3 φυσικά αντικαταθλιπτικά για καλύτερη διάθεση

POP UP TEAM
/
30 Ιουλίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Το καθημερινό στρές και άλλοι δυσμενείς παράγοντες, διαταράσσουν την καθημερινότητα και μας αποκόβουν από τα αγαπημένα μας πρόσωπα και τις προσφιλείς μας συνήθειες δημιουργώντας δυσάρεστα συναισθήματα.

Τα πράγματα είναι χειρότερα για τους πάσχοντες από κατάθλιψη, η οποία είναι η σοβαρότερη νόσος στο δυτικό κόσμο.

Για την ήπια μορφή της νόσου, δηλαδή τις περιπτώσεις που οι άνθρωποι ανταποκρίνονται, παρά τις όποιες δυσκολίες στις καθημερινές τους δραστηριότητες, τα γιατροσόφια της φύσης μπορούν να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα.

Δείτε κάποια από τα αντικαταθλιπτικά που μπορείτε να βρείτε στο φαρμακείο της φύσης:

Κρόκος Κοζάνης: Γνωστός και ως σαφράν, ο κρόκος Κοζάνης, είναι πλούσιος σε βιταμίνες, χρησιμοποιείται όμως και για την αντιμετώπιση της θλίψης, επειδή θεωρείται ότι επενεργεί θετικά στο νευρικό σύστημα. Μελέτες έχουν επιβεβαιώσει την ευεργετική δράση του αποστάγματος σαφράν για την αντιμετώπιση της ήπιας κατάθλιψης και μάλιστα χωρίς σημαντικές παρενέργειες. Ρίχνετε 5-6 σταγόνες βάμμα σαφράν σε ένα ποτήρι νερό και το πίνετε 3 φορές ημερησίως, πριν από το φαγητό. Εναλλακτικά, προσθέτετε τακτικά μια μικρή ποσότητα στο φαγητό.

b1d5281911cdad3b45a5940eb6e815e7 XL

Τζίνσενγκ: Η διάσημη ρίζα έχει αντικαταθλιπτική, αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση, ενώ παράλληλα βοηθά τον οργανισμό να ανταπεξέλθει καλύτερα στο στρες. Βράζετε 3γρ. ρίζας τζίνσενγκ σε 2 ποτήρια νερό για περίπου 1 ώρα, σουρώνετε και πίνετε 1 ποτήρι 2 φορές την ημέρα για 3-4 εβδομάδες.

ginseng

Μελισσόχορτο: Έχει κατασταλτική και αντικαταθλιπτική δράση. Επίσης, διεγείρει το πεπτικό σύστημα και εξισορροπεί τη λειτουργία του νευρικού συστήματος. Μην το παρακάνετε όμως, γιατί μπορεί να προκαλέσει ατονία και νωχελικότητα. Ρίχνετε 1 κουταλάκι του γλυκού φύλλα μελισσόχορτου σε νερό και βράζετε για 10 λεπτά. Πίνετε 1-2 φορές της ημέρα.

 mellisoxroto4279

 

Πηγή: onmed.gr

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved