Σε ποιον κακό διάσημης ταινίας αντιστοιχεί το ζώδιό σου;

POP UP TEAM
/
12 Ιανουαρίου, 2024
/

Μοιράσου το ...

Πάντα υπάρχουν δυο πλευρές, στη μια αρέσουν οι καλοί, εμείς είμαστε από την απέναντι, πιο ”πειραγμένοι”, που καλοβλέπουμε τους ”κακούς” και πολλές φορές τους συμπαθούμε περισσότερο. 

Μαζέψαμε λοιπόν μια δωδεκάδα από τα ”καλύτερα παιδιά”, Villains και Anti-heroes, διάσημων ταινιών που θέλουμε να ελπίζουμε ότι έχουμε δει οι περισσότεροι.

ΚΡΙΟΣ: Megatron (Transformers)

Αρχηγός των Dicepticons, αρχηγός του Sybertron, αρχηγός ομάδας μπάσκετ, αρχηγός σε όλα για να μην πολυλογούμε. Ο Megatron, που λέτε, μια ζωή ανταγωνίζεται τον Optimus Prime, παντού. Το πρόβλημά του, εκτός από το κακό συνήθειο να συστήνεται σε κάθε σκηνή ή ταινία που εμφανίζεται (λες και δεν ξέρουμε ποιος είναι) και να κάνει ρημαδιό πλανήτες, πόλεις, δάση, ερήμους, (γιατί μπορεί) είναι ότι ο Optimus τον πρόδωσε σαν φίλο, σαν αδερφό. Μέγα πλήγμα αυτό για έναν Κριό. Την φιλία θα την σέβεσαι, την φιλία…

ΤΑΥΡΟΣ: Lord Voldemort (Harry Potter)

Ο γνωστός ακατανόμαστος, ο άρχοντας του σκότους, που όλοι τον φοβούνται και όλοι τον τρέμουν, εκτός από έναν. Αυτός ο μισητός εχθρός λοιπόν που επικαλείται το ξόρκι ”Avada Kedavra” και θερίζει όποιον δεν του πει «καλήμερα», έχει κολλήσει, όχι με τον πιο δυνατό μάγο, ονόματι Dumbledore που είναι απειλή για εκείνον, όχι με τις στρατιές που μαζεύονται εναντίον του, αλλά με ένα πιτσιρίκι. Εδώ ο κόσμος καίγεται, άνθρωποι πεθαίνουν, βασανίζονται και ο Voldemort κυνηγάει το Harry.

ΔΙΔΥΜΟΙ: Sauron (Lord of the rings)

Τι άλλο θα μπορούσε να είναι ένα μάτι, που θέλει να τα βλέπει και να τα ξέρει όλα; Πέρα από την πλάκα ο κύριος εδώ είναι πολύ κακό παιδί. Ξεκίνησε καλός, μετά άλλαξε πλευρά και έγινε κακός. Όταν φυλάκισαν τον αγαπημένο του σκοτεινό άρχοντα Morgoth, εκείνος εξαφανίστηκε και βρήκε καταφύγιο στα ξωτικά. Αφού τα έπεισε πόσο καλός και σοφός είναι τους πρότεινε να φτιάξουν δαχτυλίδια με δυνάμεις. Ενώ εκείνα χαιρόντουσαν ο Sauron έφτιαξε ένα δαχτυλίδι, στην Mordor, για να κυριαρχεί όλα τα υπόλοιπα, αλλά όταν το φόρεσε τα ξωτικά τον κατάλαβαν και εκείνος πριν φύγει τι κάνει; Κλέβει όλα τα δαχτυλίδια, εκτός των ξωτικών και τα μοιράζει σε νάνους και ανθρώπους. Μερακλής!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Loki (Thor)

Το παιδί το πονεμένο, το υιοθετημένο και το κατατρεγμένο. Ο Loki ήταν θετός γιός του Odin και της Frigga και ετεροθαλής αδερφός του Thor. Όλα πήγαιναν καλά μέχρι που έμαθε την αλήθεια και του γύρισε το μάτι. Ο Loki δεν πήγαινε ούτε τον πατέρα του, ούτε τον αδερφό του, (ή έτσι ήθελε να πιστεύει) η αδυναμία του ήταν η μητέρα του. Όταν εκείνη πέθανε ήταν η μόνη στιγμή που η καρδιά του έγινε χίλια κομμάτια, αποκαλύπτοντας την αγάπη που της είχε μιας και εκείνη τον είχε διδάξει ό,τι ήξερε, σνιφ.

ΛΕΩΝ: Darth Vader (Star Wars)

Ταν ταν ταν τατα ταν τατα ταν. Ο Anakin Skywalker ή αλλιώς Darth Vader ξεκίνησε καλά, αλλά μετά πήρε ψιλά τον αμανέ. Λόγω του ότι από όλους τους μαθητευόμενους Jedi εκεί μέσα ήταν ο μόνος που θεωρούσαν ότι είναι φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα, έγινε αλαζόνας και υπερόπτης, σκεπτόμενος, πως κρατάνε “πίσω” τέτοιο ταλέντο, πείσμωσε και έφυγε. Μετά από την κρισάρα που έπαθε και ξεκλήρισε ένα ολόκληρο χωριό πήγε στην ”σκοτεινή πλευρά”. Προσπάθησε να είναι καλός πατέρας αλλά ούτε αυτό του βγήκε ιδιαίτερα, μιας και αιχμαλώτισε την ίδια του την κόρη για χάρη της Αυτοκρατορίας.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Dr. Octopus (Spider Man)

Ο φίλος εδώ έχει το σωστό προφίλ ενός Παρθένου. Άριστος μαθητής, πυρηνικός φυσικός, λέκτορας Πανεπιστημίου, συγκροτημένος και περφεξιονιστής. Κατασκεύασε λοιπόν ένα μηχάνημα, ας πούμε μηχανικά χέρια καλύτερα, για να τον βοηθούν στην μελέτη που έκανε πάνω στην ατομική φυσική. Μια έκρηξη στο εργαστήριο όμως (all time classic) τον έκανε ένα με τα μηχανικά χέρια, εξ ου και το όνομα, κάνοντάς τον ένα από τους πιο διάσημους κακούς στο Spider man.

ΖΥΓΟΣ: Thanos (Guardians of the Galaxy, Avengers)

Νομίζω ο πιο μισητός από όλους ή τουλάχιστον από τους περισσότερους villains. O Thanos, λοιπόν, όπως είδατε ή και αν δεν είδατε να κάτσετε να δείτε, έκανε μια ”γενική εκκαθάριση” στο σύμπαν με απώτερο σκοπό την ισορροπία των πάντων. 50% από όλο το μενού, ανθρώπους, ζώα κτλ, κτλ. Βέβαια, λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο, αφού αυτοί που θα έπρεπε να εξαφανιστούν για να συνεχίσει την ζωή του ανενόχλητος μαζεύοντας κρεμμύδια και ντομάτες σε κάποιο μακρινό πλανήτη, δεν εξαφανίστηκαν.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Davy Jones (Pirates of Caribbean)

Πόνος, έρωτας, πάθος. Αυτά περιγράφουν τον συγκεκριμένο χαρακτήρα που έπεσε θύμα μιας μάγισσας με το όνομα Καλυψώ, που την ερωτεύτηκε παράφορα. Κάνανε μια συμφωνία, ο Davy Jones να μεταφέρει τις ψυχές εκείνων, που χάθηκαν στη θάλασσα στον άλλο κόσμο και μετά από δέκα χρόνια θα συναντιόντουσαν για να περάσουν μαζί μια μέρα στην στεριά, αλλά η κιουρία δεν πήγε ποτέ. Όπως καταλάβατε πάνε οι συμφωνίες, πάνε και οι νεκροί, πάνε και οι ψυχές. Την προδίδει στο συμβούλιο των πειρατών δείχνοντάς τους πώς να την αιχμαλωτίσουν. Παρ’ όλο το μίσος του την αγαπούσε ακόμα γι’ αυτό αισθάνθηκε άσχημα ο γλυκούλης και ξερίζωσε την καρδιά του βάζοντάς την σε ένα κουτί και κρύβοντάς το σε ένα ξερόνησο.

 ΤΟΞΟΤΗΣ: Deadpool (Deadpool)

Ο Wade Wilson λοιπόν είναι ένα ας το πούμε παρτάλι, που πίνει, βρίζει και γενικά δεν δίνει δεκάρα σε κανέναν. Εξωστρεφής, (μας έφαγε η ευγένεια και δεν τον λέμε κάφρο), με ιδιαίτερο χιούμορ, αρέσκεται στο να ”πειράζει” τους πάντες. Δεν τον ενδιαφέρει σχεδόν τίποτα πέραν από την πάρτη του και την αγαπημένη του, δεν λογοδοτεί σε κανέναν και δεν υπακούει σε τίποτα! Ελεύθερο πνεύμα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Magneto (X-Men)

O Max Eisenhardt είναι μεταλλαγμένος, δηλαδή άνθρωπος γεννημένος με υπερδυνάμεις, εβραϊκής καταγωγής και επιζών του Ολοκαυτώματος. Επειδή είχε υποφέρει από τους ανθρώπους, λοιπόν, πίστευε ότι η μεταλλαγμένοι είναι ανώτερα όντα και γι’ αυτό πρέπει να διατηρήσουν την υπεροχή τους. Ήρθε σε ρήξη αρκετές φορές με τον χρόνια φίλο του Charles Xavier ή professor-X, γιατί δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι άνθρωποι και μεταλλαγμένοι μπορούν να ζουν ειρηνικά στον ίδιο πλανήτη.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Joker (Batman)

Ψυχοπαθής, σαδιστής, ψυχρός δολοφόνος, είναι αυτά που σκέφτεται κάποιος μόλις ακούει αυτό το όνομα. Από συναίσθημα δεν το έχει καθόλου, αλλά σίγουρα το μυαλό του παίρνει άριστα, καταστρώνοντας τα πιο περίπλοκα και εφευρετικά σχέδια για να πιάσει τον Νο 1 μισητό εχθρό του, Batman. Θεωρεί τον εαυτό του επαναστάτη και θύμα ενός καπιταλιστικού συστήματος γι’ αυτό και καταφέρνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να γίνει villain σύμβολο σε όλο το Gotham.

ΙΧΘΥΕΣ: Venom (Spiderman)

Ο Venom ανήκει σε μια ομάδα εξωγήινων -ας το πούμε έτσι- τα επονομαζόμενα Symbiotes.Ο μόνος τρόπος να επιζήσει είναι να βρει έναν ξενιστή και να δημιουργήσουν έναν δεσμό και ως συνήθως οι ξενιστές είναι άνθρωποι. Ο πρώτος ξενιστής λοιπόν ήταν ο Spider man αλλά δεν του ήταν ευχάριστη εμπειρία, γι’ αυτό και τον ξαπόστειλε. Ο Venom λοιπόν στην προσπάθειά του να επιζήσει βρήκε άλλον ξενιστή, τον δημοσιογράφο Eddie Brock με τον οποίο δέθηκε αρκετά. Ο Venom κατάφερε να ξεγλιστρήσει από τα υπόλοιπα Symbiotes, τα οποία ήθελαν να τον σκοτώσουν, λόγω του ότι ήταν ο πιο αδύναμος. Άλλαξε αρκετούς ξενιστές, γι’ αυτό και θεωρείται master στο να προσαρμόζεται στα πάντα και στους πάντες. Έχει συνεργαστεί υπέρ και κατά των σούπερ ηρώων, γι’ αυτό και παραμένει ένας από τους πιο “σήμα κατατεθέν” anti-heroes του Spider Man Universe.

Με πληροφορίες από astrology.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved