Νο 1 κοινό των επιτυχημένων ανθρώπων: Η υπερβολική αυτοπεποίθηση!

POP UP TEAM
/
13 Δεκεμβρίου, 2020

Αυτή η έρευνα θα σε πείσει πως είναι καλό να έχεις… ψευδαισθήσεις.

Όσο τρελό κι αν ακούγεται, σε έρευνες τονίζεται ότι πρέπει να έχεις μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου ώστε να έχεις περισσότερο σθένος! Ο Marshall Goldsmith, ο διάσημος coach ηγεσίας, μελέτησε μερικούς απίστευτα επιτυχημένους ανθρώπους. Αφού συγκέντρωσε τα στοιχεία, συνειδητοποίησε τι είχαν κοινό μεταξύ τους: Ψευδαισθήσεις σχετικά με τις δυνατότητές τους ή αλλιώς υπερβολική αυτοπεποίθηση.

Σύμφωνα με τους David Feldman και Lee Daniel Kravetz, συγγραφείς του Supersurvivors: The Surprising Link Between Suffering and Success, «δεν πρέπει να το δούμε αυτό ως κάτι αρνητικό. Για την ακρίβεια, το να έχουμε ψευδαισθήσεις μας βοηθά να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί και να θέτουμε πιο ψηλά τον πήχη. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι αποτυγχάνουν πολύ, δοκιμάζουν όμως και πολλά πράγματα. Όταν κάτι δεν τους βγαίνει, προχωρούν στο επόμενο, μέχρι να βρεθεί μια ιδέα που θα πάει όντως καλά.

Οι επιζήσαντες και οι επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν αυτό το κοινό χαρακτηριστικό: την υπερβολική αυτοπεποίθηση! Πρέπει όμως να κάνεις ένα διαχωρισμό ανάμεσα στην άρνηση για μια κατάσταση και την υπερβολική αυτοπεποίθηση για τις ικανότητές σου». Το πρώτο είναι πολύ κακό, αλλά το δεύτερο μπορεί να είναι αναπάντεχα καλό! Βλέπεις τον κόσμο όπως είναι, αλλά πιστεύεις πως είσαι απίστευτα ικανή για να μπορείς να το χειριστείς και να το λύσεις.

 

Με πληροφορίες από shape.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης