιμάσεις είναι να μην κουνάς το κεφάλι, αλλά μόνο τα μάτια σου. Και μην αγχωθείς αν στο τέλος των ασκήσεων αισθανθείς κάποια ζάλη. Είναι λογικό καθώς τα μάτια σου κινούνται για πρώτη φορά τόσο πολύ μετά από τόσο χρόνο μπροστά στην οθόνη.

Γιατί να το δοκιμάσεις ;

Αρχικά, θα τη δοκιμάσεις ανεξαρτήτως της ποιότητας της όρασης σου. Είτε έχει τέλεια όραση και δε χρειάζεσαι γυαλιά, είτε έχεις μυωπία, είτε φοράς φακούς επαφής, τα μάτια σου καταπονούνται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο μπροστά σε μία οθόνη. Επομένως, το λιγότερο που έχεις να κάνεις είναι να τους αφιερώσεις ένα 10λεπτο στο τέλος της ημέρας σου. Με μία καθημερινή εξάσκηση των ματιών σου, ίσως να μην τα αποφύγεις όλα αυτά, αλλά σίγουρα θα εκπαιδεύσεις τα μάτια σου να αντέχουν περισσότερο.

Δες το παρακάτω βίντεο που τα εξηγεί καλύτερα!

Tags :

Μοιράσου το ...

Δείτε ακόμα ...

Nothing found!

It looks like nothing was found here!

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved