Οι 4 υπερ-δυνάμεις ενός ατόμου με μεγάλη ενσυναίσθηση

POP UP TEAM
/
17 Οκτωβρίου, 2021

Πολλά άτομα με ενσυναίσθηση ή πολύ ευαίσθητοι άνθρωποι, νιώθουν ότι η ικανότητά τους να αισθάνονται τόσες πολλές συναισθηματικές ενέργειες στο περιβάλλον τους, είναι κατάρα.
Αλλά με τις πρόσφατες έρευνες να δείχνουν ότι τα άτομα με ενσυναίσθηση είναι στην πραγματικότητα άτομα με ψυχικές ικανότητες, ίσως να θέλετε να βελτιώσετε τις δεξιότητες της ενσυναίσθησης που έχετε, αντί να τις κρύβετε ή να παραπονιέστε για την ύπαρξή τους. Ακολουθούν 4 υπερ-δυνάμεις των ατόμων με ενσυναίσθηση που μπορείτε να αναπτύξετε και εσείς:

1. Διαβάστε το μυαλό των ανθρώπων

Το να διαβάζει κάποιος το μυαλό δεν είναι κάποιο κόλπο. Όλοι μας το κάνουμε μέχρι ένα βαθμό, λαμβάνοντας σήματα από την γλώσσα του σώματος και τις λεκτικές συνομιλίες.

Ένας επιδέξιος μη λεκτικός αποκωδικοποιητής μπορεί να πει αν κάποιος ψεύδεται, αν κάποιος είναι χαρούμενος ή λυπημένος (ακόμα και αν ισχυρίζεται ότι είναι το αντίθετο) ή αν χειραγωγεί άλλους με την ομιλία του και τις χειρονομίες του. Όλοι μπορούμε να γίνουμε «πνευματιστές», αντιλαμβανόμενοι τις αντιφάσεις στα λόγια κάποιου και στη γλώσσα του σώματός του, αλλά τα άτομα με ενσυναίσθηση το πάνε ένα βήμα παρακάτω.

Πολλά άτομα με ενσυναίσθηση λαμβάνουν ψυχικές εικόνες, δηλώσεις, τόνους/χροιές ή μυρωδιές ενστικτωδώς, οι οποίες υποδηλώνουν σε αυτούς μια πραγματικότητα πέρα από αυτή που αντιλαμβάνονται οι περισσότεροι. Αν αντιλαμβάνεστε αυτές τις ενέργειες απρόθυμα, μπορείτε να συγκεντρωθείτε σε αυτές και να δείτε αν μπορείτε να δημιουργήσετε μια ακόμα δυνατότερη ψυχική εμπειρία, εξελίσσοντας τις δεξιότητές σας σε ικανότητες πλήρους Υπερ-αισθητηριακής αντίληψης.

Τότε μπορείτε κυριολεκτικά να μπείτε στη θέση του άλλου και να ξέρετε ακριβώς πώς νιώθει. Φανταστείτε αυτή την ικανότητα. Πόσες ζημιές, παρεξηγήσεις ή διαφωνίες θα μπορούσατε να είχατε αποφύγει; Πόση επιτυχία θα μπορούσατε να είχατε βιώσει μαθαίνοντας από τα λάθη των άλλων; Να ξέρετε αν ο άλλος ψεύδεται ή λέει την αλήθεια; Ανεκτίμητο.

Αντί να αποφεύγετε την ικανότητα της ενσυναίσθησής σας να νιώθετε τα πάντα, χρησιμοποιήστε την για να διαβάζετε πραγματικά το μυαλό των άλλων.

2. Γίνετε ο δικός σας υπερ-ήρωας των συναισθημάτων σας

Αν έχετε αυτή την τρελή ικανότητα να συναισθάνεστε τους άλλους, γιατί να μην την αντιστρέψετε και να την χρησιμοποιήσετε για δικό σας όφελος; Τόσοι πολλοί άνθρωποι σήμερα είναι ολοκληρωτικά αποκομμένοι από τα ίδια τους τα συναισθήματα.

Εσείς δεν είστε. Αυτό μπορεί να μοιάζει με ένα μεγάλο βάρος, όμως αν είστε ικανοί να αναπτύξετε οξυδέρκεια και να εστιάσετε στη δική σας συναισθηματική ανάπτυξη, αυτό το χάρισμα μπορεί να γίνει η μεγαλύτερη υπερ-δύναμή σας. Η πράξη του να ακούτε τα ίδια σας τα αισθήματα και τις σκέψεις σας είναι ενσυναίσθηση του εαυτού σας. Είναι συμπόνοια στην πράξη.

Θα μπορούσε ολοκληρωτικά και απόλυτα να αλλάξει τον τρόπο που επικοινωνείτε με τους ανθρώπους. Για παράδειγμα, ας πούμε ότι επισκέπτεστε την οικογένεια για τις διακοπές ή για λίγες μέρες και ένας από τους θείους σας, σας λέει: «Δεν ξέρεις ότι αυτός ο πρόεδρος (ή πρωθυπουργός) θα καταστρέψει το έθνος;». Ο εσωτερικός σας διάλογος ως άτομο με ενσυναίσθηση μπορεί να είναι κάτι σαν «Θεέ μου, δεν έχει ιδέα πως κάθε άτομο επηρεάζει αυτή τη χώρα κα αυτόν τον πλανήτη και εκείνοι που κάνουν κουμάντο δεν είναι πρόεδροι ούτε πολιτικοί και ίσως να μην είναι καν από αυτόν τον πλανήτη! Τι ηλίθιος!». Κάπως έτσι

θα μοιάζει η συναισθηματική σας πυροδότηση σχετικά με μια απλή δήλωση που μπορεί να κάνει κάποιος από την οικογένειά σας. Αλλά αν μπορούσατε να ανταποκριθείτε ευγενικά σε αυτά τα αισθήματα και να μάθετε πώς να επικοινωνείτε με αγάπη, με τα άτομα γύρω σας; Και αν λέγατε μέσα σας «Ουάου, ακούγοντας τι είπε μόλις τώρα ο θείος μου με κάνει να ανησυχώ, μέχρι και με πανικοβάλλει επειδή αυτή η δήλωση δεν συμφωνεί με τον κόσμο που εγώ βλέπω ή τον τρόπο που πιστεύω πως είναι σχηματισμένο το Σύμπαν και φοβάμαι ότι θα μαλώσω με τον θείο μου».

Αυτό μοιάζει με υπερ-δύναμη! Θα μπορούσατε να πείτε στο θείο σας από αυτή τη συναισθηματική άποψη και επίγνωση : «Ναι, όλοι χαλάμε τον κόσμο λιγάκι ή τον φέρνουμε πιο κοντά στον παράδεισο κάθε μέρα με τις σκέψεις μας, τις ενέργειές μας και τις πράξεις που κάνουμε». Αυτή η δήλωση μπορεί να μπει στο κεφάλι του ή να είναι η αφορμή για να γίνει ένας άλλος τελείως διαφορετικός διάλογος που θα είναι περισσότερο εναρμονισμένος με αυτό που είστε. Μη χάσετε: Το μυστικό της ψυχικής ικανότητας ενός ατόμου με ενσυναίσθηση

3. Μεταμορφώστε αυτό το αρνητικό που μόνο εσείς μπορείτε να νιώσετε

Πολλοί άνθρωποι επηρεάζονται από τις αρνητικές επιρροές που είναι αόρατες στον κόσμο σήμερα. Τα άτομα με ενσυναίσθηση έχουν έντονα επίγνωση αυτού του γεγονότος.

Ένα άτομο με ενσυναίσθηση μπορεί ακόμα και να μπει σε έναν χώρο όπου έγινε πριν λίγη ώρα μια αρνητική συζήτηση ή μια πράξη και παρόλο που δεν συμβαίνει αυτή τη στιγμή, μπορεί να νιώσει και να αισθανθεί την αρνητική ενέργεια που έχει παραμείνει στον χώρο. Αντί να είστε θύματα αυτής της ευαισθησίας στην ενέργεια, ψάξτε πρώτα για την θετική ενέργεια και μεταμορφώστε αυτή την αρνητική ενέργεια. Κάντε ένα ήσυχο πεντάλεπτο καθημερινό διαλογισμό Tonglen.

Φέρτε φυτά με μεγάλη και υψηλή ενέργεια σε ένα μέρος με χαμηλή ενέργεια ή απλά να λέτε εμψυχωτικές κουβέντες και σκέψεις στους ανθρώπους γύρω σας οι οποίοι επίσης επηρεάζονται από την αρνητικότητα. Ακόμα καλύτερα, εστιάστε στο χιούμορ και μοιραστείτε το!
Ακόμα και η πιο άθλια κατάσταση έχει μια αστεία πλευρά. Χρησιμοποιήστε το γέλιο για να δημιουργήσετε οικειότητα και δεκτικότητα, εκεί που δεν υπήρχαν!

4. Μετατρέψτε την ευαισθησία σας σε μια πολύ λαχταριστή δεξιότητα!

Μήπως τα λάθος σεντόνια σας κάνουν να βγάζετε καντήλες; Μήπως κάποιες συγκεκριμένες μυρωδιές σας προκαλούν απέχθεια; Μήπως οι μη βιολογικές τροφές σας προκαλούν τρομερές γαστρεντερικές διαταραχές; Μήπως χρειάζεστε ησυχία για να κοιμηθείτε και λίγο χρόνο μόνοι σας ώστε να ξεφορτωθείτε τις μυρωδιές, τις εικόνες, τους ήχους και τα συναισθήματα που απορροφήσατε όλη την ημέρα;

Αντί να κοιτάτε αυτό το χαρακτηριστικό σαν να ήταν φορτίο, χρησιμοποιήστε το προς όφελός σας. Θα μπορούσατε να γίνετε αρωματοποιός και να συμβουλεύατε τις εταιρείες πώς να αφαιρούν τα χημικά και να προσθέτουν φυσικά αρώματα στα προϊόντα τους. Θα μπορούσατε να βοηθήσετε τους άλλους να τρώνε ένα άρτια προετοιμασμένο φαγητό με το να είστε ένας σεφ βιολογικής μαγειρικής.

Θα μπορούσατε να χτίζατε και να βελτιώνατε ήσυχους χώρους όπως κήπους, βιβλιοθήκες ή δωμάτια διαλογισμού που δεν χρειάζεστε μόνο εσείς αλλά και που οι άλλοι θα καταχαίρονταν, χωρίς καν να έχουν συνειδητοποιήσει ότι ήθελαν απεγνωσμένα το χάρισμά σας. Χρησιμοποιήστε αυτές τις ευαισθησίες για να φτιάξετε ένα ειρηνικό και ήρεμο καταφύγιο στον κόσμο και οι δεξιότητές σας της ενσυναίσθησης δε θα είναι πλέον κατάρα αλλά θα σας βοηθήσουν να εκπληρώσετε τον σκοπό της ζωής σας.

Μετάφραση: awakengr.com via themindunleashed.com Photo credits: weheartit.com

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved