Τι τρώμε τη Δευτέρα του Πάσχα;

POP UP TEAM
/
6 Μαΐου, 2024
/

Μοιράσου το ...

Κυριακή του Πάσχα. Έφαγες 15 διαφορετικά είδη κρέατος στο τραπέζι, πατάτες, πίτες, κρασιά και έρχεται η Δευτέρα του Πάσχα και δεν μπορείς να σηκωθείς από το κρεβάτι; Πριν πας να φας για πρωινό αρνί σάντουιτς διάβασε αυτά τα tips για να μην νιώθεις σκασμένος όλη μέρα!

Διατροφικές συμβουλές μετά το μεγάλο φαγοπότι

Να καταναλώνουμε 8-10 ποτήρια νερό ημερησίως, ώστε να εξασφαλίζεται η καλή ενυδάτωση του οργανισμού και η καλή λειτουργία των νεφρών.

Να καταναλώνουμε επαρκείς ποσότητες φρούτων και λαχανικών, κυρίως πράσινα φυλλώδη. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προτείνει την κατανάλωση τουλάχιστον 5 μικρομερίδων φρούτων και λαχανικών για τη διατήρηση της καλής υγείας του οργανισμού, ώστε να προσλαμβάνει επαρκείς ποσότητες βιταμινών και ιχνοστοιχείων.

Να περιορίσουμε την πρόσληψη νατρίου από τη διατροφή. Το νάτριο είναι ένα ιχνοστοιχείο που συμβάλλει στην ισορροπία των υγρών στο σώμα και όταν περιοριστεί μειώνεται η κατακράτηση υγρών στον οργανισμό.

Να περιορίσουμε την πρόσληψη τροφίμων με αυξημένο ποσοστό λίπους, όπως χοιρινά, γλυκά τηγανιτά, fast food. Κατά την διάρκεια της νηστείας, έγινε μεγάλη αποχή από ζωικές-αρτύσιμες τροφές. Ο οργανισμός «συνήθισε», «αποδέχτηκε» καλύτερα τις νηστίσιμες τροφές και τις αρτύσιμες δεν τις «αναγνωρίζει» το ίδιο. Για να επανέλθουμε στις διατροφικές μας συνήθειες μετά τις γιορτές, θα πρέπει να κάνουμε σταδιακή εισαγωγή ζωικών τροφών, ώστε να μην επιβαρύνουμε πολύ τον οργανισμό μας.

Προσπαθούμε να κάνουμε μικρά και συχνά γεύματα μέσα στην ημέρα και δεν παραλείπουμε το πρωινό.

Αυξάνουμε τη σωματική μας δραστηριότητα.

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved