Έχεις σίγουρα έναν φίλο που ξοδεύει αλόγιστα τα λεφτά του. Κάνει παρορμητικές αγορές, κερνάει εύκολα, το ξεχνάει αμέσως αν του χρωστάς και θεωρεί ότι δεν είναι καλό φενγκ σούι να αποταμιεύεις!

Μπορεί να είσαι εσύ o ίδιoς αυτή η περίπτωση και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο διαβάζεις αυτό το άρθρο.

Δεν είμαστε εδώ για να κρίνουμε. Ούτε να σου κάνουμε διάλεξη περί αποταμίευσης. Ωστόσο, αν παραείσαι σπάταλος, καλό είναι να αποκτήσεις μία πιο υγιή σχέση με τα χρήματα. Όχι για εμάς, αλλά για τα χρόνια της σύνταξής σου.

Μάθε λοιπόν αν ανήκεις στα 3 πιο σπάταλα ζώδια.

Λέων

Σε γενικές γραμμές, ο Λέων έχει καλή σχέση με τα χρήματα. Μέχρι που καλείται να αγοράσει δώρα για τους αγαπημένους του. Εκεί θα λειτουργήσει σπάταλα. Δεν υπάρχει περίπτωση να πάρει κάτι συμβολικό και φθηνό. Μόνο τα καλύτερα και τα ακριβότερα για τους δικούς του. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την περνάς χωρίς λούσα και πολυτέλειες. Ή έστω χωρίς απολαύσεις, όποτε είναι δυνατό. Ε, άδικο δεν έχει.

Υδροχόος

O Υδροχόος είναι το ζώδιο που θα κάνεις τις αγορές για τις οποίες εσύ δεν έχεις ιδέα. Νέο κινητό, μία νέα tech συσκευή, ένα ρούχο από την Αμερική που κανείς άλλος δεν θα τολμούσε να φορέσει. Ας πούμε ότι δεν ξέρει τι θα πει αποταμίευση και θεωρεί ότι μια ζωή την έχουμε. Εξίσου γενναιόδωρος είναι και με τους φίλους και το ταίρι του. Πιστεύει ότι όλοι αξίζουμε την καλύτερη ποιότητα και θα φροντίσει προσωπικά για αυτό.

Δίδυμοι

Οι Δίδυμοι έχουν δύο πλευρές και αυτό δεν μας προκαλεί έκπληξη. Υπάρχει η πλευρά αυτή η πλευρά τους που έχει μία καλή δουλειά και αποταμιεύει για μία ώρα δύσκολη. Και υπάρχει και η άλλη, που λειτουργεί σπάταλα και βάζει στοίχημα για τα πάντα. Με λεφτά. Σκέφτονται εντελώς παρορμητικά, επενδύουν χρήματα σε επίφοβα πλάνα και κάνουν ανελέητο shopping. Το πρόβλημα ξεκινά όταν αυτές οι δύο πλευρές συναντιούνται μεταξύ τους και ο Δίδυμος αναγκαστεί να βάλει φρένο στη σπατάλη.

 

Με πληροφορίες από ratpack