5 τρόποι για να μετατρέψεις το σπίτι σου σε γυμναστήριο και να παραμείνεις fit

POP UP TEAM
/
23 Απριλίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Μικρές αλλαγές που θα μεταμορφώσουν τον προσωπικό σου χώρο!

Η πιο κοινή δικαιολογία που προβάλλουμε στον εαυτό μας για να μη γυμναστούμε, είναι η έλλειψη χρόνου. Ωστόσο, όσο έντονοι και αν είναι οι ρυθμοί της καθημερινότητάς μας, η άσκηση είναι μία απαραίτητη προϋπόθεση για μία ζωή γεμάτη ευεξία! Ακριβώς για αυτό, τώρα που περνάμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι, δεν πρέπει να αμελούμε τη φροντίδα της φυσικής μας κατάστασης. Ακόμη και αν δεν διαθέτουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό για μία επαγγελματικών προδιαγραφών προπόνηση στο σπίτι, υπάρχουν πολλοί και εύκολοι τρόποι για να παραμείνουμε σε φόρμα, από το σαλόνι μας.

Παρακάτω θα βρεις πέντε έξυπνους τρόπους για κατ’ οίκον προπονήσεις!

1. Δημιουργούμε τον κατάλληλο χώρο και «κατεβάζουμε» ένα fitness app

Σύμφωνα με τους περισσότερους επαγγελματίες γυμναστές, το πρώτο βήμα για να ξεκινήσουμε τις προπονήσεις στο σπίτι, είναι να δημιουργήσουμε τον κατάλληλο χώρο. Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο να δεσμεύσουμε ένα ολόκληρο δωμάτιο, αλλά να ορίσουμε απλώς μία γωνία του σαλονιού, τοποθετώντας κάποιο στρώμα ή τα αντικείμενα που μας βοηθούν στις ασκήσεις. Για να κάνουμε τις προπονήσεις μας οργανωμένα, όπως ακριβώς σε ένα γυμναστήριο, σίγουρα αξίζει επίσης να «κατεβάσουμε» στο smartphone μας μια fitness εφαρμογή. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές για άσκηση στο σπίτι που μπορούμε να «κατεβάσουμε» εντελώς δωρεάν στο κινητό και οι οποίες θα δημιουργήσουν για εμάς ένα μηνιαίο πρόγραμμα προπόνησης, ανάλογα με την ηλικία, το βάρος και τους fitness στόχους μας.

2. Εκμεταλλευόμαστε τα αντικείμενα που υπάρχουν στο σπίτι

Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι να επωφεληθούμε από τα αντικείμενα που υπάρχουν στο σπίτι μας για να γυμναστούμε. Πλαστικά μπουκάλια μπορούν να γεμίσουν με νερό και να γίνουν βαράκια για τα χέρια, με τα μεγάλα βιβλία μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα DIY «σκαλοπάτι» στο οποίο θα γυμνάζουμε τα πόδια μας και η καρέκλα της τραπεζαρίας μας, μπορεί να μετατραπεί στον ιδανικό εξοπλισμό για βαθιά καθίσματα.

3. Κάνουμε τον πάγκο της κουζίνας μηχάνημα για push-ups

Παρότι όλοι σχεδόν έχουμε πάγκο στην κουζίνα, λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν πως μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν στις προπονήσεις τους για να κάνουν push-ups! Πιο συγκεκριμένα, τοποθετούμε τα χέρια μας στην κορυφή του πάγκου, επεκτείνουμε τα πόδια πίσω και διαγώνια και στη συνέχεια, λυγίζουμε τους αγκώνες πλησιάζοντας το σώμα μας στην άκρη του πάγκου. Έπειτα, πιέζουμε πάλι προς τα πίσω.

4. Χρησιμοποιούμε παλιά ρούχα για ασκήσεις

Με άλλα λόγια, όσοι δε διαθέτουν τα κλασικά λάστιχα γυμναστικής, μπορούν να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικά κάποιο παλιό κολάν ή καλσόν, ακόμη και ένα παντελόνι για να γυμναστούν. Για παράδειγμα, μπορούμε να καθίσουμε στο πάτωμα με τα πόδια μας στην ευθεία και να περάσουμε τον καβάλο του παλιού παντελονιού στα πέλματά μας (λίγο πιο κάτω από τα δάχτυλα. Κρατάμε το ένα μπατζάκι με το δεξί μας χέρι και με το αριστερό το άλλο, τραβώντας προς τα πίσω σε κωπηλατική στάση. Αν θέλουμε να δυσκολέψουμε λίγο παραπάνω την άσκηση, μπορούμε κάθε φορά να σηκώνουμε τα πόδια μας από το πάτωμα, χωρίς να αφήνουμε το παντελόνι.

5. Χρησιμοποιούμε τα μαξιλάρια του καναπέ

Τέλος, τα μαξιλάρια του καναπέ μας συνιστούν εξίσου πολύτιμους «συμμάχους» για τα σπιτικά workouts και οι δύο παρακάτω προτάσεις το επιβεβαιώνουν! Τοποθετούμε ένα μαξιλάρι κάτω από τους γοφούς μας και φέρνουμε το σώμα μας σε πλαϊνή σανίδα, πιέζοντας με το εσωτερικό των ισχίων το μαξιλάρι για 30’’. Στη συνέχεια αλλάζουμε πλευρά, μέχρι να ολοκληρώσουμε ένα σετ των πέντε επαναλήψεων και από τις δύο μεριές.

Κλείνοντας, να θυμάσαι πως οι παραπάνω προτάσεις είναι μερικές από τις αμέτρητες ασκήσεις που μπορείς να πραγματοποιήσεις με αντικείμενα που έχεις ήδη στο σπίτι σου. Σε κάθε περίπτωση, ένα video tutorial στο YouTube ή σε μια εφαρμογή στο κινητό, με το είδος γυμναστικής που σε ενδιαφέρει περισσότερο, θα ήταν ένα καλός τρόπος να ξεκινήσεις τα «σπιτικά» workouts!

 

Με πληροφορίες από epithimies.gr 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved