Μπορεί να σας σώσουν τη ζωή μια μέρα: 8 σημαντικές συμβουλές

POP UP TEAM
/
26 Σεπτεμβρίου, 2023

Οι στατιστικές λένε ότι ζούμε στις πιο ήρεμες εποχές στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ωστόσο, ο κόσμος εξακολουθεί να αντιμετωπίζει κινδύνους. Γι΄αυτό, οι παρακάτω 8 απλές συμβουλές ζωής θα ενισχύσουν την ασφάλειά σας.

#1 Κλειδιά, λεφτά και φορτισμένο κινητό

Πρέπει πάντα να τα έχετε μαζί σας όταν βγαίνετε έξω, χωρίς εξαιρέσεις. Γιατί είναι σημαντικό; Θα πρέπει να μπορείτε να τηλεφωνήσετε για να ζητήσετε βοήθεια ή να καλέσετε κάποιον για να επιστρέψετε στο σπίτι. Επιπλέον, θα έχετε τη δυνατότητα να ζητήσετε βοήθεια από επαγγελματίες, όπως γιατρούς και πυροσβέστες, σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Να φροντίζετε, ώστε το κινητό σας τηλέφωνο να έχει πάντοτε μπαταρία.

kleidia

#2 Ζητήστε συγνώμη αν χτυπήσετε ή σπρώξετε κάποιον

Ακόμη κι αν δε φταίτε που σκουντήξατε κάποιον στο δρόμο, ζητήστε συγνώμη και έπειτα συνεχίστε την πορεία σας.

Γιατί είναι σημαντικό; Είναι σημαντικό, γιατί δεν ξέρετε με ποιον θα έρθετε αντιμέτωποι. Ίσως ο άλλος να είναι θυμωμένος, αναστατωμένος, μεθυσμένος, υπό την επήρεια ναρκωτικών ή κουβαλά όπλο. Μια απλή συγνώμη, μπορεί να σας σώσει.

signosmizitam

#3 Βρείτε τουλάχιστον 3 εξόδους

Όπου κι αν πάτε, είτε πρόκειται για συναυλία, για σιδηροδρομικό σταθμό, είτε για σχολείο, βεβαιωθείτε ότι βλέπετε 3 εξόδους. Εξετάστε τον χώρο με τα μάτια σας, έτσι ώστε ακόμα και αν υπάρχει μόνο μία πόρτα, να βρείτε τουλάχιστον τρεις διαδρομές προς αυτήν.

Γιατί είναι σημαντικό; Αν συμβεί κάτι κακό, θα είναι πολύ αργά για να βρείτε μια έξοδο. Εάν τις αναζητήσετε και τις απομνημονεύσετε εκ των προτέρων, θα μπορείτε να μετακινηθείτε προς μια από αυτές, σχεδόν χωρίς να το σκεφτείτε.

mallexits

#4 Παίξτε το παιχνίδι «βρείτε ένα κακό πρόσωπο»

Είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι που μπορεί να σας κρατήσει ασφαλείς. Όταν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι γύρω σας, κοιτάξτε τους προσεκτικά. Ποιος φαίνεται πιο νευρικός, θυμωμένος ή φοβισμένος;

Γιατί είναι σημαντικό; Η διαίσθησή μας είναι σπάνια λανθασμένη. Αν κάποιος φαίνεται επικίνδυνος, τότε πιθανόν να είναι. Προσπαθήστε να μείνετε μακριά του.

metropersons

#5 Στο αεροπλάνο, μετρήστε τις σειρές ως την έξοδο κινδύνου

Αφού καθίσετε, μετρήστε τις σειρές προς την πλησιέστερη έξοδο κινδύνου και προσπαθήστε να θυμάστε τον αριθμό.

Γιατί είναι σημαντικό; Εάν υπάρχει καπνός, ο φωτισμός έκτακτης ανάγκης μπορεί να είναι πολύ αχνός για να σας καθοδηγήσει. Όταν γνωρίζετε με βεβαιότητα τον αριθμό των σειρών ανάμεσα στο κάθισμά σας και την έξοδο, μπορείτε να μετακινηθείτε προς τα εκεί, μετρώντας τα προσκέφαλα.

aeroplanoaaa

#6 Ενισχύστε τους καρπούς σας

 Κάντε ασκήσεις καρπού κάθε μέρα, με τη βοήθεια χειρολαβών.

Γιατί είναι σημαντικό; Υπάρχουν πολλές πιθανές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όπου μπορεί να χρειαστείτε τη βοήθειά τους. Μια ισχυρή λαβή και οι γυμνασμένοι μύες του καρπού, θα σας επιτρέψουν να παραμείνετε ασφαλείς για όσο διάστημα χρειαστεί.

karpouss

#7 Σηκώστε το κεφάλι σας και περπατήστε αργά

 Οι άνθρωποι τείνουν να χαμηλώνουν ενστικτωδώς το κεφάλι και να αυξάνουν το ρυθμό του βήματός τους, όταν αισθανθούν τον κίνδυνο. Ωστόσο, πρέπει να κάνετε ακριβώς το αντίθετο: σηκώστε με σιγουριά το πηγούνι σας και επιβραδύνετε.

Γιατί είναι σημαντικό; Αν ακολουθήσετε την πρώτη ενέργεια, θα γίνετε ευκολότερο θύμα. Για όποιο λόγο κι αν νιώθετε απειλή, επιβραδύνετε, σηκώστε το κεφάλι και κοιτάξτε με την περιφερειακή σας όραση.

kefaliyila

#8 Βγαίνοντας από ένα βυθιζόμενο αυτοκίνητο

Για να βγείτε από ένα αυτοκίνητο που βυθίζεται, είναι απαραίτητο να βγάλετε πρώτα τη ζώνη ασφαλείας. Αντί να ανοίξετε την πόρτα, κατεβάστε το παράθυρο. Εάν δεν έχετε ανοιχτό το παράθυρό σας, σπάστε το τζάμι με ένα ειδικό εργαλείο ή οποιοδήποτε βαρύ αντικείμενο (για παράδειγμα, ένα αφαιρούμενο προσκέφαλο).

Γιατί είναι σημαντικό; Υπάρχει μόνο ένα λεπτό για να ξεφύγετε, οπότε μη χάνετε χρόνο προσπαθώντας να ανοίξετε την πόρτα, μιας και αυτό δε θα συμβεί, λόγω της πίεσης του νερού.

parathiroautok

 

Με πληροφορίες από citypatras.gr

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved