18 φράσεις που θα αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο φέρεσαι στον εαυτό σου

POP UP TEAM
/
7 Νοεμβρίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Παρακάτω, θα βρείτε 18 επιλεγμένες φράσεις για τη δική σας διανοητική και συναισθηματική αυτοφροντίδα. >>

1. Δεν είναι αυτό που λες στους άλλους που καθορίζει τη ζωή σου. Αυτό που ψιθυρίζεις στον εαυτό σου κάθε μέρα, είναι εκείνο που έχει τη μεγαλύτερη δύναμη.

2. Μην ψάχνεις την έγκριση των άλλων για να είσαι ο εαυτός σου. Δεν χρειάζεσαι την έγκριση των άλλων για να είσαι «αρκετά καλός» ή για να έχεις μια υπέροχη μέρα.

3. Η καλύτερη στιγμή για να είσαι επιπλέον ευγενικός με τον εαυτό σου είναι όταν δεν νιώθεις έτσι. Επειδή πράττοντας αυτό, θα κάνεις την μεγαλύτερη διαφορά.

4. Γίνε το δικό σου πείραμα. Γίνε το δικό σου έργο τέχνης. Γίνε μια εργασία σε εξέλιξη. Και να είσαι καλά με αυτό.

5. Άφησε τους ανθρώπους γύρω σου να δουν πόσο πραγματικός, ατελής, ιδιαίτερος, περίεργος, όμορφος, μαγικός είσαι. Αυτό αρκεί.

6. Δεν μπορείς να βασίζεις τις ιδέες σου για την επιτυχία και την ευτυχία στις γνώμες και τις προσδοκίες των άλλων.

7. Πέρνα πολύ περισσότερο χρόνο με εκείνους που σε κάνουν να χαμογελάς, και πολύ λιγότερο χρόνο με εκείνους που πιέζεσαι να εντυπωσιάσεις. ( Και να θυμάσαι, μπορείς να είσαι καλός με τους ανθρώπους χωρίς να χρειάζεσαι να είσαι κοντά τους όλη την ώρα).

8. Η μεγαλύτερη άμυνά μας ενάντια στο στρες είναι η ικανότητα να διαλέγουμε μια ιδέα, έναντι μιας άλλης.

9. Να θυμάσαι αυτό. Αν ψάχνεις λόγους για να είσαι θυμωμένος και αναστατωμένος, θα βρεις πολλούς από αυτούς. Αντί για αυτό ψάξε λόγους για να είσαι θετικός.

10. Μία από τις πιο γαλήνιες νοοτροπίες ποτέ, ξεκινάει την στιγμή που επιτέλους βρίσκεις το θάρρος να σταματήσεις να ασχολείσαι με εκείνα που δεν μπορούν να αλλάξουν.

11. Δεν έχει νόημα να πηγαίνεις πίσω στο παρελθόν και να σκέφτεσαι τι έκανες και τι όχι, επειδή ήσουν διαφορετικό άτομο τότε. Εάν δεν σταματήσεις να τα σκέφτεσαι, εάν δεν συγχωρέσεις τον εαυτό σου, εάν δεν συγχωρήσεις την κατάσταση, εάν δε δεχτείς ότι πέρασε και τελείωσε, δεν μπορείς να προχωρήσεις μπροστά.

12. Οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν τον εαυτό τους δυστυχισμένο με το να το βρίσκουν αδύνατο να δεχτούν τη ζωή έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή. Μην είσαι ένας από αυτούς.
Δεν ξέρεις τι θα φέρει το μέλλον. Επομένως, η καλύτερη στρατηγική σου στη ζωή, είναι να ζήσεις όσο καλύτερα και θετικότερα μπορείς αυτή τη στιγμή.

13. Όταν ανακαλύπτεις κάτι που τρέφει την ψυχή και φέρνει χαρά, κάτι που πραγματικά έχει σημασία για εσένα, να φροντίσεις ώστε να κάνεις χώρο για αυτό στη ζωή σου. Και αν δεις ότι δεν έχεις αρκετό χρόνο για αυτό που μετράει, σταμάτα να κάνεις πράγματα που δεν μετράνε.

14. Η ποιότητα της ζωής σου μακροπρόθεσμα εξαρτάται άμεσα από το πώς θέτεις και σέβεσαι τις προτεραιότητές σου σήμερα. Και δεν είναι εγωιστικό να αγαπάς τον εαυτό σου, να τον φροντίζεις και να κάνεις της ευτυχία προτεραιότητα.

15. Όποτε το γρασίδι είναι πιο πράσινο στην άλλη πλευρά (όταν ζηλεύεις πράγματα ή καταστάσεις που δεν είναι δικά σου), σταμάτα να κοιτάς, σταμάτα να συγκρίνεις, σταμάτα να παραπονιέσαι και ξεκίνα να ποτίζεις το γρασίδι πάνω στο οποίο στέκεσαι.

16. Όλοι μπορούν να κρυφτούν από τα προβλήματα και να πονέσουν. Το να αντιμετωπίζεις τα προβλήματα και να τα καταφέρνεις σταδιακά- αυτό είναι που σε κάνει δυνατότερο και πιο ευτυχισμένο στο τέλος.

17. Μην υπερβάλλεις στις προσπάθειές σου και στις αντοχές σου. Δεν μπορείς να σηκώσεις πολλά κιλά μεμιάς. Όμως μπορείς να σηκώσεις λίγα πολλές φορές. Οι μικρές, επαναλαμβανόμενες προσπάθειες θα σε πάνε εκεί που θέλεις.

18. Μερικές φορές πρέπει να αποστασιοποιηθούμε για να δούμε τα πράγματα καθαρά. Και μερικές φορές το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνουμε σε μια ολόκληρη ημέρα, είναι η σύντομη παύση που κάνουμε μεταξύ δυο βαθιών αναπνοών.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved