Αυτά τα 5 λάθη εμποδίζουν την απώλεια βάρους

POP UP TEAM
/
23 Οκτωβρίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Αν προσπαθείς να χάσεις κιλά, η καύση θερμίδων μέσα από την άσκηση είναι το κλειδί για το πετύχεις. Αλλά αν δεν καις αρκετές θερμίδες, τότε δε θα δεις την ένδειξη της ζυγαριάς να μειώνεται.

Διάβασε τα 5 λάθη που ακολουθούν για να σιγουρευτείς ότι θα τα αποφύγεις στο μέλλον και θα καταφέρεις να κάψεις όσες περισσότερες θερμίδες μπορείς:

1. Παραλείπεις το πρωινό γεύμα πριν την πρωινή σου γυμναστική
Ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείς να κάνεις είναι να ξεκινήσεις να αθλείσαι το πρωί με άδειο στομάχι, επειδή, όταν τρως το πρωί, ενεργοποιείς το μεταβολισμό σου και δίνεις στο σώμα σου την απαραίτητη ενέργεια προκειμένου να αντέξει τη γυμναστική που στοχεύει αποκλειστικά στην καύση θερμίδων. Μάθε λοιπόν ότι χωρίς τα απαραίτητα καύσιμα, μετά τη γυμναστική μπορεί να νιώθεις ένα αίσθημα ζαλάδας ή ακόμα και πονοκεφάλου.

Επίσης, είναι πιο πιθανό να μην μπορείς να πιέσεις τον εαυτό σου όσο πρέπει και να τα παρατήσεις προτού τελειώσεις τις ασκήσεις. Από την άλλη, το να φας ένα ολόκληρο πιάτο με αυγά, μπέικον και τηγανίτες δεν αποτελεί και την καλύτερη ιδέα. Πάρε λοιπόν μία γεύση από αυτά τα σνακ πριν από την άσκηση , ώστε να ξέρεις τι πρέπει να φας και σε ποια ποσότητα.

2. Πίνεις smoothies μετά τη γυμναστική
Μόλις ολοκλήρωσες μία εξαντλητική προπόνηση, έκαψες περισσότερες από 400 θερμίδες και είσαι έτοιμη για ένα μικρό σνακ. Αλλά ακόμα και τα υγιεινά σνακ(όπως ένα smoothie με σοκολάτα, μπανάνα και κάσιους) μπορεί να περιέχουν πολλές θερμίδες. Για να αποφύγεις να πάρεις περισσότερες θερμίδες από αυτές που έκαψες, δοκίμασε καλύτερα κάποιο από αυτά τα χαμηλά σε θερμίδες- σνακ για μετά την άσκηση

3. Κατευθύνεσαι αμέσως στα ομαδικά
Οι αεροβικές ασκήσεις βοηθούν να κάψεις θερμίδες για να μειώσεις το συνολικό σωματικό σου λίπος και να τονίσεις τους μυς που είναι κρυμμένοι. Ο μυϊκός ιστός όμως καίει περισσότερες θερμίδες από αυτές που καίει το σωματικό λίπος, οπότε είναι πολύ σημαντικό να χτίζεις μυς με ασκήσεις που στοχεύουν στην ανάπτυξη της δύναμής σου, αν θέλεις να χάσεις κιλά. Συνέχισε λοιπόν με τις αεροβικές ασκήσεις. αλλά φρόντισε να εντάξεις στο πρόγραμμά σου και κάποιες ασκήσεις ενδυνάμωσης.

4. Συνηθίζεις να περπατάς μόνο
Το περπάτημα δυστυχώς δε σε βοηθάει να κάψεις πολλές θερμίδες. Αν θέλεις να χάσεις κιλά, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να γυμνάζεσαι για τουλάχιστον μία ώρα κάθε μέρα, με ασκήσεις που κάνουν την καρδιά σου να χτυπά δυνατά, ώστε να κάψεις αρκετές θερμίδες. Το τζόκινγκ, η πεζοπορία, η ποδηλασία, το σχοινάκι, το κολύμπι ή ένα μάθημα αεροβικής στο γυμναστήριο αποτελούν όλα άριστες επιλογές.

5. Γυμνάζεσαι μόνο 2 φορές τη βδομάδα
Το να μη γυμνάζεσαι αρκετά συχνά μπορεί να αποτελεί το λόγο για τον οποίο δε βλέπεις κάποια αλλαγή στη ζυγαριά σου. Το καλύτερο είναι να προσπαθήσεις να εντάξεις τη γυμναστική στο πρόγραμμά σου για τουλάχιστον 5 ημέρες τη βδομάδα.

 

Με πληροφορίες από shape.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved