Ποτέ μην ξεχνάτε αυτόν τον κανόνα πριν τραβήξετε το καζανάκι στην τουαλέτα

POP UP TEAM
/
17 Μαΐου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Όταν τελειώσετε με την τουαλέτα, κλείνετε το καπάκι της πριν τραβήξετε καζανάκι; Η απάντηση θα μπορούσε να καθορίσει εάν υπάρχουν ή όχι βακτήρια στο μπάνιο σας, στο σαπούνι σας, στις πετσέτες σας, ακόμη και στην οδοντόβουρτσα σας. 

Όταν τραβάτε καζανάκι, το νερό στη λεκάνη της τουαλέτας αναμιγνύεται με τα περιττώματα και τα ούρα και μικροσκοπικά σωματίδια αυτού του μείγματος εκτοξεύονται στον αέρα.   

Αν δεν κλείσετε το καπάκι στην τουαλέτα όλη αυτό το αόρατο «νέφος» θα μπορούσε να εγκατασταθεί σε κοντινά αντικείμενα στο μπάνιο σας, σύμφωνα με την ανασκόπηση των μελετών που παρουσιάστηκαν το 2013 και οι οποίες πρόσφατα επανεμφανίστηκαν, ώστε να μπορέσει ο κόσμος να ενημερωθεί εκ νέου.   

Τα σταγονίδια θα μπορούσαν να περιέχουν ίχνη επιβλαβών βακτηριδίων όπως το Shigella, το E coli, το C difficile – όλα  μπορούν να επιβιώσουν για μήνες, σύμφωνα με τους ερευνητές.   

Οι συντάκτες της μελέτης διατύπωσαν ότι το καζανάκι της τουαλέτας μπορεί να βοηθήσει στην εξάπλωση μολυσματικών ασθενειών, αν και το θέμα χρειάζεται περισσότερη έρευνα.   

Το 2016, σε συνέντευξη στο Business Insider, ο Philip Tierno, μικροβιολόγος στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, είπε ότι τα σωματίδια μπορούν να φτάσουν ακόμη και σε 4 μέτρα ύψος όταν δεχθούν την ορμή του νερού στο καζανάκι. Από εκεί μετά απλώνονται σε όλο το μπάνιο σας…   

Ευτυχώς, η λύση είναι απλή: Κλείστε το καπάκι της τουαλέτας πριν τραβήξετε καζανάκι. Εάν βρίσκεστε σε ένα κοινόχρηστο μπάνιο όπου η τουαλέτα δεν έχει καπάκι, λάβετε υπόψη τις συμβουλές του Tierno και την ώρα που τραβάτε το καζανάκι φροντίστε να έχετε ήδη ανοίξει την πόρτα, να είστε ντυμένοι και να βγείτε άμεσα από το χώρο.   

 

Με πληροφορίες από popularmechanics.com

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved