Καλοκαίρι και διατροφή: 5 λόγοι να ξεκινήσεις τώρα!

MARY POPPINS
/
1 Ιουνίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

«Μα καλοκαιριάτικα να κάνω διατροφή;»

Μήπως σκέφτεσαι να ακολουθήσεις ένα πρόγραμμα διατροφής αλλά όλο το αναβάλλεις;

Σήμερα σου απαριθμούμε 5 από τους λόγους που το καλοκαίρι είναι η πιο κατάλληλη εποχή για να χάσεις βάρος:

1. Ο ήλιος βοηθάει στο αδυνάτισμα! Η βιταμίνη D που παράγεται απ’ το σώμα μας κατά την έκθεση στις ακτίνες του ήλιου, φαίνεται να βοηθά σε μια προσπάθεια απώλειας βάρους. Παράλληλα, συμβάλλει και στη βελτίωση της διάθεσης μας!

2. Το καλοκαίρι είμαστε λιγότερο αγχωμένοι! Είναι γνωστό πως το στρες, που συνοδεύεται από την παραγωγή κορτιζόλης, διευκολύνει την πρόσληψη βάρους και την εναπόθεση λίπους στο σώμα. Το καλοκαίρι με τις εκδρομές, τη θάλασσα και τις βόλτες μας βοηθά να είμαστε περισσότερο χαλαροί και να αποφεύγουμε το «συναισθηματικό φαγητό».

3. Έχουμε περισσότερη όρεξη για υγιεινές τροφές. Αναζητούμε λίγη δροσιά από ένα φρούτο ή μια σαλάτα ενώ πιο σπάνια θα επιλέξουμε βαριά και ζεστά φαγητά!

4. Είμαστε περισσότερες ώρες δραστήριοι. Η μέρα μεγαλώνει και το φως ευνοεί την κίνηση και τις απογευματινές ώρες. Παράλληλα αυξάνονται οι επιλογές για άσκηση στη θάλασσα και σε υπαίθριους χώρους!

5. Έχουμε ισχυρότερο κίνητρο. Καλώς ή κακώς, το καλοκαίρι μας προβληματίζει περισσότερο το βάρος και η γραμμή μας – οπότε είναι και πιθανότερο να μείνουμε προσηλωμένοι και να πετύχουμε το στόχο που έχουμε θέσει .
Αυτό που πρέπει να θυμάσαι, όμως, είναι πως η βελτίωση της διατροφής μας είναι φροντίδα προς τον εαυτό μας και, γι’ αυτό τον σκοπό, δεν υπάρχει καταλληλότερη στιγμή από το ΤΩΡΑ!

Καλό μήνα! ?

 

Ευχαριστούμε πολύ την Βάλια Γρηγορίου, Κλινική διαιτολόγο – διατροφολόγο

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved