Η Wolt Επίσημος Υποστηρικτής του Elevate Greece

POP UP TEAM
/
28 Μαρτίου, 2022
/

Μοιράσου το ...

 

Συμβάλλοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη της επίσημης ψηφιακής πύλης για τις νεοφυείς επιχειρήσεις

 

Η Wolt συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια του Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων Elevate Greece, το οποίο αποτελεί πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Στόχος της πλατφόρμας Elevate Greece είναι η ενίσχυση και η ανάδειξη του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτόμων νεοφυών επιχειρήσεων.

 

Με σκοπό την ανάπτυξη, την ενίσχυση και την εξωστρέφεια του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας, η Wolt προχωρά στην οικονομική επιβράβευση και καθοδήγηση νεοφυούς επιχείρησης που είναι εγγεγραμμένη στην πλατφόρμα Elevate Greece. Συγκεκριμένα, η ομάδα της Wolt στην Ελλάδα θα μοιραστεί με τα στελέχη της επιλεγμένης νεοφυούς επιχείρησης την εμπειρία και την τεχνογνωσία της, συνεισφέροντας με αυτόν τον τρόπο στην ανάπτυξη δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της παράλληλα με την οικονομική ενίσχυση. Τα εφόδια αυτά θα συμβάλλουν ώστε η επιλεγμένη νεοφυής επιχείρηση να αντεπεξέλθει στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον και τις προκλήσεις που συναντά καθημερινά.

 

Το πλαίσιο της συνεργασίας Wolt και Elevate Greece είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας με τον Samuel Laurinkari, Global Head of Public Policy and Government Relations της Wolt και τον Δημήτρη Καρέλο, Γενικό Διευθυντή της Wolt για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησή τους. Και οι δύο πλευρές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η τεχνολογική πρόοδος από κοινού με την καινοτομία μπορούν να στηρίξουν σε μεγάλο βαθμό τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας.

 

Σε συνέχεια της συνάντησης ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας δήλωσε σχετικά «Η Wolt στηρίζει εμπράκτως το οικοσύστημα καινοτομίας της χώρας προσφέροντας οικονομική επιβράβευση, τεχνογνωσία και υπηρεσίες καθοδήγησης σε μια νεοφυή επιχείρηση του Elevate Greece. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτή την συνεργασία καθώς η Wolt είναι εταιρεία η οποία αναπτύσσεται ραγδαία από το 2014 και ξεκίνησε κι αυτή ως νεοφυής επιχείρηση. Είμαστε βέβαιοι πως θα μπορέσει να δώσει επιπλέον κίνητρα και έμπνευση σε ταλαντούχους επιχειρηματίες που θέλουν να αναπτύξουν την ιδέα τους εντός και εκτός συνόρων». Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής της Wolt για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, Δημήτρης Καρέλος, σημείωσε «ως Wolt είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που συμβάλλουμε στο όραμα του Elevate Greece. Από μία μικρή ομάδα το 2014 με έδρα το Ελσίνκι στη Φινλανδία, σήμερα η Wolt έχει μετεξελιχθεί σε μία εταιρεία με παρουσία σε 23 χώρες και 250 πόλεις, συνεργάζεται με 60.000 επιχειρήσεις και έχει πάνω από 18 εκατομμύρια χρήστες».

 

Σημειώνεται ότι το Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων Elevate Greece συστάθηκε το 2020, με σκοπό τη συστηματική χαρτογράφηση και, κατ’ επέκταση, την ανάπτυξη του ελληνικού οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων. Με τη δημιουργία μίας πλατφόρμας με αξιόπιστες πληροφορίες γύρω από τη λειτουργία και τα χαρακτηριστικά των επιχειρήσεων αυτού του τύπου, κατέστη δυνατός ο στρατηγικός σχεδιασμός στοχευμένων παρεμβάσεων που να ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες της εγχώριας νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved