7 καθημερινές συνήθειες που καταστρέφουν τα νύχια

POP UP TEAM
/
18 Αυγούστου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Η αιτία των κατεστραμμένων νυχιών μπορεί να βρίσκεται στην καθημερινή ρουτίνα σας.

Τα δυνατά και περιποιημένα νύχια αποτελούν ένδειξη καλής υγείας και κάνουν την εικόνα σας πιο ελκυστική.

Καθημερινές συνήθειες όμως, μπορούν να καταστρέψουν τα νύχια και να απειλήσουν την υγεία σας.

Δείτε ποιες είναι αυτές και τι μπορείτε να κάνετε:

1. Αφήνετε πολύ καιρό το μανό στα νύχια: Τα βερνίκια περιέχουν χρωστικές που απορροφούν τα ανώτερα στρώματα των νυχιών με αποτέλεσμα να αφυδατώνονται. Πολλές γυναίκες δεν ξεβάφουν τα νύχια τους μέχρι το επόμενο μανικιούρ ή πεντικιούρ. Μεταξύ δύο επισκέψεων στην αισθητικό, είναι σημαντικό να αφήνετε να μεσολαβεί τουλάχιστον μία εβδομάδα, προκειμένου τα νύχια να αναπνέουν.

2. Αφήνετε πολύ καιρό το μανό στα νύχια: Τα βερνίκια περιέχουν χρωστικές που απορροφούν τα ανώτερα στρώματα των νυχιών με αποτέλεσμα να αφυδατώνονται. Πολλές γυναίκες δεν ξεβάφουν τα νύχια τους μέχρι το επόμενο μανικιούρ ή πεντικιούρ. Μεταξύ δύο επισκέψεων στην αισθητικό, είναι σημαντικό να αφήνετε να μεσολαβεί τουλάχιστον μία εβδομάδα, προκειμένου τα νύχια να αναπνέουν.

3. Δεν πλένετε καλά τα χέρια σας: Εκτός από τη συχνότητα πλυσίματος των χεριών, είναι σημαντικό να τα πλένετε καλά, καθώς μπορεί να συσσωρευτούν βακτήρια που προκαλούν μόλυνση. Για να καθαρίσετε τα νύχια σας, χρησιμοποιείτε μια φορά την ημέρα βουρτσάκι νυχιών.

4. Χρησιμοποιείτε τα νύχια σας ως εργαλείο: Μην ανοίγετε ποτέ αναψυκτικά ή κονσέρβες με τα νύχια σας, μην προσπαθείτε να ξεκολλήσετε ταινίες συσκευασίας ή να αφαιρέσετε μια πρόκα. Γενικά, μην χρησιμοποιείτε τα νύχια σας για να κάνετε δουλειές για τις οποίες υπάρχει το κατάλληλο εργαλείο.

5. Πλένετε πιάτα χωρίς γάντια: Τα νύχια διογκώνονται στο νερό, με αποτέλεσμα να ξεφλουδίζουν και να γίνονται πιο αδύναμα. Επιπλέον, τα απορρυπαντικά πιάτων στεγνώνουν τόσο το δέρμα, όσο και τα νύχια σας. Για να τα προστατέψετε φοράτε πάντα γάντια όταν πλένετε τα πιάτα.

6. Δεν τα προστατεύετε τον χειμώνα: Όταν η ατμόσφαιρα είναι ξηρή και η θερμοκρασία πέφτει, προστατέψτε τα νύχια σας με ένα ζευγάρι ζεστά γάντια. Για καλύτερα αποτελέσματα, εφαρμόστε ενυδατική κρέμα χεριών πριν φορέσετε τα γάντια.

7. Δεν τρώτε λαχανικά: Τα νύχια αποτελούν καθρέφτη της διατροφής. Αν δεν ακολουθείτε μια υγιεινή, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά διατροφή, μην περιμένετε να έχετε δυνατά και υγιή νύχια. Ιδανικές τροφές είναι όσες περιέχουν σίδηρο (αυγά, σπανάκι, κόκκινο κρέας), καθώς και όσες είναι πλούσιες σε καλά λιπαρά (λιναρόσπορος).

 

Πηγή: Reader’s digest, onmed.gr

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...