Αυτές είναι οι καλύτερες ασκήσεις για κοιλιακούς σύμφωνα με την επιστήμη

POP UP TEAM
/
15 Ιουλίου, 2022

Μήπως κάνεις ένα σωρό κοιλιακούς και δεν βλέπεις την καλλίγραμμη κοιλιά που θέλεις;

Ο τελικός στόχος ενός ροκανίσματος είναι απλός: η γράμμωση. Αν όμως σου πούμε πως υπάρχουν ασκήσεις πιο αποτελεσματικές από τα ροκανίσματα; Και ποιος το λέει αυτό; Η επιστήμη!

Ναι, υπάρχουν πράγματι επιστημονικές αποδείξεις για το ποιοι είναι οι πιο αποτελεσματικοί κοιλιακοί και, ναι, θα πρέπει να τους δώσεις σημασία.

Κύλησε και μάζεψε
Ερευνητές σε μελέτη ανάλυσαν οχτώ ασκήσεις με μπάλα ισορροπίας και δύο παραδοσιακές προπονήσεις κοιλιακών (ροκανίσματα και sit-ups με λυγισμένα πόδια). Το αποτέλεσμα; Οι ασκήσεις που κάνεις στη μπάλα, όπου κυλάς το σώμα σου προς τα έξω και το μαζεύεις ξανά, ήταν οι πιο αποτελεσματικές για την ενεργοποίηση των επάνω και των κάτω κοιλιακών, των εξωτερικών και εσωτερικών πλάγιων και του πλατιών ραχιαίων μυών.

Ανύψωση ποδιών από «κρεμαστή» θέση
Σε άλλη μελέτη, οι ερευνητές ήθελαν να βρουν την πιο αποτελεσματική άσκηση κοιλιακών που ασκεί τη λιγότερη ένταση στη μέση. Τι βρήκαν; Η ανύψωση ποδιών από «κρεμαστή» θέση παρήγαγε τη μέγιστη δραστηριότητα από όλους τους κοιλιακούς.

Ποδήλατο
Ερευνητές από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο βρήκαν πως η άσκηση «ποδήλατο» ήταν η πιο αποτελεσματική για την εκγύμναση όλων των κοιλιακών. Πώς το κάνεις: Από θέση ροκανίσματος ανεβάζεις πιο ψηλά τον κορμό και προσπαθείς να αγγίξεις με τον αγκώνα το αντίθετο γόνατο ενώ κινείς τα πόδια σου σαν να κάνεις πετάλι.

 

 

 

Με πληροφορίες από shape.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved