Tι επιπτώσεις μπορεί να έχει στο σώμα σου ο πρωινός καφές με άδειο στομάχι

POP UP TEAM
/
15 Νοεμβρίου, 2021

Το πρώτο φλιτζάνι καφέ που μας ξυπνάει το πρωί μπορεί να μην είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσoυμε τη μέρα μας. Στην πραγματικότητα, οι γιατροί πιστεύουν ότι η καλύτερη ώρα για να απολαύσεις ένα φλιτζάνι καφέ είναι μεταξύ 9:30 π.μ. και 11:30 π.μ..

Διάβασε παρακάτω τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στο σώμα σου ο πρωινός καφές, όταν ειδικά τον πίνεις με άδειο στομάχι.

Μπορεί να αισθάνεσαι πιο νυσταγμένη

Ο καφές είναι ένα ρόφημα αφύπνισης για πολλές από εμάς, αλλά η κατανάλωσή του μόλις σηκωθείς από το κρεβάτι μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Η καφεΐνη διπλασιάζει τα επίπεδα των ορμονών του στρες και μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με τον ύπνο, γεγονός που οδηγεί σε κόπωση. Εάν ξεκινήσεις την ημέρα σου με ένα φλιτζάνι καπουτσίνο με ζάχαρη, μπορεί να αισθανθείς ξανά υπνηλία μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα σου παράγει ινσουλίνη για να αντισταθμίσει το σάκχαρο, προκαλώντας μείωση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα σου, με αποτέλεσμα την έλλειψη ενέργειας και άγχους.

Μπορεί να αναστατώσει το στομάχι σου

Ενώ το αγαπημένο σου ρόφημα θα σε βοηθήσει να ξυπνήσεις το πρωί, μπορεί επίσης να σε κάνει να πας στην τουαλέτα πιο συχνά. Στην πραγματικότητα, ορισμένοι ειδικοί ιατροί συνιστούν ακόμη και να πίνεις καφέ για να προετοιμαστείς για ορισμένες εξετάσεις. Ο καφές ενεργοποιεί το νευρικό σου σύστημα, το οποίο με τη σειρά του επηρεάζει το παχύ έντερο και μπορεί να προκαλέσει διάρροια. Πολλοί άνθρωποι επιθυμούν επίσης να προσθέσουν γάλα ή κρέμα στο φλιτζάνι τους το πρωί και επειδή οι περισσότερες από εμάς δυσκολεύονται να αφομοιώσουν τη λακτόζη, μπορεί επίσης να προκαλέσει δυσφορία στο στομάχι.

Μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους

Αν και ο σκέτος καφές μπορεί να σε βοηθήσει να κάψεις λίπος, μπορεί επίσης να διαταράξει τον υγιή τρόπο του ύπνου σου. Όταν δεν κοιμάσαι αρκετά, έχεις την τάση να αισθάνεσαι πιο πεινασμένη και να έχεις περισσότερη λαχτάρα για γλυκά. Πολλά έτοιμα ροφήματα καφέ που πωλούνται στην αγορά, είναι γεμάτα με ζάχαρη και θερμίδες και μπορεί να σου προσθέσουν επιπλέον κιλά.

Μπορεί να επιδεινώσει το άγχος

Όταν ξυπνάς το πρωί, τα επίπεδα των ορμονών του στρες είναι συνήθως στο υψηλότερο σημείο. Επειδή η καφεΐνη είναι διεγερτική, δίνει στο σώμα σου νευρικότητα και μπορεί ακόμη και να προκαλέσει άγχος για μερικούς ανθρώπους.

Μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σου

Το πρωινό σου φλιτζάνι καφέ δυσκολεύει τα κύτταρα σου να ρυθμίζουν το σάκχαρο στο αίμα, κάτι το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε διάφορες ασθένειες. Το υψηλό σάκχαρο στο αίμα, με τη σειρά του, μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους ακόμη και να αυξήσει τον κίνδυνο μολύνσεων του δέρματος.

 

 

Με πληροφορίες από womenonly.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved