Πώς μπορείτε να κάνετε γυμναστική στον καύσωνα – 6 tips

POP UP TEAM
/
12 Ιουνίου, 2024
/

Μοιράσου το ...

Δεν είναι ποτέ εύκολο να γυμναστεί κανείς με καύσωνα. Γενικά δεν είναι εύκολο να γυμναστεί κανείς γενικά αλλά άλλο θέμα αυτό. Σε τέτοιες συνθήκες, το πρώτο που πάει περίπατο, είναι η θέληση (για ζωή όχι μόνο για τη γυμναστική) και ύστερα ακολουθούν οι σωματικές αντοχές, την ίδια στιγμή που το ίδιο το μυαλό, σχεδόν σατανικά σε προστάζει να το ζήσεις αυτό το καλοκαίρι, με ποτά, βόλτες, κραιπάλες, ποτά και ότι άλλο τραβάει η ψυχή σου… και ποτά.

Δεν θα υποκύψουμε όμως στον γλυκό πειρασμπό του κοκτέιλ και θα σας πούμε σε αυτό το σημείο ότι υπάρχουν μερικά κόλπα που θα σας βοηθήσουν να κάνες τη γυμναστική με καύσωνα λίγο πιο ανεκτή.

Νερό

Ξεχάστε τον Πάνο τον Κιάμο που λέει «χωρίς νερό μπορώ χωρίς εσένα όχι». Εδώ πίνουμε όσο περισσότερο νερό μπορούμε. Μετά από κάθε σετ πιείτε λίγο νεράκι και συνεχίζουμε! Για την ακρίβεια ξεκίνα να πίνεις πριν από την προπόνηση. Σε κάθε περίπτωση, ο γυμναστής σου θα επιβεβαιώσει ότι περίπου 1,5 ώρα πριν από κάθε προπόνηση, είναι απαραίτητο να έχεις καταναλώσει τουλάχιστον 0,7 λίτρα νερού και να καταναλώνεις τουλάχιστον 200 ml νερού κάθε 15-20 λεπτά άσκησης.

Πετσέτα να μην στάξεις

Μια πετσετούλα – ειδικά αν την έχεις στραγγίξει με νερό – είναι ό,τι πρέπει για να σκουπίζεις τον λαιμό, το πρόσωπο και τους καρπούς σου. Η ζέστη πολλές φορές μας κάνει να αισθανόμαστε αδυναμία και το κρύο νερό βοηθά να «ξυπνήσουμε». Πιο συγκεκριμένα, η χαμηλότερη θερμοκρασία στο αίμα των χεριών ή του λαιμού σου, σε δροσίζει και πυροδοτεί ένα άμεσο ‘reset’ στην κυκλοφορία του αίματος στον οργανισμό σου. Πιο απλά, όταν είσαι δροσερός, γυμνάζεται και πιο εύκολα. Το ευχαριστιέσαι περισσότερο.

Κάνε γυμναστική στη θαλασσίτσα

Δεν είναι μόνο η δροσιά του να γυμνάζεσαι και να σε χτυπάει η αρμύρα του θαλασσινού νερού. Όταν γυμναζόμαστε σε κάποιο γήπεδο ή ακόμα και σε κάποιο κλειστό γυμναστήριο, το σώμα μας είναι πιθανό να ταλαιπωρηθεί έντονα από κάποιες άγαρμπες συγκρούσεις ή πτώσεις, ακόμα και τραβήγματα μυών, ύστερα από κάποια απαιτητική άσκηση. Η γυμναστική στην παραλία, περιορίζει τον κίνδυνο συγκρούσεων/πτώσεων και παράλληλα, μια αμμώδης επιφάνεια απαιτεί μεγαλύτερη ένταση στην εκτέλεση των ασκήσεων, αυξάνοντας συνολικά τον βαθμό δυσκολίας του ασκησιολογίου.

Άσε τους ηλεκτρολύτες το καλοκαίρι

Ο ηλεκτρολύτης φαινομενικά, αποτελεί σύμμαχο του αθλητή για να επανέλθει στην άσκηση με περισσότερη ενέργεια. Αλλά τους καλοκαιρινούς μήνες, σύμφωνα με τον Τζόζεφ Χόλντερ, γυμναστή- συνεργάτη της Nike είναι προτιμότερο να αφήνουμε στην άκρη ζαχαρούχους ηλεκτρολύτες που κυκλοφορούν στο εμπόριο για την αναπλήρωση της χαμένης ενέργειας. Αντίθετα, είναι προτιμότερο να δίνουμε έμφαση σε μια καλή διατροφή μετά την προπόνηση, έναν ισορροπημένο συνδυασμό πρωτεΐνης-υδατανθράκων, ώστε να υπάρξει εκ νέου απόθεμα γλυκογόνων στον οργανισμό.

Σχεδόν γυμνός

Άνετα, φωτεινά χρώματα, ρούχα που ‘αναπνέουν’, χωρίς βαριά υφάσματα. Με άλλα λόγια, να αγαπάς τα σορτς και τα αμάνικα σου και να τα εμπιστεύεσαι ευλαβικά. Οτιδήποτε καλύπτει τον αστράγαλο και τους καρπούς, μπορεί να φωλιάσει σε χειμερία νάρκη στη ντουλάπα σου.

Πολλή γυμναστική δεν σημαίνει καλή γυμναστική

Η έντονη αερόβια άσκηση δεν είναι το καλύτερο για τους καλοκαιρινούς μήνες, μπορεί να σε διαλύσει. Σε περίπτωση όμως, που δεν έχεις κοιμηθεί καλά, ακόμα και ένα ασκησιολόγιο ελαφρών βαρών μπορεί να σε ζορίσει. (Μεταξύ μας, οποιαδήποτε άσκηση μπορεί να σε γονατίσει αν δεν έχεις κοιμηθεί καλά). Σε συνθήκες έντονης ζέστης, μια προπόνηση που εντάσσεται στην κατηγορία High-Intensity Interval Training, δηλαδή με σύντομες, έντονες εκρήξεις και συχνά διαλείμματα, θα σε βοηθήσει να έχεις μέγιστη απόδοση, σε συντομότερο χρονικό διάστημα (10-30 λεπτά σύνολο).

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved