Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Πώς συμπληρώθηκε το παζλ της αποτρόπαιης δολοφονίας

POP UP TEAM
/
20 Ιουνίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Κινητό και ρολόι συμπλήρωσαν το «παζλ» της στυγερής δολοφονίας – Τι αποκάλυψαν οι ψηφιακές καταγραφές

Σχεδόν τρία 24ωρα μετά την σοκαριστική ομολογία του 32χρονου συζυγοκτόνου, τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας από τη δικογραφία, αλλά και όσα έγιναν γνωστά από τη δεύτερη απολογία του πιλότου τα ξημερώματα του Σαββάτου, καθιστούν πλέον σαφέστερο το τοπίο για το πώς ο καθ΄ ομολογία δράστης προέβη στο αποτρόπαιο έγκλημα κατά της 20χρονης Κάρολαϊν τη νύχτα της 11ης Μαΐου στα Γλυκά Νερά.

Όπως έγινε γνωστό χθες, στη συμπληρωματική του απολογία, ο 32χρονος επί της ουσίας αναίρεσε τα περί μακράς διαμάχης με την άτυχη κοπέλα πριν τη σκοτώσει, ομολογώντας ότι την ξύπνησε και την έπνιξε, κρατώντας με δύναμη πάνω στο πρόσωπο τής συζύγου του ένα μαξιλάρι για τουλάχιστον πέντε λεπτά.
Τα όσα είπε ο πιλότος επιβεβαίωσαν ουσιαστικά τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης, για την οποία «κλειδί» αποτέλεσε η ερμηνεία των καταγραφών από το smartwatch που φορούσε η 20χρονη.

«Από τα δεδομένα λοιπόν που έχουν καταγραφεί στο smartwatch και μου εκθέτετε εκτιμώ τα ακόλουθα: Η καρδιακή συχνότητα ενός ατόμου εν ηρεμία ή σε φυσική δραστηριότητα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως την ηλικία, την κατάσταση της καρδιάς ή αν το άτομο βρίσκεται σε κατάσταση σωματικού ή ψυχικού στρες. Από τις τιμές που μου αναφέρετε θεωρώ ότι η καρδιακή συχνότητα από 48 έως 58 η οποία καταγράφεται 1:41 έως 3:51 της 11ης Μαΐου 2021 αντιστοιχεί σε περίοδο ύπνου. Το ίδιο θεωρώ και για την καταγραφή στις 3:58 ώρα που οι παλμοί είναι 61 λεπτό.

Στις 4:05 οι παλμοί αυξάνονται κατά 50 τοις 100 περίπου από τους παλμούς που είχε το άτομο εν ηρεμία στον ύπνο του. Θεωρώ ότι εκείνη τη χρονική στιγμή το άτομο βρισκόταν σε κατάσταση πολύ ισχυρού ψυχικού ή σωματικού στρες. Με δεδομένο ότι έχω προσδιορίσει την ώρα του θανάτου κατά τη στιγμή της αυτοψίας του χώρου στις πέντε με έξι ώρες από τις 10 η ώρα που ήταν η ώρα της αυτοψίας, θεωρώ απολύτως συμβατό η διαδικασία του μηχανισμού του θανάτου να έλαβε χώρα από τις 4:05 έως τις 4:11. Στις 4:11 ώρα είναι η τελευταία καταγραφή του smartwatch και θεωρώ ότι αμέσως μετά επήλθε ο θάνατος. Από την νεκροψία και νεκροτομή είχα συμπεράνει ότι διαδικασία του θανάτου πράγματι διήρκεσε μερικά λεπτά ότι δηλαδή ο θάνατος δεν ήταν ακαριαίος» ανέφερε χαρακτηριστικά στην έκθεσή της η ιατροδικαστής 

GRGSGSGS 3

Παράλληλα, κομβικής σημασίας για τη διαλεύκανση των όσων έγιναν πριν τη συζυγοκτονία, ήταν και τα στοιχεία από το κινητό τηλέφωνο του δράστη.

Κατά πληροφορίες, στο κινητό του 32χρονου καταγράφονται τα μηνύματα που αντάλλαξαν με την 20χρονη από τις 23.18 το προηγούμενο βράδυ με μήνυμά της (you stupid) ακολουθεί δεύτερο μήνυμά της στις 23.42 σε άλλη εφαρμογή («το πρωί μην την αφήσεις μαζί μου»).

Στις 23.46 ο Αναγνωστόπουλος φαίνεται να ανεβαίνει τρεις ορόφους. Στη 1.15 το κινητό του μπαίνει σε φόρτιση και στις 4.24, δώδεκα λεπτά μετά τη δολοφονία βγαίνει από τη φόρτιση.

Στις 5.22 τα ξημερώματα, ενώ έχει καταθέσει ότι είναι δεμένος από τις 4.50 μέχρι και τις 6.20 περίπου, κάνει 29 βήματα. 5.40 ανεβαίνει δύο ορόφους με κίνηση 103 βημάτων. 5.53 καταγράφονται 14 βήματα και άνοδος ενός ορόφου. Εδώ εκτιμάται ότι ανεβαίνει από το υπόγειο όπου βρίσκεται το «παράθυρο εισβολής» των φανταστικών ληστών. Έχει βγάλει τις βίδες, έχει κατεβάσει όλη την κάσα μαζί με το τζάμι και την έχει ακουμπήσει στο πάτωμα χωρίς να έχει σπάσει.

Στις 6.08 αρχίζει την προσπάθεια κλήσεων στο κινητό του με τη μύτη όπως περιέγραφε. Κάνει λαθεμένες κλήσεις στο 180 και μετά στις 6.10 στον αριθμό 1000.  Τελικά στις 6.11 τα καταφέρνει, ενώ στις 6.16 το πρωί καλεί μια γειτόνισσα.

Επιπλέον από το κινητό της Καρολάιν προκύπτει ότι τη μοιραία νύχτα έψαχνε για ξενοδοχείο σε πλατφόρμα βραχείας διαμονής την πρώτη φορά στις 00.37 για ξενοδοχείο στην Ερμού όπου φαινόταν να έχει πει στον 33χρονο «ότι θα πάρω το παιδί και θα φύγω», ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα σε ένα ενοικιαζόμενο σπίτι στα Γλυκά Νερά και στις 00.38 σε ένα άλλο σπίτι στην Αθήνα.

via.athensvoice.gr/

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved