ΕΔΑ Αττικής: Ξεκίνησε το νέο πρόγραμμα επιδότησης εγκατάστασης θέρμανσης φυσικού αερίου για το καλοκαίρι 2022

POP UP TEAM
/
19 Ιουλίου, 2022
/

Μοιράσου το ...

Σε ισχύ τίθεται το νέο εταιρικό πρόγραμμα επιδότησης εγκατάστασης θέρμανσης φυσικού αερίου της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής (ΕΔΑ Αττικής). Το πρόγραμμα επιδότησης  αφορά σε νέες συνδέσεις  με κεντρική ή αυτόνομη θέρμανση φυσικού αερίου για κατοικίες που βρίσκονται επί ενεργού δικτύου διανομής φυσικού αερίου.  

Το πρόγραμμα επιδότησης της ΕΔΑ Αττικής καλύπτει μέρος της δαπάνης  που αφορά στις συσκευές και τα εξαρτήματα που απαιτούνται για τη μετατροπή της υπάρχουσας εγκατάστασης θέρμανσης άλλης μορφής ενέργειας σε αντίστοιχη χρήσης φυσικού αερίου. Το επιδοτούμενο ποσό ξεκινά από τα 600€ για μεμονωμένα διαμερίσματα και μονοκατοικίες, ενώ μπορεί να ανέλθει έως τα 3.500€ για εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης πολυκατοικίας.

Το νέο πρόγραμμα επιδότησης ισχύει για συμβάσεις σύνδεσης που θα κατατεθούν στην ΕΔΑ Αττικής, μαζί με το σχετικό αίτημα επιδότησης, από τις 19 Ιουλίου και μέχρι εξαντλήσεως του διαθέσιμου προϋπολογισμού, και το αργότερο έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2022. 

Επιπλέον, όλοι οι καταναλωτές συνεχίζουν να επωφελούνται από την έκπτωση έως 100% στα τέλη σύνδεσης που ισχύει για το τρέχον έτος.

Οι ενδιαφερόμενοι καταναλωτές μπορούν εύκολα και γρήγορα να ενημερωθούν μέσω του τηλεφωνικού αριθμού 11322 και της ιστοσελίδας της ΕΔΑ Αττικής (www.edaattikis.gr), με σκοπό να επωφεληθούν από το πρόγραμμα επιδότησης της Εταιρείας.

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ. της ΕΔΑ Αττικής, κ Πιέρρος Χατζηγιάννης, τόνισε ότι : «Σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία, το πρόγραμμα επιδότησης της ΕΔΑ Αττικής, στηρίζει τα νοικοκυριά που το επιθυμούν να αναβαθμίσουν ενεργειακά την υποδομή εγκατάστασης θέρμανσης της κατοικίας τους, παρέχοντας σημαντικά οφέλη: τόσο σε επίπεδο πρόσβασης σε ένα καύσιμο φιλικό προς το περιβάλλον που μπορεί να καλύψει με αποδοτικό τρόπο τις ενεργειακές ανάγκες κάθε οικογένειας, καθώς επίσης και να επωφεληθούν οικονομικά από το πρόγραμμα επιδότησης της Εταιρείας. Η ΕΔΑ Αττικής διαχρονικά έχει ταυτιστεί με την πρόοδο και την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, και σήμερα περισσότερο από ποτέ, είμαστε υπερήφανοι που, με όχημα το φυσικό αέριο, διευκολύνουμε στην ομαλή μετάβασή τους σε καθαρότερες μορφές ενέργειας συμβάλλοντας έμπρακτα στη δημιουργία μίας βιώσιμης και περισσότερο πράσινης Αττικής».

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved