Μετακινήσεις στα νησιά: Μόνο με Green Pass και rapid test από τις 5 Ιουλίου

POP UP TEAM
/
2 Ιουλίου, 2021

Μόνο με το πιστοποιητικό εμβολιασμού Green Pass τα ταξίδια και οι μετακινήσεις στα νησιά ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Αποκλειστικά με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού, του Green Pass, θα μπορούν οι πολίτες να μετακινούνται στα νησιά, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας σχετικά με την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Νωρίτερα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ethnos.gr οι ειδικοί της επιτροπής του υπουργείου Yγείας που συνεδρίασαν σήμερα, εισηγήθηκαν οι πολίτες της χώρας να κάνουν τα εσωτερικά ταξίδια με τα δημόσια μέσα μεταφοράς, δηλαδή τα αεροπλάνα, τα καράβια, τα τρένα και τα λεωφορεία, μόνο με το πιστοποιητικό εμβολιασμού (green pass) που άρχισε να ισχύει από την 1η Ιουλίου σε ολόκληρη την Ευρώπη θα μπορούν οι πολίτες της χώρας μας.

Τι θα ισχύει από τις 5 Ιουλίου
Από Δευτέρα 5 Ιουλίου για τις μετακινήσεις προς τα νησιά θα απαιτούνται:

 Για τους ενήλικες

1) Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης,

2) Αρνητικό αποτέλεσμα PCR τις τελευταίες 72 ώρες,

3) Αρνητικό αποτέλεσμα rapid test τις τελευταίες 48 ώρες

Για ανήλικους 12 έως 17 ετών: οποιοδήποτε τεστ, περιλαμβανομένου του self test
Ενώ οι ανήλικοι έως 12 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα.

http://youtu.be/RKigVnZj5KU

Στην επιστροφή από τα νησιά συνίσταται η διενέργεια self test για όλους όσοι είναι άνω των 12 ετών.

Από το μέτρο εξαιρούνται η Εύβοια, η Λευκάδα και η Σαλαμίνα, καθώς και
α) όσοι μετακινούνται μεταξύ διαφορετικών νησιωτικών Περιφερειακών Ενοτήτων για λόγους εργασίας σε καθημερινή βάση με διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) όπως ήδη ισχύει.
Β) όσοι μετακινούνται μεταξύ νήσων που βρίσκονται σε πολύ κοντινές αποστάσεις ή σε πορθμεία που συνδέουν την ηπειρωτική χώρα με νήσους κοντινής απόστασης, με διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) αν πρόκειται για εργαζόμενους όπως ήδη ισχύει και με διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) πριν την μετακίνηση για τους υπολοίπους.
Επίσης, για τις χερσαίες μετακινήσεις αξιολογούνται από την Κυβέρνηση τα επιδημιολογικά δεδομένα της κάθε περιοχής και η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Μέτρο που ισχύει και για ταξίδια στο εξωτερικό

Στόχος όπως ανέφερε στο ethnos.gr μέλος της επιτροπής, είναι να υπάρχει προστασία των επιβατών με δεδομένο ότι στα δημόσια μέσα μεταφοράς υπάρχει συνωστισμός. Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές με τις οποίες συνομίλησε το ethnos.gr έλεγαν ότι είναι ένα μέτρο που θα εφαρμοζόταν ούτως ή άλλως αφού στα ταξίδια του εξωτερικού με τα αεροπλάνα χρησιμοποιείται ήδη από σήμερα το green pass. Δηλαδή για να μπορεί κάποιος να ταξιδέψει με δημόσιο μέσο μεταφοράς, θα πρέπει είτε να έχει εμβολιαστεί, είτε να έχει νοσήσει, είτε να διαθέτει αρνητικό τεστ.

H ενημέρωση του ΕΟΔΥ
O ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τετάρτη 1 Ιουλίου 761 νέα κρούσματα κορονοϊού σε όλη τη χώρα το τελευταίο 24ωρο, αλλά και 4 θανάτους και 189 διασωληνωμένους στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 761, εκ των οποίων 1 εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 423.185 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 93 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 677 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 4, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.710 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 189 (66.7% άνδρες).
Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη
To 84.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.689 ασθενείς
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 38 (ημερήσια μεταβολή +2.7%).
Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 41 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

http://youtu.be/83be4z9424U

H γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων:
Στην Αττική καταγράφονται για ακόμα ένα 24ωρο τα περισσότερα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα και την Πέμπτη 1 Ιουλίου, σύμφωνα με την κατανομή των κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Συγκεκριμένα από τα συνολικά 761 κρούσματα κορονοϊού, στην Αττική καταγράφονται 428 νέα κρούσματα και 28 στη Θεσσαλονίκη.

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 3
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 55
ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 1
ΑΡΚΑΔΙΑΣ 3
ΑΧΑΪΑΣ 5
ΒΟΙΩΤΙΑΣ 3
ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 51
ΓΡΕΒΕΝΩΝ 1
ΔΡΑΜΑΣ 1
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 6
ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 42
ΕΒΡΟΥ 1
ΕΥΒΟΙΑΣ 10
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 1
ΗΛΕΙΑΣ 5
ΗΜΑΘΙΑΣ 7
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 25
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 28
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 20
ΚΑΛΥΜΝΟΥ 3
ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 1
ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 1
ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 124
ΚΕΡΚΥΡΑΣ 2
ΚΟΖΑΝΗΣ 4
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 8
ΚΩ 2
ΛΑΚΩΝΙΑΣ 1
ΛΑΡΙΣΑΣ 22
ΛΑΣΙΘΙΟΥ 2
ΛΕΥΚΑΔΑΣ 1
ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 12
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 1
ΜΥΚΟΝΟΥ 6
ΝΗΣΩΝ 2
ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 105
ΠΑΡΟΥ 1
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 43
ΠΕΛΛΑΣ 1
ΠΙΕΡΙΑΣ 2
ΡΕΘΥΜΝΟΥ 39
ΡΟΔΟΠΗΣ 3
ΡΟΔΟΥ 16
ΣΠΟΡΑΔΩΝ 1
ΤΡΙΚΑΛΩΝ 3
ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 6
ΦΛΩΡΙΝΑΣ 1
ΦΩΚΙΔΑΣ 1
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 3
ΧΑΝΙΩΝ 5
ΥΠΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ 63

http://youtu.be/GvRaS8N-818

Ο επιδημιολογικός χάρτης της χώρας
Σχετικά με τον Επιδημιολογικό Χάρτη της χώρας και την κατάταξη των Περιφερειακών Ενοτήτων σε επίπεδα, αυτός επικαιροποιείται ως εξής:

Η Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου ανεβαίνει επίπεδο και μεταφέρεται στο Πορτοκαλί (Επίπεδο 3).

Οι Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Ευβοίας και Δυτικής Αττικής πέφτουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Κίτρινο (Επίπεδο 2).

Οι Περιφερειακές Ενότητες Δράμας, Καβάλας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Γρεβενών, Φλώρινας, Τρικάλων, Κερκύρας, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, πέφτουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Πράσινο (Επίπεδο 1).

Ο Δήμος Λειψών ανεβαίνει επίπεδο και μεταφέρεται στο Κίτρινο (Επίπεδο 2).

Οι Δήμοι Σκύρου και Σαλαμίνας πέφτουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Πράσινο (Επίπεδο 1).

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved